Dåbstale til den nyfødte - Pernille Aalund
Coaching og konsulentarbejde
9. august 2017
IKIGAI … et magisk ord!
22. september 2017

 

 

Man kan leve et lang liv, men rejsen blev kort.

Man kan leve et kort liv, men rejse langt.

 

For livet handler ikke bare om at finde sig selv.

Du er, i dig selv, fuldkommen.

Helt og aldeles perfekt.

 

Livet handler om at skabe sig selv.

 

Det liv vi lever – er det liv vi får. Og derfor er det liv DU vælger at skabe, det liv du kommer til at leve med og leve i.

 

Og af den grund – kan et kort liv rummer de største tanker og den største rigdom. Og det lange liv være fattigt på glæde og nærhed og lykke.

 

Så det handler af den grund aldrig om længden på et liv, men på ’mængden’ i et liv.

Den mængde der nærer en sjæl og hjælper den til at vokse. Holder den fast i de rigtige valg og fodrer den med lysten og ilden. Styrken og stoltheden.

 

Mængden af alt i dit liv stammer fra dig og din evne til at krydse kanaler og bestige bjerge.

’Mængden’ i dit liv handler også om kvalitet. At du løbende gennem livet formår at finde lykken ved at stræbe efter det ’meningsfulde’ ….

Tænk over ordet … Det meningsfulde.

Hvis kærligheden giver mening, familien, jobbet… din fritid.

Alt hvad der giver mening bidrager til lykke.

 

En klog mand sagde en gang – at hvis du finder et job du elsker – så behøver du aldrig nogensinde arbejde. Og vi kan fortsætte den tankegang: Hvis du vælger en livs partner, en omgangskreds et sted at leve som også er valgt i kærlighed. Så vil din balance mellem lykke og smerte, med tiden, finde sin helt egen ro.

Intet menneske kommer gennem livet uden smerte.

Man kan sige om smerten at jo mere man elsker – desto større ER sandsynligheden for at møde smerten.

Så smerte og længsel og savn er en gæst i et hvilket som helst menneskeliv.

Men smerte og længsel og savn er ofte også kilden til de stærkeste erfaringer og det er erfaringer, der må mærkes, derefter bestiges for i sidste ende at blive besigtiget.

Og på den måde er livets rejse netop også en bjergbebestigning, hvor man må snøre sine vandrestøvler og være forberedt på at udsigten indimellem har skiftende karakter. Deraf sætningen.. ’Den lange rejse’.

Men det vigtigste er at du kende den klatretur og ved, at der hele vejen op ER en udsigt og i sidste ende vil den være betagende og fra toppen af et bjerg er der altid et syn til endnu mere – end der hvor du kom fra:

De uanede vidder, det uopdyrkede himmelrum af muligheder. Ukendte lande af nye begyndelser. Fra toppen af alt – vil der altid være mere. Herfra kan dit blik strække sig.

 

Intet menneske kan spå om fremtiden, men vi kan håbe og ønske. Vejlede og støtte. Bære og løfte og dette er vores løfte til dig i dag… alle os der elsker dig!

Vi håber at denne: dit livs rejse – må blive en rigdom. Ikke på gods og guld, det der kan vejes på en fysisk vægt, lægges i bunden af din pung eller sættes i din stue eller din garage.

Men rig på mennesker der rummer dig i kærlighed. Rig på oplevelser der kan fylde din sjæl. Rig på lyd, rig på syn, rig på smag og rig på følelser.

 

Vi ønsker for dig. Vi tror på dig. Vi håber for dig…. Det lange liv og den lange, rige rejse.

 

(Harald blev døbt den 10 september 2017, midt i den natur han skal vokse op i – i havet, ved ‘Jernhatten’ ikke langt fra Ebeltoft)

6 Comments

 1. Pia Duus siger:

  Så sandt

 2. Lise siger:

  Smukt skriv… det rammer mig lige i hjertet og beskriver mit livs rejse lige nu☀️❤️

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Lise …Jeg ønsker dig en fantastisk rejse. Husk… det ender godt, eller… den fortsætter og fortsætter. Du er i bevægelse og det er smukt. Det liv du lever – er det liv du får.

 3. Hanne blounsø siger:

  Smukt skrevet og meget rørende Du er bare en ener Pernille

 4. wmj2014 siger:

  Så smukt og så rigtig ❤️

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?