12 Leveregler der kan ændre et liv - Pernille Aalund
TRO og du kan flytte bjerge.
16. december 2018
Om at føle sig genfødt
26. december 2018

12 Leveregler der kan ændre et liv

Mine handlinger og min tale, viser mig selv og mine omgivelser hvilken verden jeg ønsker mine børn skal være en del af.

 

 

Indimellem har man brug for en række leveregler der kan styre og guide én gennem livet … Et værdisæt og en tro på at alt løser sig, hvis man handler i overensstemmelse med sine regler.

Dette regelsæt er født over en årrække. Det er skabt på baggrund af egne erfaringer, men også med afsæt i en lang række interviews med bemærkelsesværdige personligheder. Hvad skal der til for at balancere et liv, skabe lykke og mening. Hvordan bliver man en succes.

Du kan lade dig inspirere af disse 12 leveregler som basis for den plan du lægger for dit eget private liv. Eller bruge dem som grundlag for en karriere.

 

 

 1. ANSVAR

Jeg anerkender, at jeg alene har ansvaret for mit eget liv!  Det liv jeg lever – er det liv jeg får

 

 1. TAKNEMMELIGHED

Jeg er heldig! Jeg lever lige nu og det er et pivilegie i sig selv! Men jeg ved også at held forekommer tydeligt når fokus, initiativ og muligheder mødes.

 

 1. KAMP OG KRAFT

Det er ikke nødvendigvis min skyld, hvis der sker smertefulde begivenheder i mit liv, men jeg er selv ansvarlig for, hvordan jeg kommer videre.

 

 1. ERFARING

Alt, hvad der sker i mit liv, giver mig muligheden for at lære mig selv bedre at kende.

 

 1. FOKUS

Det, jeg fokuserer mest på med mine tanker, ord og handlinger, er det jeg bliver bedst til og dermed er jeg hver dag med til at skabe mit eget liv. Det jeg vander … gror!

 

 1. KÆRLIGHED

Livet er simpelt, men ikke altid nemt. Det handler om at yde, nyde, give og modtage kærlighed.

 

 1. FORANDRING

Jeg er bevidst om at jeg hele vejen gennem mit liv har muligheden for at ændre de betingelser jeg lever under. Jeg ved det hver gang kræver styrke og ofte er behæftet med ubehag. Men det er muligt og bagefter er det hele rejsen værd.

 

 1. MODSTAND

Jeg kan ikke være venner med alle. Der vil altid være mennesker der handler i afmagt, vrede eller smerte. Jeg vil lade dem rase i fred eller møde dem med overskud, mildt – men klar på egne grænser.

 

 1. MÅL

Jeg har et mål med mit liv – jeg ser en mening og jeg er tro mod den vej.

Jeg vil altid handle i bedst tænkelig retfærdighed og med sandheden som ledsager.

 

 1. RO

Jeg bærer en dyb ro under mit hjerte. Når verden strides og tiden føles knap. Tager jeg mig den nødvendige tid til de rigtige beslutninger.

 

 1. IDEALET

Mine handlinger og min tale, viser mig selv og mine omgivelser hvilken verden jeg ønsker mine børn skal være en del af.

 

 1. TRO

Jeg lever med en stærk overbevisning om at alt i sidste ende altid vil falde på plads og hvis jeg lever efter ovennævnte – meget simple regler i mit liv – vil der ske lige præcis dét der skal ske. Af den grund møder jeg hver dag med optimisme og en positiv indstilling.

 

♥♥♥

 

31 Comments

 1. Stig siger:

  Det er så meget hjernevirksomhed du beskriver, og ikke hjerte – Fine ord, flotte formuleringer, etc…, men livet, det har det ikke meget med at gøre.

  • Pernille Aalund siger:

   Ingen mennesker er ens. Jeg skriver fra hjertet af. Jeg taler i høj grad om medmenneskelighed. Det er mig. Du er dig og har sikkert helt andre regler for dit liv. Tror ingen har regler der passer til alle. Vi kan kun skrive regler der passer til os selv. Alt starter hos os selv.

 2. Helle Mogensen siger:

  Jeg tror det kommer an på udgangspunkt. Hvis man grundliggende lever efter de regler, så er hjernen ikke inde over. Så er det sådan det blir af sig selv.

  Der mangler lidt med mål og retning. Hvis man ikke er hvor man gerne vilvære, så må man blive klar over hvor man virkeligt gerne vil hen, for at vande det rigtige.

  • Pernille Aalund siger:

   Enig… At have et mål i livet (eller flere) giver mening. Det bliver et pejlemærke =lykke. Det meningsfulde liv. ‘IKIGAI’ er Japanerned ord for det at have et mål/en mening. IKIGAI.

