10 Helbredelser #5 Bønnen ... og alle de mirakler der følger i kølvandet på det lille ritual.
Det bedste vi kan gøre for vores børn er at elske dem
6. september 2018
De visne hjerter
15. september 2018

#5 Bønnen … og alle de mirakler der følger i kølvandet på det lille ritual.

Mennesker, der lever med en stærk tro oplever i højere grad, at deres liv giver mening og et meningsfuldt liv er ensbetydende med en større grad af lykke og balance.

 

 

Når hjernen igen og igen er fokuseret på det gode du har og det gode der skal ske, vil du opleve ny energi og nyt mod. Du vil gå din dag i møde med et større overskud og et stærkt pejlemærke rettet på det. du ønsker at udrette og opnå.

Bønnen går igen i alle religioner. Selv i religioner som buddhismen hvor man ikke kan tale om en ekstern magt eller skabergud, har bønnen været en del af den daglige praksis. Som en intention. Et mål. Og der er en god grund til at bønnen bliver praktiseret: Det virker!!

I den vestlige del af verden har mange af os glemt at folde hænderne. Der er en religionsforskrækkelse i samfundet. Kirkerne står tomme og dét, at bede og for et kort øjeblik fordybe sig i noget, der er større end det man står midt i lige nu … det gør vi meget sjældent.

Bønnen kan have mange forskellige formål, eksempelvis ønsker, forbøn, taksigelse, lovprisning, tilbedelse … klage, men fælles for alle bønner er, at vi kommunikere med noget der er ’større’ end det ’jeg’ står med.

Vi er altså ikke alene. Vi anerkender, at vi er en del af noget, der er større end os selv og vi slipper lidt af det ansvar der tynger vores skuldre.

I dag ved vi meget mere om hvordan hjernen fungerer end man gjorde dengang de største religioner blev født og derfor kan man tilgå bønnen fra både en videnskabelig og en spirituel/religiøs synsvinkel.

Fra det religiøse perspektiv overdrager vi en del af ansvaret til det Guddommelige. Det er mindre ensomt, det giver ro og vi opbygger en tillid til at alt falder til rette i den orden som er bestemt. Vi slipper …

Mennesker, der lever med en stærk tro oplever i højere grad, at deres liv giver mening og et meningsfuldt liv er ensbetydende med en større grad af lykke og balance.

Ud fra et videnskabeligt synspunkt så forlader mennesket i bøn for et øjeblik dagens trængsler, etablerer ro og fokuserer på de mål og drømme, der ligger øverst på en prioriteringsliste. Glemt er alle de små ting vi går og længes efter: Når man folder sine hænder og beder højt om noget – er det sjældent en Kähler vase. Man ved hvad der er vigtigt og det handler sjældent om ting.

Der ligger en indbygget forretningsplan i bønnen; forestil dig at du bad mindst 2 gange dagligt eller 5!  Og hver gang havde du fokus på det vigtigste for dig i dit liv… hvilken magt ville det ikke have. Hvilken forskel ville det ikke gøre? Du ville hele tiden have fokus på din drøm

Og så indgår taknemmeligheden som en fast element i mange bønner. Forestil dig at du indleder dine bønner med et ’tak’ for alt hvad du har? En lille remse om alt det gode der er i dit liv? Det er svært at være trist og modløs, når man begynder sin dag med taknemmelighed!

Når hjernen igen og igen er fokuseret på det gode du har og det gode der skal ske, vil du opleve ny energi og nyt mod. Du vil gå din dag i møde med et større overskud og et stærkt pejlemærke rettet på det du ønsker at udrette og opnå.

Pludselig vil der være en hensigt og den hensigt vil skabe mening. Nu er sandsynligheden for at det du ønsker skal ske – pludselig meget tættere på virkeligheden.

Tro er en magtfuld størrelse. Og troen følger i kølvandet på bønnen. Med troen følger et stærkere immunforsvar, en mere fokuseret indsats, en stærkere udstråling, et bedre selvværd… men det afhænger naturligvis alt sammen af HVAD, det er du vælger at tro på

Til bønnen knytter sig ofte nogle ritualer: Man knæler, man bukker hovedet, man taler højt, man folder sine hænder, man samler sine hænder … alt sammen noget, der sammen med ordene, skaber gentagelser, der minder os den vej vi gerne vil gå. Vi husker lettere det, vi er i proces med. Måske kan man tænke bønnen som en forretnings plan for eget liv?

Man skal øve sig i at bede.

Det kan tage tid. Det føles uvant og måske akavet. Men holder du ved, kan det udvikle sig til et kærkomment ritual. En nødvendig selvpleje og egentid. Du kan hurtigt blive afhængig af din nye tradition, for du kan mærke, at den vil gøre en forskel. Det virker … mirakler sker; Du er med til at få dem ført ud i livet.

Og hvem skal man så bede til?

Man kan bekende sig til en enkelt Gud eller det Guddommelige i sig selv. Du kan have din egen oversættelse af en religion og det er helt i orden. De fleste religioner er født under helt andre vilkår, i en helt anden tidsalder end vores. Du kan tage det, du kan bruge eller lave din helt egen oversættelse. Du kan også bede til universet eller til naturen. Under alle omstændigheder er der noget Guddommeligt ved livet. Vi er i sandhed alle sammen enestående mirakler, så der er meget at takke for …

 

11 gode grunden til at praktisere bøn

Du opnår ro

Du giver dig selv en tid med fordybelse

Du giver dig selv et godt afsæt for resten af din dag eller din nat

Du minder dig selv om alt, hvad du har af fantastiske ting i dit liv

Du har fokus på det, der er allermest vigtigt i dit liv

Du italesætter dine drømme

Du prioriterer

Du skaber mening i dit liv

Du slipper nogle af de bekymringer, der tynger i dit liv

Du giver dig selv et nyt, sundt ritual der handler om andet end den stress og det det jag mange mennesker lever med i hverdagen.

Du kan opleve bønnen som de første skridt mod en forretnings plan for eget liv.

 

Buddhistisk aftenbøn:

 

“Aldrig må vi glemme livets og dødens betydning.

Tiden flyver, og vores muligheder går tabt.

Alle må vi stræbe efter at vågne op… VÅGN OP!

Værdsæt hele dit liv.”

 

………………………………

Er denne tekst værdifuld for dig? Så giv den et ♥ eller del den gerne med andre.

Læs også:

#4. Det du fodrer vokser!

6 Comments

 1. Niels Rasmussen siger:

  ❣️Gud er stor og kærlig.
  Tak for endnu en gang at bringe Focus.
  Kærligheden bær…
  God bless.

 2. Anni siger:

  At bede for andre er der også noget kraftfuldt i.
  Der at fjerne lidt af fokus fra sig selv – er faktisk slet ikke så tosset.
  Bless

 3. Freddie siger:

  Tak som talt ud af min mund:)

 4. Annette Sigvardsen Jensen siger:

  Kære Pernille, kære linedanser – du danser SÅ vidunderligt og er til stor inspiration ☀️

 5. Lisbeth Engholm Jessen siger:

  Lad os alle bede, har det samme stærke budskab som det om at når to eller flere er forsamlet i mit navn. Nemlig at vi ikke er alene. Vi bliver hørt og jo flere der tror på dette, desto mere styrke er samlet til at hjælpe os ud af troen på ensomhed. Fællesskabsfølelsen, den fælles enige tro på det gode gør os stærke. Vi kan ikke være stærk alene. Så lad os bede sammen og få glæde sammen som vi kan give ud af og blive endnu flere til at give. VH Lisbeth