10 helbredelser #2. Gå modsat! - Pernille Aalund
10 helbredelser #1. Mål, som vejen mod et bedre liv
26. december 2017
10 helbredelser #3. Se det ske!
29. december 2017

10 helbredelser #2. Gå modsat!

Du må forlade det rum, den plads og den skakt – for du kvæles langsomt og som tiden går bliver der mindre og mindre luft… de dårlige undskyldninger hober sig op sammen med alle dine egne bebrejdelser mod dig selv og andre. 

 

 

Hvis intet af det du står med er sundt. Hvis tankerne smuldrer og helbredet skælver …

Du må gå modsat hvis du vil tænke nyt. Leve ’nyt’.

Du må forlade det rum hvor dine tanker har låst sig fast og nu kører som en programmeret mekanisme langs dine værn af vægge.

Værn mod alt hvad der ellers kunne være af muligheder mens din indre stemme – godt hjulpet af din ydre – stædigt messer den samme historie om alt hvad, du er blevet udsat for af fortrædeligheder, smerte, magt og overgreb. Som en handicapparkering for alt hvad der ikke er muligt.

En elevatorskakt uden etager – hvor du kører op og ned – monotont, for der intet sted at stige ud. Kun skakten, hvor der veksles mellem top og bund. Intet udsyn. Alt er låst fast og der sidder du.

Du må forlade det rum, den plads og den skakt – for du kvæles langsomt og som tiden går bliver der mindre og mindre luft… de dårlige undskyldninger hober sig op sammen med alle dine egne bebrejdelser mod dig selv og andre.

Det sidste vindue mod verden – vil du ende med at mure til og derefter er det de færreste der kan nå ind og du … du kan ikke længere selv se ud. Og dermed mister du også evnen til at se dig selv – klart.

Du må gå ’modsat’ hvis du vil forlade den borg du har bygget omkring dig. For din krops skyld, dit sind og dit helbred… :

  • Bevæge dig stille og leve roligt –  hvis alt er hurtigt og larmende.
  • Tænk ’godt’ hvor du har lyst til at tænke ’skidt’.
  • Elsk, når du føler dig forladt.
  • Stå op, når søvnen bliver lammende.
  • Løb, når du er allermest doven.
  • Skab glæde, hver gang du rammes af vreden.
  • Tænk taknemmeligt, hver gang modløsheden siver ind under en sprække.

 

Vi kan ikke flytte os uden at flytte os. Ikke ændre betingelserne for et bedre liv, hvis vi ikke tør ændre på den række af vaner, der hver dag sætter rammerne for vores dag.

Dine tanker, ord og dine handlinger bliver som stadfæstede love i det kongedømme du har bygget, hvis du ikke kan nære den revolution, der skal bære dig væk.

Gå stædigt modsat. Også selvom dine skridt er små.

P.S.

Din hjernen er en ‘urhjerne’ … den vil altid holde dig fast, i alt det du plejer at gøre. Det er derfor ikke en proces, du vil lykkes med fra dag til dag. Det kræver viljestyrke at sætte en ny dagsorden. Vælte det, der ikke er sundt og erstatte det med godt nyt. Men du kan gøre det og tænk hvilken styrke … når det lykkes 🙂

………………………………

♥ Læs også:

#3. Se det ske!

#1. Mål som vejen mod et bedre liv

Comments are closed.