 3. Susanne Almind siger:

  Kære Pernille
  Har fulgt dig et stykke tid og syntes du på mange set og vis er rigtig fin. Jeg er helt klar over at dit mål er inspiration til at være i god kontakt med sig selv og livet. Men bliver provokeret og ikke kun af dig men at den forherligelse der sker i jeg’et navn for tiden. Du skriver dette nu…….det kan du efter et liv med erfaring, er ret sikker på det ikke ville være skrevet af dig for 20 år siden. Du kan det nu fordi det er der du er i livet. Det er naturligvis altid fint at få redskaber til at klare livet. Det største problem med denne, din mantra er, vi skal være det…altså klar vi skal være stærke nok til at kunne de forandringer, du beskriver. Det oplever jeg rigtig mange mennesker ikke er. Fordi de ikke har de forudsætninger i livet, der kan bringe dem op igen efter en massiv nedtur eller hvad grunden nu end kan være. Det er de nemme ord, det er de vi alle kan finde hvis vi leder på nettet. Men at leve et liv efter de vise ord er kun de stærke forundt. Jeg vil meget hellere høre løsninger på hvordan vi får trukket det knækket eller det svage menneske op. Eller det menneske der bare ikke har de nemmeste forudsætninger. Venlig hilsen Susanne Almind

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Susanne
   Vi kan kun skrive udfra egne erfaringer og fra eget liv. Og skulle jeg lægge en masse…’men hvis du er …’ ind imellem, ville mine konklusioner blive grumset til. Jeg er også af den overbevisning at vi skal sætte vores barre højt. At mennesket – jeg selv inkluderet, skal have et mål at bevæge sig imod, hvis vi vil ændre vores liv. Mine tekster er til inspiration… en ekstra kilde blandt mange. Jeg har ikke svaret på alle spørgsmål, det er slet ikke hensigten med denne side. Jeg ønsker at bidrage. Og det er min opfattelse at rigtig mange mennesker kan bruge andre menneskers erfaring til selv at finde en vej videre.

 4. Sofia siger:

  Smukke Pernille – og med smuk sweater ;D Har du lyst til at løfte sløret for hvor den kan købes? tak og en eventyrlig weekend i parforholdet ;D

  • Pernille Aalund siger:

   Den findes hos Wadils… en strikbutik der ligger i Greve. De findes både på Instagram og på FB. Her kan man købe både sweater og opskrift. Den hedder iøvrigt ‘Pernille’ 🙂

 5. Jane siger:

  Det handler altid om at kæmpe for det, man tror på og har kært lige præcis det sted, man befinder sig i livet. Ligegyldigt om vi er mindre eller mere svage, så har vi muligheden for at vælge. Selv mennesker, der står med “det ene ben i graven”, har vi set kæmpe. Når man opgiver, så vælger man kampen fra. I stedet for at se på, at mennesker opgiver og synes, at det er så synd for dem, ja så skulle man hjælpe disse mennesker til at komme tilbage i kampen igen. At vinde vores egne kampe, giver os styrke.
  Bare det…..

 6. Søren Rørbæk Simonsen siger:

  En god ide er at læse bogen 7 gode vaner af Stephen R. Covey.
  Den flytter nogle ting i opfattelsen af hvordan man tager styring på eget liv, og bliver uafhængig af at kunne give andre skylden for ens situation.
  At alt består af valg og om man vil lade situationen styre eller om man vil styre situationen
  Alle burde læse denne bog :0)

  • Pernille Aalund siger:

   Jeg er meget enig – en fremragende bog!

  • Wilma siger:

   Super god bog!
   … at leve indefra – ud, og handle proaktiv. Så er livet ikke en kamp, men en udfordring af den aller positivste slags – på godt og ondt.

 7. Benny Hansen siger:

  Hej Pernille
  Befriende og opløftende, den genkendelighed er til egne leveregler og BEMÆRK ikke et ord om, hvad du bør spise, men alene dit mindset.
  INTET er vigtigere end lykken og nej den kan desværre ikke flashes, som en Birkin-taske, en titel eller en Tesla. Bliver dog oprigtig trist over de forbeholdene kommentarer de 12 leveregler afføder og nej Stig, det er ikke hjernevirksomhed, men i særdeleshed fra hjertet. Når begreber som det kognitive, det narrative og det assertive forståes helt ind under huden, ja så giver de 12 leveregler formuleret på hverdagssprog genklang. Man begriber som man har begreber.

  • Pernille Aalund siger:

   Man kan kun begribe det man har begreb om … tak for den. Jeg vil gemme sætningen og skrive en ‘tale’ i denne ånd. Smukt.

 8. Alik Weintraube siger:

  Et inspirerende “regelsæt” med substans, som jeg læser til at være skabt udfra et hidtil levet liv, og som danner et fint afsæt for fortsættelsen. Leveregler vil altid have et retrospektivt element i sig. Ingen kan klandres for, at der ikke er sammenfald mellem initiale ønsker og efterfølgende realiteter, hvilket i sig selv er meget udviklende og kræver improvisation. I en filosofisk sammenhæng er det uskrevne – “historien” bag de skrevne ord – mindst ligeså spændende at gøre sig nogle tanker om

 9. Hanne siger:

  Hvor er det skøn inspiration Pernille Tak for det Ved folk ikke hvad inspiration er ?? Så er det jo rigtigt at der ikke kan begribes før der er begreb om det

 10. Wow, det er præcis sådan nogle tanker jeg sidder i lige for tiden. Jeg vil opstille nogle grundlinjer for hvordan jeg vil leve mit liv og hvilke elementer jeg er tilfreds med at dette indeholder. Især nr. 8 er en vigtig formulering for mig.
  Kæmpe hjælp, mange tak!

