De levede liv ... om at rejse sig fra det der ikke gik og gå.
En kærlig opsang: Den perfekte uperfekte jul!
23. december 2017
10 helbredelser #1. Mål, som vejen mod et bedre liv
26. december 2017

De levede liv … om at rejse sig fra det, der ikke gik og gå.

Intet tæppe af viden kan væves uden én eneste tabt maske, en forskydning eller en misfarve.

 

 

 … Når mennesker bryder et mønster og rejser sig fra en barndom, en hændelse, en opvækst og bruger al den smertefulde bagage, de har båret på til at løfte sig selv til nye dimensioner og andre ind i en ny udvikling.Der er dem, der har levet og dem, der har læst.

♥♥♥

 

Af alle de mennesker jeg har mødt i mit liv, interviewet, besøgt og portrætteret – det er historierne jeg husker. Menneskers vandring – de tusind ruter, de svære valg.

Jeg lytter gerne til eksperternes konklusioner, betagende efterretninger om tænkte liv, det historieske perspektiv og analyser af snørklet adfærd. Men det er i sidste ende de ’levede’ beretninger der flytter mig mest.

Når mennesker bryder et mønster og rejser sig fra en barndom, en hændelse, en opvækst og bruger al den smertefulde bagage, de har båret på til at løfte sig selv til nye dimensioner og andre ind i en ny udvikling. Sætter tingene i perspektiv og siger højt: ”… nu er jeg her, jeg lever, det var noget møg i år, i går eller for ti år siden eller 20, men lige her og nu kan jeg gøre en forskel eller i det mindste udnytte de kommende mange år bedst muligt!”

Jeg har mødt luderen, der endte i bunden af et badekar efter kunde nummer 500, ude af stand til at vaske den sidste erindring væk.

Forældrene, der mistede deres eneste barn ved en lægefejl.

Datteren, der så sin mor blive skudt.

Manden, der slog ihjel..

Trafikuheldet.

Bruden, der blev smittet med hiv på sin bryllupsnat, incestofret eller kvinden, der flygtede over en bjergryg med sine børn og måtte efterlade den ældste døende for at redde de øvrige. Hun kunne ikke bære ham..

De står dér med deres historier.

Skæbner, de enten selv har valgt, engang i en anden verden og under andre vilkår ELLER virkelighedens urimeligheder, Guds blinde øje – et øjebliks galskab i afmagt og sorg.

Jeg taler med alle og dømmer ingen. Intet af det, jeg har hørt … opfindes eller forestilles.

Uden de ’levede’ fortællinger ville min verden være en skygge, og min forestillingsevne et minimum. Men jeg bærer en vision i mit hjerte – et håb om en bro mellem politik, lovgivning, ekspertvælde.. og dem, der rent faktisk har været der: set det ske, mærket tabet, afmagten, frygten, hadet og sorgen. Summen af de mange ruter, alle de forkerte valg og det uretfærdige over for det, vi tror, vi mener, at kunne bevise er rigtigt.

Luk mennesket ind. Med alle de kanter, der følger med.

Drop forestillingen om det perfekte.. den findes ikke.

Der findes kun alt det uforudsigelige. Nuancer af det, vi tror skal ske.

Intet tæppe af viden kan væves uden én eneste tabt maske, en forskydning eller en misfarve. Inviter dem indenfor, når de rigtige beslutninger skal træffes – historierne, vi ikke ønsker at høre – lad dem tale.

Tiden er moden.

 

……………………..

8 Comments

 1. Christina siger:

  Du skriver så fantastisk!!!! Tak – af hele mit hjerte tak for at måtte læse med i hele 2017. Du, Pernille, har været med til at berige mit liv igennem dine tekster. Glædelig jul og godt nytår.

 2. Peter siger:

  Du har så meget ret Pernille. Det vækker genklang.

  Jeg selv har en del i bagagen. Noget svært, noget der gør ondt, noget frygt, nogle grænseoverskrivende oplevelser, smæk og slag…
  Jeg vil gerne dele dem, så andre kan se, at man godt kan komme ud som et helt menneske på den anden side. Men hvem vil udgive sådan noget, som en “biografisk-selvhjælps-bog”, med virkelige hendelser og veje jeg gik, for at komme ud af det?

  Måske 2018 byder ind med en løsning – der samtidig giver en forløsning…

  Tak for de mange, og tankevækkende, artikler. Godt nytår til dig og dine.

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Peter

   Hvorfor udgiver du ikke selv … som selvudgiver på Saxo … jeg syntes du skal undersøge det. Det er ikke så svært … blot en tanke og dejligt nytår til dig 🙂

 3. Malou siger:

  Det er så fint og sandt ❤️ Tak.

 4. dpne4rdd siger:

  Du er så inspirerende og autentisk! Tak for at du deler dine erfaringer , det er så lærerligt!❤️

 5. Bente Byrum Larsen siger:

  Tak for alle de smukke og tanke vækkende beretninger du har delt med os i årets løb . Blir så beriget og klogere på livet når jeg læser dine bøger