Når fantasier leves ud, har det altid en konsekvens - PernilleAalund.com
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Designerstole, sofakunst og et svulmende kreditkort. Dyb lykke kan ikke købes …
11. december 2017
5 væsentlige grunde til at trække stikket …
13. december 2017

Når fantasier leves ud, har det altid en konsekvens

Mennesker ER skrøbelige.. og jeg har aldrig set et menneske gå upåvirket gennem livet, hvis alt har været tilladt umådeholdent over en lang periode.

 

Man kan med rette spørge sig selv, om enkelte fantasier ikke bare skal forblive fantasier og nydes i egne indre oplevelsesrum?

Jeg har ikke helt styr på hvor mange talkshows jeg har lavet gennem årene. ’Mænd Ingen adgang’, ’Pernilles Univers’ og ’QTv’ kørte sammenlagt i mere end 10 år, men jeg har nogle klare billeder af de følelser de efterlod og de gennemgående temaers gentagelser. Som det tilbagevendende fokus på kærlighed og sex – som en af hovedstrømmene i de fleste menneskers liv. Koblingen af de to eller… afkoblingen!

Jeg har talt med unge piger, der forærede deres kroppe til langturschauffører på rastepladser – alene for at føle sig levende og elsket. Den debuterende luder på 18 (der vistnok var begyndt sin forretning lidt før) og hende der i begyndelsen af 60’erne pludselig opdagede, at hun var den mest eftertragtede vare på byens bordel. Kvinden der fortalte om op til 16 mænd på en enkelt ’tur’, mens manden så på. (Børnene fik slik og så tegnefilm i et tilstødende lokale). Og så var der alle mændene … dem der havde stået i kø for en runde, kunderne, elskerne… eller dem der bare var styret af et øjebliks glubsk grådighed.

Jeg dømmer ingen. Det har jeg aldrig gjort. Jeg er født nysgerrighed og mener, dybt i mit hjerte, at intet menneske kan tillade sig at dømme andres liv. Moralspørgsmål kan man kun stille sig selv. Men jeg vil tillade mig at drage nogle forsigtige konklusioner på nogle af de mere end 100 interviews om kærlighed og sex gennem årene.

Mennesker ER skrøbelige.. og jeg har aldrig set et menneske gå upåvirket gennem livet, hvis alt har været tilladt umådeholdent over en lang periode.

Hele vejen op gennem 70’erne blev der talt om leve alle sine fantasier ud. Jeg har sjældent set en fantasi blive levet ud, ret lang tid ad gangen – uden den er blevet erstattet af en ny.

Man kan med rette spørge sig selv, om enkelte fantasier ikke bare skal forblive fantasier og nydes i egne indre oplevelsesrum?

Blandt de mange kvinder og mænd jeg har talt med, er enkelte dukket op igen år efter år. Meget ofte i en tilstand af smerte eller savn eller tomhed. Sex er den ultimative nydelse, måske skal den som andre nydelser doseres med omtanke eller udleves med omtanke?

Sad engang til bords med en meget berømt kunstner, der pænt takkede ’nej’ til det glas årgangsvin han blev budt. Fordi … sagde han, når man har fået alle de cigarer og al den vin og alle de kvinder man kan spise, den bedste af slagsen, i årevis … Så ender man med intet at kunne mærke. Man dør.

Intet menneske kan næres alene af drift. Der er hjertet, hjernen og kroppen. Kan de 3 kobles sammen opstår der en helhed og en balance.

Lever vi et liv, hvor de fungerer adskilte – bliver de fleste af os ulykkelige og føler os ufuldendte. Du kan være den hurtigste løber på eliteplan, have sex med hundrede mænd på en måned, bestige det højeste bjerg eller underskrive en handel der sikre din virksomhed den næste milliard. Hvis dine bedrifter er styret alene af fornuften, af hjertet eller af kroppen – vil det næppe skabe den helhed de fleste af os behøver for at kunne leve et fuldkomment liv.

På den korte bane skal vi  måske indimellem tillade os selv friheden til at udforske legende og hovedløst.

Men på den lange bane tror jeg med fordel vi kan granske behovet og stille os selv en række relevante spørgsmål. Det første er: ’Hvorfor?’

 

…………………….

Hvis dette er en vigtig tekst og du gerne vil læse mere af denne slags, må du gerne give den et ♥ øverst til venstre i teksten. 🙂 Tak.

 

Comments are closed.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?