Du kan ting, du ikke ved, du kan
Livet er det der sker, mens vi er travlt optaget af helt andre ting.
9. november 2017
Kærlighedens grundvold
11. november 2017

Du kan ting, du ikke ved, du kan…

Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd

Foto: Thomas Fryd

Du kan udvide dit repertoire, dit territorie, dit maksimale.

Du kan skifte livsbane, partner, job, uddannelse, udsigt, indsigt, madvaner, kroppens fremtoning.. din måde at tænke på – NU og hele vejen gennem resten af livet.

Du kan rejse dig op og du kan rejse helt væk. Med 7 sække tøj og en mønt til den næste vask. Cykle til Kreta, vandre til Nepal. Møde en mand og elske ham i sænk uden at skele til hverken hans alder eller hans position i livet – men bare gribe kærligheden, hvis den pludselig er der, og så ellers bare prise dig taknemmelig over, at den bankede på for et sekund eller en time, en nat eller for resten af dit liv.

Du kan det hele – i dit hoved – uden begrænsninger. I din handling – et godt stykke på vej.

Men du kan kun, hvis du virkelig vil.

Hvis du ser det for dig, hvis du tænker det, beder om det, laver en plan og handler på den plan struktureret og uden at sukke, eller tale om lidelse, afsavn og alle de besværligheder alle mennesker møder, som en naturlov, når vi flytter noget radikalt.

Du må ikke vakle, fjerne fokus eller tvivle på drømmen – når først dit tog er sat på skinner, må du lade det køre. Tage én station ad gangen, nyde udsigten – stige ud lidt i etaper, hvis luftlagene bliver tynde, trække vejret dybt og suge de nye scenarier til dig. Gør dem til dine – disse de første skridt mod noget bedre.

Og lad ikke andre fortælle dig om besværlige ruter, den farlige verden, chancer og afsavn.

Hvis du dybt i dit hjerte véd, at det er dette, du er født til at gøre og alt det, der fylder dit liv lige nu – det giver dig ingen lykke i længden.. så MÅ du lægge dén rejseplan én gang for alle, stige på dét tog – mærke suget af frygt, når dørene lukkes bag dig, men også den fortættede følelse af frihed, der venter forude.

Du er selv alle svarene på alle de spørgsmål der vokser i dig. Og hvis du ikke honorerer dem med handling, vil de hobe sig op i skunken som mørke stabler af hengemt liv.

Du kan ting – du ikke ved du kan.

Mine tekster og taler udkommer løbende som bøger. Serien hedder ’10 taler’ og du kan købe dem hos din boghandler eller via dette link 🙂

4 Comments

  1. Godt skrevet… meget livsbekræftende og smittende

  2. Tomas siger:

    Jeg ønsker jeg turde vove. Jeg har været modig mange gange , jeg har realiseret drømme. Men jeg har også mistet mere end de fleste vil kunne bære, fordi jeg ikke evnede holde fast og stå alene genom storme. Nu overlever jeg bare. Men en lille gnist der inde frister at blive pustet til og gøre forsøget en gang mere.

Skriv et svar