OM AT OVERKOMME DET VÆRSTE - PernilleAalund.com
Når dit parforhold halter: 15 spørgsmål du kan stille dig selv …
28. november 2019
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
En tale: De største erkendelser …
4. december 2019

Lidt om at overkomme det værste …

At handle løfter et menneske, handling fører mere kraft med sig og måske var det netop dette uforudsigelige, uforståelige eller ufravigelige du behøvede for at vende den skude, du kalder dit liv mod helt nye horisonter.

 

 

Det er når vi ligger ned – at der for alvor kan åbne sig nye muligheder.

Det er først, når vi er tvunget til at forlade alt det vi kender og alt det vi har vænnet os til, at leve med og være i – at vi for alvor tør flytte os mod det vi drømmer om.

Der er intet fald uden en ny højde.

Der er dem, der umiddelbart efter den første rystelse har lagt sig – vender katastrofen til en vej væk fra det lidt låste og velkendte. Med udkig til en helt ny epoke.

Dem der krøller sig sammen, først i smerte og selvmedlidenhed, senere vrede og bebrejdelser (det er de andres fejl). Her bliver de ofte hængende i en livstid. Du kender dem på deres bagtaleri og nedadvendte mundvige.

Og så er der dem, der lader stå til. Med et sorgfyldt skuldertræk accepterer de livets kyniske betingelser – og det faktum at de nok alligevel aldrig helt får det de drømmer om. Som årene går bliver de ofte triste, lidt grå, forsigtige og indadvendte.

Du bør bekende dig til de første; Du kan gribe den smerte, det kaos og den uro du står midt i og vende den til en tsunami af energi.

At handle løfter et menneske, handling fører mere kraft med sig og måske var det netop dette uforudsigelige, uforståelige eller ufravigelige du behøvede for at vende den skude, du kalder dit liv mod helt nye horisonter.

Jeg har set mennesker rejse sig fra de største katastrofer og bringe nyt lys til andre, sætte helt nye mål – og nå dem.

Ganske enkelt fordi de havde været dér, hvor det var værst og derfor ikke længere var begrænset af frygt.

Man overlever forandring. Man overlever at miste – man må overleve for at leve ‘over’.

Lidt mere, lidt stærkere og langt mere rig på erfaring. Når livet først er blevet vejet og man kender værdien af alt det, der stadig kan udrettes … bliver man aldrig den samme igen.

…………………

10 bud på bekræftelser, der kan løfte dig, stærk, gennem dagen

Denne tekst er skrevet i sommeren 2015. Senere blev det til en skitse før de endelige ‘taler’, så enkelte elementer går igen i bøgerne. Du kan finde/købe alle de færdige taler via dette link

1 Comment

  1. Lisbeth Sophie Bojesen siger:

    Tak ❤️ det havde jeg brug for

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?