15 grunde til at glæde sig over at være 50+! - Pernille Aalund
”Jeg vil have mere … i mit parforhold ”
29. oktober 2017
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Du burde ‘samle’ på mennesker
3. november 2017

15 grunde til at glæde sig over at være 50+!

 

 

Aldrig før i menneskehedens historie har det været så attraktivt, at være kvinde og 50+ i den vestlige verden.

Vi er mere veluddannede, friskere, mere sunde, har mere fritid, mere indflydelse, selvstændighed og en bedre økonomi end nogen af vore formødre. Der er så meget at fejre og glæde sig over.

Her har du mine bud på hvad der tæller på listen over fordele… og den er næsten uendelig!!

Skriv gerne dine egne ind i kommentarfeltet nederst på siden.

 

 1. Frygt ikke alderen, den lægger bare år af viden til din personlighed, du har lært af livet og i dag ved du, hvad du vil have og ikke mindst: hvad du IKKE vil have.
 2. Du er ikke så bange for at tabe ansigt for du ved nu – at ingen kan nogensinde stilles helt tilfreds. Og skulle du gøre alle glade, ville du jage rundt i en cirkusmanege og sidste ende … ende med at tabe dig selv

 3. Du mestrer nu så småt kunsten, at kunne sige fra og være bestemt, men også at være mild og forstående. Du ved, at der ikke findes én sandhed, men mange og derfor kan du indimellem læne dig tilbage og høre på hvad andre har at sige uden selv, at skulle snakke om det du selv mener. Omvendt kan du sætte foden i døren når ’nok er nok’.
 4. Du har accepteret, at du ikke kan have kontrol over alt. Ting sker indimellem og der er INTET du kan gøre. Du ved at tiden må gå og ofte falder tingene på plads helt af sig selv.

 5. Du begynder også at lære kunsten IKKE, at bekymre sig så meget, men ved også at det ER en kunst der skal vedligeholdes. Hvis du ikke holder din verden stor og åben – kan den snævre sig ind med årene. Nyheden er…. At med alderen er det en viden man har – ikke en man skal tilkæmpe sig.
 6. Du kan muligvis godt lide at rejse, men den vigtigste rejse er den du er på med dig selv og uanset hvor meget du tager væk – er det du har skabt ’hjemme ’i dig selv – mindst lige så værdifuldt.

 7. Du behøver ikke længere en masse ting for at føle dig rig. Det er de små nuancer i hverdagen, der giver dig den største lykke. En personlig gave, et kærligt ord. En god kop te med en de holder af. Det er ikke en ny taske eller et par dyre sko der fortæller andre hvem du er og hvad du kan.
 8. Du kan nyde at der er ’ro’, at der ikke behøver at ske noget hele tiden, men at det at kunne dyrke tiden og mærke at ’dagen’ – er mere væsentligt end en fyldt kalender.

 9. Du ved hvad du kan og du ved også, at der er en masse mere at lære. Du kan lære og udvide din horisont hele vejen gennem dette liv og hvis du passer på dig selv, ligger der en masse frugtbare og lykkelige år foran dig.
 10. Du lader dig ikke begrænse. Ingen skal fortælle dig hvad der rigtigt og/eller forkert. Du kan klippe håret af eller lade det vokse til lænden. Du kan bære kjole eller jeans. Gummistøvler eller stiletter. Du kan uddanne dig indenfor et nyt felt eller udvikle dig, der hvor du er.

 11. Du har set din krop ændre sig med årene og nu er du endelig blevet bevidst om, at din alder også har en indflydelse på alt lige fra din forbrænding til hudens folder i ærmegabet. Det betyder ikke så meget mere. Du kan lade det ske eller sætte ind med motion og ændrede kostsvaner, men det er alene DIT valg. Du kan være lykkelig med det du har og det er den mest væsentlige erfaring af dem alle.
 12. Du ved også, at det at være en smuk og attraktiv kvinde ikke har noget med alder, at gøre … skønheden kommer indefra og den udstråling og glæde du møder verden med, er med til at vise hvilken fantastisk kvinde du er ved at udvikle dig til.

