Tidspunkter for at fritstille dem der har skuffet
En tale: Den vigtige kerne i dig!
7. april 2018
En tale: Om at give sig selv et meningsfuldt liv!
10. april 2018

Tidspunkter til at fritstille dem der har skuffet

De følelser, der fødes i det forkerte selskab og som negativt styrer dit liv, må ikke fylde mere end korte øjeblikke.

 

Der er tidspunkter hvor man bliver nødt til at fritstille
de mennesker der har skuffet mest.

Slippe dem helt og bare forlade den ø hvorpå man har stået og skreget.

De følelser, der fødes i det forkerte selskab og som negativt styrer dit liv, må ikke fylde mere end korte øjeblikke.
Se dig selv i spejlet og tag ansvar for din del af hændelsen – for intet menneske kan se sig selv helt fri fra en bid af det store billede; det er sjældent bare ’de andres skyld’.

Når det så er ’talt’, skal rummet forlades og du træder ind i et andet.
Lader ’dem’ være dem og ’det’ være det.
Tilgiv alt hvad der er sket og tilgiv dermed også den bid du bærer under dit hjerte.

Tilgiv dig selv for at synke ned i den vrede og den bitterhed der opslugte dig helt og fjernede din opmærksomhed fra alt, hvad der var væsentligt.

Ting der ER sket kan ikke gøres om. Ting der ER sagt kan ikke forsvinde.
Ordene og stemningen vil hænge i rummet, hvis du ikke formår at lufte ud.
Banke det vindue vidt åbent.
Skabe den nødvendige gennemtræk og tage afsked med alt hvad den stemning bragte med sig af kaos og smerte.
– Luft ud.
– Mærk den friske brise.
– Se hvordan den fylder dine stuer og flyt aldrig tilbage uden der er gjort hovedrent og end ikke det mindst flig af gammel luft sidder i dine tapeter.

Her er tomt nu – desinficeret og frugtbart.
Her er gjort klar til de andre.
Nyt kan spire fra den potte i den karm, hvor der er udsigt til alt.
DIN udsigt til alt.

♥♥♥

10 Comments

 1. Hanna Nielsen siger:

  Hold da op hvor den ramte,men hvor sandt

 2. Susanne Marie Sørensen siger:

  Kære Pernille
  Hvor er det godt skrevet og hvor er det rigtigt . Jeg har lært det sent , men hold op hvor er det forløsende . Tak <3

 3. Morten Hyldahl siger:

  Kære Pernille, jeg sidder simpelthen og får gåsehud over det hele ved at læse dine små smukke taler.

  Jeg er på vej… er ved at komme mig efter et rigtig smertefuldt brud med en kæreste, som jeg levede i et helt, helt særligt intenst afhængighedsforhold med igennem 1 1/2 år. Vi ville SÅ gerne begge to, men kunne ikke elske os selv eller hinanden og slet ikke hele hinanden, som vi troede vi kunne. Jeg rev alt op og flyttede ind hos hende i Svendborg, og nu er det SÅ slut. Mens jeg var udsendt til Mali fandt hun en anden – glemte at fortælle mig om det – og sidst jeg så hende ‘strålede’ kulden og afvisningen gennem marv og ben.

  Jeg er på vej tilbage til København, men vil aldrig glemme hende og det, helt, helt særlige vi havde så fint sammen, når vi havde det fint – vi havde det også rigtig skidt, når vi havde det skidt.

  Hmmm… nu fik jeg da lige skrevet det til dig – håber det er ok… Og ja, det var mig der købte din seneste bog i to eksemplarer – en til hende og en til mig. Vil du vide mere om, hvordan det var at ville kærligheden SÅ meget i et afhængighedsforhold, så sig endelig til. Jeg vil gerne dele både det smukke og det der stadig gør rigtig ondt.

  Kærlig hilsen
  Morten

  • Dorthe iversen siger:

   Hej Morten, jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om der afhængighedsforhold, da jeg selv står i noget der ligner, dog efter 29 års samliv?
   Dorthe

 4. Tine Schødts siger:

  Kære Pernille. Så sandt og befriende at nå dertil, for mig har det taget tid, til tider været lidt af et hovedspring at tage uden lige at vide hvor og hvad jeg ramte, men dybt inde i mig selv er jeg ved at finde den ro og tilfredshed med MIT liv. Dine taler rammer plet hver gang ❤️

 5. Allan siger:

  Forholdet der ikke er mere,friheden til at gøre som du selv vil,Savnet ved kvinden ,se fremad der skal nok komme en meget bedre,føler du ensomheden efter hende, find faellesskab,har hun ydmyget dig totalt og været led og tarvelig,tænk på de gode stunder og tænk på de problemer hun nu laver det næste sted hun er, min var sindsyg jalou og have tvangstanker om alt det jeg ikke gjorde ! , håb hun for hjælp nu og hun for et nogenlunde liv , er du stadig gal på hende ? Lad det ligge ! Du er fri og spild ikke sekunder i dit liv på hende. Kh Allan.

 6. Nicole Lajgaard Solgaard siger:

  Kære Pernille
  Du skriver fantastisk og jeg nyder hvert et ord.
  Jeg ved ikke hvorfor men mit liv ender med at ramle den ene gang efter den anden fra ulykkelig kærlighed, vold af ex.kæreste – retssag, køber et hus som ender i en total byrenovering af alt og prikken over i’et en fyring af mit drømmejob.
  Dine ord giver mig håbet at det må kunne være anderledes og jeg er på rette vej med måde at leve mit liv, som du skriver – selvom det er grænseoverskridende og “Reed Zone”, men det virker rigtig og godt.
  TAK
  Nicole Lajgaard

 7. Helle siger:

  Kære Pernille, det er så sandt, så sandt. Men også rigtig svært når de mennesker, der har påført mest smerte, er ens forældre. Jeg er ikke volds- eller incestoffer, fik højst en endefuld eller lussing. Men det psykiske, følelsesmæssige miljø var mildest talt destruktivt og nedbrydende. Jeg er 42 idag og har flere gange taget tilløb, men har så svært ved det. Har på nogle måder tilgivet, men føler mig stadig aldrig fri. Fri af de tanker og følelser der har fulgt med og flyttet ind. Det er selvsagt svært at slippe. Og når man har to børn, der holder meget af mormor og morfar…. jeg begynder alligevel at se mønstre gentage sig i det skjulte, og det gør ondt. Igen og dobbelt så meget. Fordi det er vores børn. ❤️

 8. Kirsten Platz siger:

  Hvor er det smukt formuleret og du har jo så ret. At man lade det negative og de ondskabsfulde bemærkninger forsvinde og ikke mindst tilgive – selvom det kan være svært. ❤

 9. Solveig Lundtofte siger:

  At stå på en (øde) ø og råbe og skrige – det er et meget rammende billede på, hvordan man har det, når man ikke føler sig forstået af den anden !
  Så ja, brug energien på at bygge en båd 😉