Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem
’SHA’ – de bedste sundhedshedstips
3. september 2018
#5 Bønnen … og alle de mirakler der følger i kølvandet på det lille ritual.
9. september 2018

Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem

Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem, acceptere dem som de er og give dem et ’levet’, værdibaseret grundlag med videre i livet.

 

 

Og kærligheden skal være betingelsesløs.

Af alle steder i verden bør mor og far være et ’hellested’, en ø, en base – et sted hvor fejl kan tilgives og bebrejdelserne IKKE falder som en lind strøm af ord eller tavs kulde.

Vi undlader ikke at vande det lille, grønne skud hvis det pludselig vokser vildt og uregerligt til alle sider. Hvis det strækker sig i den forkerte retning eller blomstrer en måned for sent eller for tidligt.

Og hænger det med hovedet, hvis bladene blegner og folder sig sammen – så stryger vi det kærligt. Mærker undrende efter… er jorden for tør, for gold, står potten i den forkerte karm, skal der mere jord i – skal den plantes om?

Og MÅ der beskæres så gøres det nænsom; for alle der har stået med livet mellem hænderne, ved hvor skrøbeligt det kan være og intet lille knopskud er helt som det næste eller det næste. Der kan være et overordnet fællesskab, men dykker man ned i detaljerne er forskellighederne mangfoldige og al sund vækst er betinget af de helt rigtige rammer for den enkelte.

Vores børn skal vandes og fodres med opmuntring, eget ansvar og et hav af muligheder for selv, at kunne erobre verden.

Nogle skal muligvis plantes lidt om og hjælpes på vej – men mange skal bare plantes ud for selv at kunne vokse vildt.

Og vi, som forældre, skal turde se det ske og acceptere, at disse nye skud IKKE er kopier af os eller vores liv, men helt og aldeles skal have lov til at leve deres eget.

Og uanset hvor uenige vi så end måtte være i de beslutninger vi er vidne til – så lytter vi mere end vi taler. Og giver rum til alle de fejltagelser alle mennesker før eller siden må begå på vejen mod det fuldkomne.

Virkelighedens moralkrav kan man med rette kun stille sig selv og hvis vi gør os tanker om hvilke liv vores børn skal leve – kan vi til en begyndelse begynde i egne rum. Gøre vort bedste, agere bedst tænkeligt og dernæst betænke dem vi elsker med den frihed, loyalitet og kærlighed vi selv har erfaret er vigtig for egen lykke.

Hvis du vil at dine børn skal tage noget af det du ’har’ og ’er’ med videre i livet – skal det du har og er, – ikke være en lænke af smerte, en klods om foden. Men en vadsæk af næring og styrke. Tro og håb.

Der er snart 18 år mellem de to billeder. Tak tak tak … tænker jeg! For dette fine lille væsen.

………………………….

 

Hvis dette er en tekst der betyder noget for dig … så giv den et ♥ eller en kommentar. Det er min guideline når jeg skriver. Tak .

30 Comments

 1. Anita siger:

  Tak for at sætte ord på mit hjertes følelser ❤️

 2. Dorte siger:

  ღ★Meget smukt skrevet. Jeg glæder mig enormt meget til at mine voksne børn kommer og holder helle hos mig i julen.ღ★ Glæder mig til at overdynge dem med kærlighed. For savnet er stort hverdag efter de er flyttet hjemmefra. Men jeg glædes også i mit hjerte hverdag når jeg ved de har det godt og at de omfavner livet på deres helt egen måde.
  Ønsker dig og dine en dejlig og
  ღ★Glædelig julღ★
  ❤️❤️❤️❤️

  • Pernille Aalund siger:

   Åhh så dejligt! Håber det bliver en fantastisk jul! Rigtig glædelig jul tilbage til jer alle.

