Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem
Man kan flygte i drømmen eller flytte sig i virkeligheden
19. december 2017
Pernille Aalund - Fotograf Henrik Adamsen
Alt det du kan..
22. december 2017

Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem

Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem, acceptere dem som de er og give dem et ’levet’, værdibaseret grundlag med videre i livet.

 

 

Og kærligheden skal være betingelsesløs.

Af alle steder i verden bør mor og far være et ’hellested’, en ø, en base – et sted hvor fejl kan tilgives og bebrejdelserne IKKE falder som en lind strøm af ord eller tavs kulde.

Vi undlader ikke at vande det lille, grønne skud hvis det pludselig vokser vildt og uregerligt til alle sider. Hvis det strækker sig i den forkerte retning eller blomstrer en måned for sent eller for tidligt.

Og hænger det med hovedet, hvis bladene blegner og folder sig sammen – så stryger vi det kærligt. Mærker undrende efter… er jorden for tør, for gold, står potten i den forkerte karm, skal der mere jord i – skal den plantes om?

Og MÅ der beskæres så gøres det nænsom; for alle der har stået med livet mellem hænderne, ved hvor skrøbeligt det kan være og intet lille knopskud er helt som det næste eller det næste. Der kan være et overordnet fællesskab, men dykker man ned i detaljerne er forskellighederne mangfoldige og al sund vækst er betinget af de helt rigtige rammer for den enkelte.

Vores børn skal vandes og fodres med opmuntring, eget ansvar og et hav af muligheder for selv, at kunne erobre verden.

Nogle skal muligvis plantes lidt om og hjælpes på vej – men mange skal bare plantes ud for selv at kunne vokse vildt.

Og vi, som forældre, skal turde se det ske og acceptere, at disse nye skud IKKE er kopier af os eller vores liv, men helt og aldeles skal have lov til at leve deres eget.

Og uanset hvor uenige vi så end måtte være i de beslutninger vi er vidne til – så lytter vi mere end vi taler. Og giver rum til alle de fejltagelser alle mennesker før eller siden må begå på vejen mod det fuldkomne.

Virkelighedens moralkrav kan man med rette kun stille sig selv og hvis vi gør os tanker om hvilke liv vores børn skal leve – kan vi til en begyndelse begynde i egne rum. Gøre vort bedste, agere bedst tænkeligt og dernæst betænke dem vi elsker med den frihed, loyalitet og kærlighed vi selv har erfaret er vigtig for egen lykke.

Hvis du vil at dine børn skal tage noget af det du ’har’ og ’er’ med videre i livet – skal det du har og er, – ikke være en lænke af smerte, en klods om foden. Men en vadsæk af næring og styrke. Tro og håb.

………………………….

 

Hvis dette er en tekst der betyder noget for dig … så giv den et ♥ eller en kommentar. Det er min guideline når jeg skriver. Tak .

Mine tekster og taler udkommer løbende som bøger. Serien hedder ’10 taler’ og du kan købe dem hos din boghandler eller via dette link 🙂

18 Comments

 1. Anita siger:

  Tak for at sætte ord på mit hjertes følelser ❤️

 2. Dorte siger:

  ღ★Meget smukt skrevet. Jeg glæder mig enormt meget til at mine voksne børn kommer og holder helle hos mig i julen.ღ★ Glæder mig til at overdynge dem med kærlighed. For savnet er stort hverdag efter de er flyttet hjemmefra. Men jeg glædes også i mit hjerte hverdag når jeg ved de har det godt og at de omfavner livet på deres helt egen måde.
  Ønsker dig og dine en dejlig og
  ღ★Glædelig julღ★
  ❤️❤️❤️❤️

 3. Susan siger:

  Hvor er det smukt og billedligt skrevet og hvor har du ret ……. det giver så meget stof til eftertanke. Glædelig jul og tak for dine skønne betragtninger ❤️

 4. Trine Ketter siger:

  ❤️

 5. Michelle lyscarz siger:

  ❤❤❤❤

 6. Annemarie Galst siger:

  ❤️ meget fint og poetisk formuleret er fuldstændig enig omend det til tider kan være svært som forældre at efterleve… men så må man lige stoppe op og huske sig selv på at ens børn er frie sjæle som vi bare skal hjælpe på vej og med at få fodfæste i livet og på en måde som passer til dem og ikke os.
  Glædelig jul ❤️

 7. Birgitte Utke Heilmann siger:

  Fantastisk, enkelt og smukt beskrevet❤️
  Som mor til 3 vidunderlige, empatiske & selvstændige og lækre teenagere, giver jeg dig så meget ret, Pernille❤️
  Især med udgangspunkt i min kæmpe kærlighed & omsorg til/for dem alle. Det bånd betyder bare ALTRigtig glædelig jul til dig & din familie, Pernille❤️

 8. Janne Hjorth siger:

  <3

 9. Mette siger:

  ❤️

 10. Pia dunker siger:

  ❤️

 11. Susanne siger:

  Så fint skrevet❤❤…bliv ved med det!…Glædelig jul og lykkebringende nytår❤⭐

 12. Mia siger:

  Jeg holder meget af dine fine ord og formuleringer! Altid stof til eftertanke❤️

 13. Lotte siger:

  ❤️

 14. Lotte siger:

  ❤️❤️❤️❤️

 15. Niels siger:

  Glædelig bag jul og lykkebringende nytår din vej.
  det er altid givende at læse dine fantastiske ord .. som perler på snor.

  god bless
  and forgeth the rest

 16. Stine siger:

  ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *