10 helbredelser #1. Mål, som vejen mod et bedre liv - Pernille Aalund
De levede liv … om at rejse sig fra det, der ikke gik og gå.
25. december 2017
10 helbredelser #2. Gå modsat!
28. december 2017

10 helbredelser #1. Mål, som vejen mod et bedre liv

Når det meningsfulde fylder vores liv erstatter det ’meningsløsheden’. Stress og uro forløses gradvis og dermed skabes der grobund for en genopbygning af sjæl og sind

 

 

Det ulykkelige opstår, hvis det liv vi lever … ikke giver mening. Hvis vores handlinger er meningsløse og der ikke er noget mål.

Når vi skaber et billede på en fremtid, arbejder henimod den fremtid og betinger vore valg af den fremtid. Så opstår lykken.

Det er altså i det meningsfulde lykken fødes.

I bogen IKIGAI beskrives en række væsentlige områder for et langt og lykkeligt liv, informationer samlet via samtaler med udvalgte gruppe af mennesker. Disser mennesker lever ofte i samfund hvor en række faktorer spiller ind:

– Evnen til at leve i nuet og nyde
– Glæde
– Munterhed
– Gode fødevarer
– ‘Mild’ motion…. = bevægelse/gåture.

Men vigtigst af alt : deres ‘IKIGAI’ – formålet med det hele.

Her går ingen på pension, men fortsætter med små opgaver og fungerer som en del af fællesskabet. Når vi oplever os selv som værende en del af noget større, når vi kan bidrage med noget … vores indsats, vores tanker, vores yrke… så giver det hele mening og vi vil opleve en dybere og mere stabil lykke og tilfredshed.

Hvis vi skal oversætte dette til det sprog vi taler i denne del af verden, kunne det være at søge et mål udover os selv og de ting vi hele tiden øser ind i en travl hverdag.

Måske ville vi opleve en langt lykkeligere og mere helstøbt hverdag, hvis vi var mere opmærksom på hvad vi ville med vores liv. Hvis vi kunne sætte os udover egne behov og i stedet kigge os omkring og stille os selv en række spørgsmål:

Hvad kan jeg bidrage med?

Hvordan kan jeg være med til at gøre dette til en stærkere familie, et stærkere nabolag, en bedre arbejdsplads? Mit ægteskab/parforhold? Min bekendtskabskreds?

At have et mål giver tankerne og sindet ro; der er en højere mening med tingene og derfor har man noget at leve for og leve efter. Uden tvivl en af grundene til at troende mennesker ofte finder en dybere tilfredshed.

Når det meningsfulde fylder vores liv erstatter det ’meningsløsheden’. Stress og uro forløses gradvis og dermed skabes der grobund for en genopbygning af sjæl og sind.

Vi ved i dag at mennesker med en stærk tro på fremtiden og en dyb glæde … har et stærkere immunforsvar og en bedre balance i deres liv. De har ganske enkelt mere overskud. Tro kan flytte bjerge.

……………………………

Serien ’10 helbredelser’ ligger som 10 enkeltstående artikler på dette website.

Dette er den første artikel i rækken.

Læs også #2. Gå modsat!

Comments are closed.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?