Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
DE ANDRES SKYLD
juli 3, 2015
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
DE LEVEDE LIV
juli 3, 2015

SLIP DE VILDE HESTE LØS!

Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd

Vi holder om hinanden, på formen, figuren og hele det kantede univers af minimalisme, med matchende tæpper på kølige sofaer og billeder vi kalder for ’kunst’, men som ikke rummer mere end en dekoration – ikke forstyrrende, ophængt i vatter med nydelige puder, uden folder.

Vi skifter porcelæn, hele køkkener, som tiderne skifter, og vi skifter.. partnere, stil eller abonnementet på boligmagasinet. Følger en drøm, et liv og et udtryk, der ikke er vores for at sikre en kontrol, et overblik, en følelse af sikkerhed. ’Her styrer jeg’.

Men intet kan styres helt, og under overfladen ligger drømmen, det umulige, mulige og alt det, vi kunne gøre, hvis vi bare turde. Turde blive i kaos, i rodet, i nuet, i følelsen, drømmen og hele det store, uudforskede eventyr af muligheder.

Hvert eneste menneske burde tillade sig en ’revne’ i kroppen, hvor de vilde heste kan slippe ud. Slippe alt for at vinde alt. Lade puder være puder og støvet lægge sig i fine lag. Male på væggene, fremfor at lade andre male et billede, som intet betyder, men som udelukkende tjener det formål at se ’smukt ud’ samt passe til den sofa og de gardiner, der alligevel skal skiftes ud om nogle år, når alt det andet også skiftes ud. Fordi man tror, at det man søger, findes i det, man omgiver sig med.

Det, du søger, findes i dig selv, længere skal du ikke lede. Alt det, der rører dig, er det, du skal lede efter. Alt det, der flytter en tanke og bringer dig tættere på den, du er, eller det du dybest set drømmer om – det skal du røre ved. En lysestage, sofapuden med designertryk, billedet med de matchende farver til din ligegyldige sofa – intet af alt dette kan give dig lykke eller ro. Det er hurtige fix på den korte bane.

Bag din hud ligger alle dine længsler – slip dem fri – slip de vilde heste løs. Der er dig og kun dig til at vælge ruten. Ingen anden. Læg ikke hovedet på en pude af selvmedlidenhed eller tryghed eller et øjebliks tilfredshed, når du drager hjem med et tomt kreditkort og poserne fyldt med de nye fix.

Man kan ikke fixe sig til dyb lykke, man kan kun være den man ER, tro mod sine drømme, eller arbejde sig hen imod at blive den, man gerne VIL være – tro mod sine drømme.

Skriv et svar