En tale: Den vigtige kerne i dig! - Pernille Aalund
En tale: Mod og modstand
22. januar 2021
En tale: Om at give sig selv et meningsfuldt liv!
2. marts 2021

En tale: Den vigtige kerne i dig!

Ingen kompromisser. Ingen levebrødsledelse af eget liv hvor det er ’mig’ og ’mit’ omdømme der kommer før det reelle slutprodukt og den egentlige hensigt.

 

’Jeg vil helst ikke have, at det ser ud som vi ikke har råd til andet!’ sagde han til sin kone, da hun kom hjem med en lænestol betrukket med rødt velour, autentisk– erhvervet på et loppemarked. Lidt af et fund, fra 30’erne og i god stand. Hun tænkte ’hygge’ og originalitet. Han tænkte på naboernes dom over habitat: Mon det gik dem dårligt? Var de i pengenød?

I en anden historie gik ægtemanden konkurs med virksomheden da den store IT boble brast. Han var egentlig ok med det hele, for pludselig var der udsigt til mere frihed – mere tid til de yngste i flokken. Han var slet og ret træt… Hans kone derimod fik en krise da guldkortet blev inddraget af banken og hendes Audi kom til at hedde Citroen. Der var kun én eneste vej for hende.. og det var tilbage, til der hvor de kom fra.

Men hvad er det egentlig der tæller?

Og hvem er det vi selv ser på med dyb beundring. Taler om med respekt og husker for det de ER, KAN, og har gjort.. ?

Det er IKKE dem, der samler point for anerkendelse baseret alene på det de har erhvervet.

Det er derimod dem, der har taget sig selv med hele vejen igennem processen.

De er ligeglade med etiketten eller mærket.
De går snorlige efter indholdet, vejen, retningen.
De er tro mod den inderste følelse og målet.
De slingrer ikke i modvind. Excentriske, ja, ofte, men det er netop derfor de får flyttet osteklokken og udvidet arealet – åbner for en ny udsigt, til en indsigt der kan flytte et forhold, en familie, en virksomhed, et land – og gøre en verden til forskel.

De er ægte.

De er tro.

De er stærke og yderst beviste om deres værdier.

De blæser på habitten, stiletten og årgangsvinen,  medmindre den er en del af en brændende glæde og tjener et overordnet formål.

Ingen kompromisser. Ingen levebrødsledelse af eget liv hvor det er ’mig’ og ’mit’ omdømme der kommer før det reelle slutprodukt og den egentlige hensigt.

Dette er en kærlig opsang.
Et opråb – hvor du i to minutter fjerner dig fra egen navle og kravler ud af hulen, med troen på, at det du VIL og ER og KAN – er tilstrækkeligt til at få dig over startfeltet og mod målet som et mere helt menneske.
Til glæde for dem, dét og alt hvad du vil med dit liv.

Hvis du drømmer om netop dén bil, det smykke, den lampe – så spørg dig selv om det er noget du drømmer om fordi det virkeligt bidrager til en egenfølelse af fuldkommenhed og lad det så blive efterfulgt af et ’ hvorfor?’

Tillad dig selv den luksus det er at stoppe tiden et øjeblik. Dyk dybt ned i depotet af erindringer om lykke. Ikke de hurtige fix, men den lykke der bliver efterfulgt af en længerevarende mæthed. Da du selv sidst var ’hel’.

Det er herfra dit landskab skal fødes og vokse. Det er her – fra kernen af den du er – dine veje skal rulles ud.

♥♥♥

 

Fra bogen: ’10 taler om at turde være sig selv’.

 

1 Comment

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?