Viljen til at 'ville' og frygten for at fejle ...
Når vi kigger for længe i ‘dybet’ – vil dybet kigge tilbage
22. juni 2018
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Her er dit liv … grib det!
8. juli 2018

Viljen til at ‘ville’ og frygten for at fejle …

ntet menneske er færdigskabt ved fødslen. Hele resten af livet er en udviklingsrejse. Du kan vælge at kravle fra vugge til grav eller rejse dig for at gå, løbe, sprinte eller vandre.

 

 

Der er viljen til at ’ville’.. en stædig, sanselig størrelse der kan bære dig gennem en orkan, alverdens modstand og hæren af hænder der stemmer imod.

Viljen til at ’ville’ overhører alle formaninger og råd fra mennesker der frygter forandring.

Det er viljen til at ’ville’, der i sidste ende kan bidrage til, at du får det liv du gerne vil. Men du skal ville..

Og så er der frygten for at fejle. Den lever side om side med angsten for det ukendte. Ofte i bange mennesker, der gerne vil vide, hvad der skal på middagsbordet senere samme dag, men ikke er helt tilfredse med det de får alligevel.

Frygten for at fejle står i vejen for at ’ville’. For hvad nu hvis det hele ikke går?

Men alle dem der ’vil’, kan fortælle dig, at ikke alt man ’vil’ … vil lykkes. Men at leve i frygten for at fejle, det er et ufuldstændigt liv. Et liv hvor andres moral, lyst og bevæggrunde dikterer de beslutninger, du hver dag må træffe for egen eksistens.

Så hvis jeg skulle give dig et råd, må det være at ’ville’, – ikke det hele eller alt det der bare flygtigt strejfer din vej. Men virkelig ’ville’ den længsel, det syn og den drift du IKKE kan navigere udenom. Summen af alle de tanker du har brygget på, erfaret og fornemmet. Alt det der har samlet sig i dig som en indre kraft, der ikke kan ignoreres.

Dét, skal du ’ville’ og have viljen til at gennemføre. Og du skal holde fast i den følelse, selv i de mørkeste stunder; for det er der, i timerne mellem midnat og morgen, eller første gang på talerstolen, andet besøg i banken eller tredje forsøg i den store kærlighedsmanege, at frygten prikker dig på skulderen med en hvisken: Du kan fejle!

Derfor skal du ’ville’ og kærligt pleje den vilje, der skal få det hele til at ske.

Med stolthed.

 

………..

 

6 Comments

 1. Camilla siger:

  Mit motto har altid været : Evnen til at ville fostrer evnen til at kunne

 2. Tutte Juul siger:

  Troen på at kunne giver viljen til at ville. Tro og vilje går hånd i hånd ❤

 3. Jonna Snejstrup siger:

  Så sandt så sandt…

 4. Birgit Møller siger:

  Gør ting så godt du kan. Mere kan man ikke forlange af et menneske.

 5. Ulla Sørensen siger:

  Uden vilje, der fejer frygten af banen, får du ikke det du ønsker dig. Alle valg, har en konsekvens, også hvis du lader andre om at tage valget. Valget er dit.