 13. Du har accepteret, at du måske er blevet træt af at have for travlt og du er begyndt at tilpasse den viden med dine dybeste behov. Hovedsagen er, at du ved … at du har et valg, og det er helt i orden af sige fra. Det der for bare nogle år siden var en betingelse, behøver ikke længere at styre dine dage. Du er blevet en fri kvinde
 14. Du ved nu at kærligheden ikke er noget, man kan tage for givet. Det vi giver, er det vi får tilbage og hvor man som ung vælger kærligheden til for at fylde et tomrum i sig selv – ved man nu, at ægte kærlighed kommer, når man tør give lidt af alt det man har til andre, og at det ofte honoreres med kærlighed tilbage. Det er en viden man kan hvile i og det er det som du kan vælge.

 15. Sidst men ikke mindst kan du vælge, at leve det liv du vil leve og det stopper ikke her … det udvikler sig hele tiden. Skal du bage kager eller begive dig ind i politik? Skal du fylde dine tomme timer med kunst og gode bøger eller skal sætte fokus på den næste etape af din karriere? Du har set mennesker blive frarøvet et liv før tid og derfor anerkender du ’nuet’ med den største respekt. Du lever og det er det væsentlige.

……………

Kunne du lide teksten? Så giv den gerne et ♥

Måske har du også lyst til at læse:

Overgangen, undergangen og alt det andet fantastiske ved at være en voksen kvinde!

20 Comments

 1. Bettina siger:

  Hvor skønt ❤️ DER er jeg på vej hen

 2. Mette Faber siger:

  Havde en voldsom krise over at ramme de 50 – men når jeg læser det her, er det jo ingen sag – jeg er jo i.min.bedste alder med alt der følgered ❤

 3. Susanne Frantzen siger:

  Gælder faktisk også for os der lige har rundet de 60 år

 4. Ditte Løgager siger:

  Så sandt som skrevet står ❤️ Det der falmer lidt udenpå vokser, gror og folder sig ud inden i – så alt i alt en rigtig win win situation.

 5. Mette siger:

  Tak Pernille… Tak!

 6. Marianne siger:

  Fantastisk og sandt formuleret, tak for at huske mig på

 7. Charlotte siger:

  Som altid skrevet med indsigt og varme og derfor måske så rammende. Jeg bliver som altid fyldt med undren over din måde at få alle ordene ned på skrift så jeg og sikkert andre føler det kunne være deres egne. Dig ville jeg elske at drikke en kop te – og fundere over livet med. Ønsker dig og dine den dejligste dag – tak kærlig hilsen en glad 50+ der vil nyde dagen idag – takke for dagen igår og håbe på dagen imorgen

 8. Mag L siger:

  Lige præcis!!! Hvilken nydelse! Og stadigvæk så meget power, så mange ideer, så meget jeg lærer 🙂 Simpelthen elsker mit liv, elsker alt det jeg er, alt det jeg har og alt det jeg skaber, både som decoupage kunstner og som designer, og som promoter af #50pluskvindemagi, og som et vigtigt “punkt” i familien og blandt venner, som både provokerer, inspirerer og motiverer 🙂 Sååå taknemlig 🙂

 9. Pia siger:

  Tak smuk og livsbekræftende ❤️

 10. Tina Sølvbjerg siger:

  Når man har mistet en meget nær veninde som ikke blev 50, er jeg taknemlig for at jeg KAN blive 50. Det er en pragtfuld alder. Fri på en ny og anderledes måde. Livet leves ikke i hvilken alder man passere, men hvordan man lever livet. ❤️❤️❤️

 11. Jeannette siger:

  Tak for dine altid kloge ord er selv 50+ og nyder det. Dine ord gør mig endnu mere bevidst om alt det gode ved at være 50+ og alt det jeg kan være taknemmelig for, tak <3

 12. Dorte Sohl siger:

  Tak Pernille.
  Fantastisk beskrivelse, den rammer lige i hjertet.
  Tak ❤️

 13. Karen Amdi siger:

  Tak for en dejlig artikel – hvor har du dog ret i dine betragtninger!❤️

 14. Kirsten siger:

  Mange tak for nogle velmente og ramte ord jeg vil læse den så ofte jeg kan så jeg forbliver i viljen ❤❤❤ SÅ SKØNT AT LÆSE

 15. Ulla siger:

  ❤️

 16. VIBEKE siger:

  Dejligt at læse og tænk.. Vi fik lov at blive 50 år, det er lige præcis ikke alle forundt 🙂

 17. Gitte Fejrskov siger:

  Så rigtigt skrevet ❤

 18. Michael siger:

  Tak for påmindelsen om glæden og taknemmeligheden. Hvilket også taler til og for den mandlige side. Glædelig jul og godt nytår til dig og Kim, Pernille

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?