En kærlig opsang: Den perfekte uperfekte jul! - Pernille Aalund
Man kan flygte i drømmen eller flytte sig i virkeligheden
19. december 2017
De levede liv … om at rejse sig fra det, der ikke gik og gå.
25. december 2017

En kærlig opsang: Den perfekte uperfekte jul!

Måske er det det, der sker når man bliver ældre. Man bliver vis …. Man ser det perfekte i alt det, der er uperfekt. Det ujævne, uforfærdede og ærlige. Det ægte.

 

 

Det er ikke kvaliteten af din julepynt, prisen på gaven eller den årgangsvin kun de færreste kan smage har været dyr, hvis man lod dem deltage i en blindtest. Ikke et farvekoordineret tema i den hvide stues pletfrie udstilling mod verden.

Julen handler om helt andre ting. Julen er det ultimative kærlighedsbudskab, rig på historie, rig på tradition og er man ikke vokset op i en familie, der fodrede en fortælling om nærvær og fællesskab, så er julen det optimale tidspunkt at dyrke en ny begyndelsen.

Men det betyder også, at mange af os må forlade den opfattelse af jul vi er blevet podet med i årtier: Julen som en forbrugsfest hvor vi hvirvles rundt i en manege af unødvendigheder, uden at mærke hvor vi selv er og uden at mærke dem vi holder af.

Julen er den lille opmærksomheds store kraft.

Julen er en håndsyede grydelapper overgivet fra en stolt barnehånd, glas med en hjemmelavet marmelade og små bånd, et kærligt kort om året der gik, en gammel dåse med nybagte kager eller … som min mor… der ikke længere køber gaverne, men finder lige præcis den bog, hun mener passer allerbedst til modtageren, fra sin helt egen reol og blandt bøger hun selv har elsket at læse, for hvis vi skal være helt ærlige … når det kommer til stykket og med den viden de fleste af os har om lykke … er det så ikke det vi behøver mest af alt? At opleve kærligheden manifesteret i ting af betydning?

Måske er det det, der sker når man bliver ældre. Man bliver vis …. Man ser det perfekte i alt det, der er uperfekt. Det ujævne, uforfærdede og ærlige. Det ægte.

Vi ved det jo godt, at intet af det der virkelig tæller er synligt på et udskrift fra banken. At en ven i nøden, et kærligt strøg over kinden, følelsen af at man aldrig bliver ladt i stikken, loyaliteten, opbakning i svære tider, en omsorgsfuld besked på telefonen, et varmt favntag og en opmuntrende formaning om at ’alt ender godt’ … er julegaver der ikke kan trækkes på et kort eller serveres iført stort stads 2 timer før lukketid en lørdag.

Julen er en kærlighedshandling. Et øjeblik hvor alt andet fritstilles og det der levnes tilbage er den simple opskrift på al liv: det mirakuløse billede af det vi rummer inderst inde.

 

Glædelige juledage til dig og dem du holder af  ♥

9 Comments

 1. anemone annette andersen siger:

  Du 0g dine ønskes også en hyggelig og sjov jul.Tak for at jeg må læse ed på dine kloge ord

 2. Britta Andersen siger:

  lige præcis

 3. Nina Hansen siger:

  Dejlig jul til dig og dine kære ❤️ Tak for inspirerende læsning, både i svære og gode stunder i livet.

 4. Marianne Melby siger:

  Spot on for os voksne ❤

 5. Gyda Irene Memhave siger:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Tak Pernille jeg vil ønske jeg havde dine vise ord med i min livserfaring Årgang 41 Godt Nyrår

 6. Lene siger:

  Enig….. Det uperfekte er for mig det perfekte og mest autententiste. Det er de små ting i livet der gør det store!

 7. Kristine Søbjerg siger:

  Præcis ♡
  I år var mig der blev taget sig af. En omsorg for min hjemløse situation og en indbydelse til at holde jule aften hos venner hvor stemningen var afslappet.
  Min kat har desuden givet mig din bog i gave. Så tak for det 😉

  • Pernille Aalund siger:

   En skøn kat du har 🙂 Og dejligt med omsorg juleaften… det er jeg glad for at høre om.

 8. Lisbeth siger:

  Den der ikke bærer julen i sit hjerte, finder den ikke under træet glædelig jul