 11. Laura Petersen siger:

  Smukt <3

 12. Lars barteæd siger:

  Lidt ked af at opleve at men har pålagt sig såkaldte leveregler, når subjektiviteten er styret af en skæv socialisering, habitus er et simpelt begreb da vi udvikler i styrede og allerede fastsatte rammer for vores subjektivitet. Ergo alt er muligt da rammerne er defineret

 13. lise vølund siger:

  Tak Penille, dine 12 leveregler er så enkle og så svære og så sande. Tak for dem.

 14. Stine siger:

  Kære Pernille
  Jeg er helt enige i dine regler, de er også mine. Det er netop en proces at nå dertil. Jeg har fundet dem af min egen vej, og er nu fyldt 40. Genkender så mange af dine betragtninger i det hele taget. Jeg har måske en lidt mere spirituel tilgang til reglerne, så at sige, men lever efter de samme principper. Og i dem er der masser af lykke og frihed at hente! Tak for din inspiration

 15. Janne siger:

  Hej Pernille.
  Så fine ord! Som altid fra dig.
  Er dine taler udgivet som plakater? Ellers burde de blive det 😉
  Vh Janne

 16. Kære Pernille
  Kunne du skrive en artikel om hvad du bruger af skønhedsbehandlinger (BOTOX – restyline, serum, ekstra hår, kunstige øjenvipper osv )
  Vi er mange ældre kvinder som også gerne vil være ageless forever.
  Kærlig hilsen
  Bettina

 17. Heidi Bartholin siger:

  Kære Pernille
  Jeg kan altså ikke finde noget at klage over…ikke et eneste ord – jeg synes det er SPOT ON. Måske er jeg bare samme sted har haft nogle af de samme erfaringer, og de erfaringer gør os til hvem vi er blevet eller hvem vi i virkeligheden var fra starten.
  At give slip på offerrollen, hvor vi giver andre ansvaret og dermed også er utroligt fordømmende er noget af det mest fantastiske…..(at blive fri for) Jeg har selv ansvaret for der, hvor jeg er i dag og hvordan jeg vælger at se morgendagens lys OG hvad/hvem jeg fylder mit liv med….så tak for at sætte ord på 🙂 Ha´ en dejlig tirsdag.
  KH. Heidi

 18. Stine siger:

  Kære Pernille
  Leveregler er fine. På det sidste tror jeg en af mine er. Du er et elsket barn af universet. Du behøver ikke gøre andet end, at være med hele dig- Livets mening er at du skal være liv, for livet er et mirakel. Du behøver ikke præsterer du er fin som du er og elsket sådan. Det tror jeg så der kommer noget fint ud af da kilden er en anden end præstation og den konkurence mentalitet der er i vores samfund PT. Tak for alle dine fine tekster.

  KH

 19. Lene siger:

  For et flott innlegg! Kom over siden din helt tilfeldig da jeg søkte på Jordan B.Petersons «12 regler for livet», og syns dette var så sanne ord!

  Har du hørt på Terri Savelle Foy på YouTube? Hun snakker om mye av det samme som deg. Anbefales!

  Ha en flott dag!

  • Pernille Aalund siger:

   Tak … Hende vil jeg tjekke.. Jeg tror vi er mange der har de samme mål og livsværdier. De samme erfaringer … det er fantastisk at mærke man ikke er alene på rejsen!! 🙂

 20. Michala Forsberg siger:

  Rigtig fine leveregler!!!
  Synes der mangler lidt mere dybde i fx tilgivelse og håndtering af sorg.
  Du mangler et R i punkt 2: privilegie 🙂

 21. Niels Henrik Kjær Sørensen siger:

  Kære Pernille

  Jeg har med interesse læst dine betragtninger,om hvilke jeg klart fornemmer,at disse har rod i egne livsoplevelser,egne sorger og glæder.
  Noget som tilsammen har gjort dig istand til at se hele denne vor livsvandring så nuanceret som det nu engang behøves..

  En af vore gamle salmedigtere beskriver denne vor livsvandring på smukkeste vis,”Vejen gennem verden sig underlig snor,vanskelig er den at fare.Sol kan skinne klart,sky kan skygge sort,vej kan føre hjem,og vej kan føre væk.Vejen gennem verden sig underlig snor,vanskelig er den at fare”

  Vi mennesker har med megen held ,gjort vejen gennem livet både vanskelig og sårbar,jeg selv inklusive.Måske fordi vi er så optaget af at se på-istedet for blot at se det som nu engang måtte være.
  Jeg øver mig til stadighed herpå.

  Mine bedste ønsker

  Kjær Sørensen

 22. Susie siger:

  Øj den gad jeg også godt at se, mange tak

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?