 3. Susan siger:

  Hvor er det smukt og billedligt skrevet og hvor har du ret ……. det giver så meget stof til eftertanke. Glædelig jul og tak for dine skønne betragtninger ❤️

 4. Trine Ketter siger:

  ❤️

 5. Michelle lyscarz siger:

  ❤❤❤❤

 6. Annemarie Galst siger:

  ❤️ meget fint og poetisk formuleret er fuldstændig enig omend det til tider kan være svært som forældre at efterleve… men så må man lige stoppe op og huske sig selv på at ens børn er frie sjæle som vi bare skal hjælpe på vej og med at få fodfæste i livet og på en måde som passer til dem og ikke os.
  Glædelig jul ❤️

 7. Birgitte Utke Heilmann siger:

  Fantastisk, enkelt og smukt beskrevet❤️
  Som mor til 3 vidunderlige, empatiske & selvstændige og lækre teenagere, giver jeg dig så meget ret, Pernille❤️
  Især med udgangspunkt i min kæmpe kærlighed & omsorg til/for dem alle. Det bånd betyder bare ALTRigtig glædelig jul til dig & din familie, Pernille❤️

 8. Janne Hjorth siger:

  <3

 9. Mette siger:

  ❤️

 10. Pia dunker siger:

  ❤️

 11. Susanne siger:

  Så fint skrevet❤❤…bliv ved med det!…Glædelig jul og lykkebringende nytår❤⭐

 12. Mia siger:

  Jeg holder meget af dine fine ord og formuleringer! Altid stof til eftertanke❤️

 13. Lotte siger:

  ❤️

 14. Lotte siger:

  ❤️❤️❤️❤️

 15. Niels siger:

  Glædelig bag jul og lykkebringende nytår din vej.
  det er altid givende at læse dine fantastiske ord .. som perler på snor.

  god bless
  and forgeth the rest

 16. Stine siger:

  ❤️

 17. Pernille siger:

  Tak ❤️

 18. Jette Fabrin Lauridsen siger:

  ❤️

 19. Marianne siger:

  Kan ikke siges smukkere ♥️

 20. Charlotte siger:

  ❤️ Så rigtigt – og samtidig svært at læse, når en fraskilt forældre IKKE elsker barnet betingelsesløst, og man er den, der sidder med en ulykkelig lille sjæl. For mor kan ikke erstatte far, hvor gerne hun end vil “reparere” skaderne….

 21. Maj-Brit Hansen siger:

  ❤️

 22. Andrea siger:

  ❤️

 23. Karina Munk siger:

  Godt skrevet❤️ Ubetinget kærlighed, rummelighed og forståelse er hvad man som barn forventer og håber på at få fra ens forældre, men desværre er det ikke altid tilfældet! Hvor ville jeg dog ønske at min egen mor ville tænke sådan Det ville have gjort de sidste 2 1/2 år så meget nemmere. Men desværre var der kun bebredelser, svigt og skuffelse og sorg at forholde sig til. Men “What doesn’t kill you – makes you stronger” betyder for mit vedkommende at jeg vil focusere på ALDRIG at byde mine egne 4 børn det, som jeg selv har måtte kæmpe med.

 24. Susanne Orbe siger:

 25. Sandiie siger:

  ❤️

 26. Friddesofia siger:

  Tak ❤️ Inspirerende og givende.
  En del af det gælder på en eller anden måde også i parforhold…

 27. Stine Arent siger:

  Gang på gang røres jeg i mit indre af dine ord Pernille. Jeg har ikke selv haft et hellested, og det har for altid efterladt et sår og en søgen i mig, som jeg ikke under nogen anden. Håber inderligt, at jeg som mor i dag, bidrager til netop næring og styrke, sådan at mine egne drenge, altid ved, at hos mig finder de hjem, og ikke mindst en UBETINGET kærlighed!
  Tak for at røre mig igen Pernille ❤️

 28. Pia dyhrholm siger:

  Det er så smukt og rørende det du skriver . Jeg er ikke perfekt,jeg har lavet fejl og mange af dem. Men jeg har elsket mine børn betingelsesløst, og når jeg i dag ser dem som fædre der betingelsesløst elsker deres børn, støtter og opmuntre dem. Så ved jeg at jeg også har gjort noget rigtigt.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?