De 10 trin til målet. Karriere, vægttab, en drøm, kærligheden, et projekt …. - Pernille Aalund
Smykket ‘Vækst’ og en magisk bøn
7. november 2019
Når dit parforhold halter: 15 spørgsmål du kan stille dig selv …
28. november 2019

De 10 trin til målet. Karriere, vægttab, en drøm, kærligheden, et projekt ….

Det du fodrer vokser. Det du vander gror… slip aldrig troen på at dette VIL lykkes.

 

 

 

Her er mine bedste erfaringer. Jeg har brugt dem til at bygge strategier i mine egne virksomheder, så vel som andres. Men de kan snildt bruges ved vægttab, i jobsammenhænge, i kærlighedsmanegen….

Det skønne ved en plan er, at den skaber ro … man er på vej og man har et kort over ruten til målet. Man er fokuseret.

 

De 10 trin …

 

1.Hvorfor?

Det måske vigtigste spørgsmål man kan stille sig selv. Hvorfor er dette et ønske?

 

2.Visionen

Hvad er det helt præcist du ønsker dig? Beskriv det nøje og sæt gerne din barre højt. Når man laver en vision må den være lidt uden for rækkevidde; så strækker man sig lidt længere.

 

3.Missionen

Hvordan vil du gerne nå derhen. Har du tænkt over det? Brug lidt tid til på at tænke taktisk. Hvor meget ved du selv og hvad skal du søge af viden hos andre. Noter i din bog.

 

4.Sæt en deadline

Hvornår skal dette være på plads? Print en kalender ud. Skriv med blyant. Datoen for det endelige mål. Så … nu er der styr på det.

 

5.Den vigtige plan

Nu ved du, hvornår du gerne skulle være i mål. Du skriver også dine delmål ind i kalenderen. Samt hvad der skal ske uge for uge. Som at lægge en rute for en vandring. En biltur gennem europa. Du ved hvad der skal til, for at nå destinationen, men du ved også, at der kan være betingelser der ændre sig undervejs.

 

6.Lav en kontrakt

Skriv en kontrakt med dig selv, hvor du noterer datoen for dit mål ned samt ikke mindst visionen. Altså drømmen og tidspunktet for hvornår det vil ske. Skriv under – lav en aftale med dig selv. Og om muligt… få gerne nogle vidner til at skrive under sammen med dig. Dette er alvor.

 

7.Den omvendte dagbog

For at holde snuden i sporet og ikke falde tilbage i gamle vaner og rutiner med tanker andetsteds, kan du begynde din dag med en omvendt dagbog. Skriv: ’Kære dagbog … det har været en fantastisk dag, der skete det…. og det… ’ Du ved jo, hvad der skal fokuseres på og måske har du nogle små opgaver, du hver dag skal løse for at komme i mål. Skriv om dem som om de ER fuldført. Det vil holde dig fokuseret. Skabe ro i din krop.

 

8.Morgenritualer

Begynd din morgen med herlige bekræftelser: Det bliver en fantastisk dag! Jeg når, hvad jeg skal for at nærme mig målet! Jeg er dygtig! Jeg er vedholdende!… positive bekræftelser giver positiv energi og positiv energi føder ressourcer!

 

9.Justér din plan

Man bliver klogere undervejs. Måske skal der mere research til. Måske kræver det lidt ekstra. Brug et viskelæder og ret din deadline og delmål til om nødvendigt. Sådan er livet, sådan er alle liv, sådan er dit liv. Hellere komme succesrigt i mål lidt senere end at opgive alt, frustreret, fordi det hele bliver forsinket.

 

10.Tro

Det du fodrer vokser. Det du vander gror… slip aldrig troen på at dette VIL lykkes. Ting tager bare tid og din hjerne vil gerne have, at tingene er som de plejer. Den vil drille dig. Tro, håb og handlekraft er vejen frem. Slip aldrig dén tro og tillad ingen negative tanker eller negative mennesker, at stoppe den bølge af energi som du rider på, når du først er i gang.
Dette her vil lykkes.

 

Sideløbende med hele denne plan, kan det, hvis projektet indeholder økonomiske aspekter, være nødvendigt med et budget. Hvor meget vil du investere i at nå dit mål?

Hvis det gør sig gældende kan dette også føjes til i din kalender. Måned for måned.

Der findes forskellige systemer/software der kan projektstyre dine drømme, men …. Intet er så godt for hjernen som processen med at bruge de gamle redskaber… papir og pen.

Det bliver til DIG, det hele… din hånd, din ånd. Der er den stærkeste skaberkraft i lige netop denne proces. Du når i mål.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Hvis der er spørgsmål, kan de stilles i kommentarfeltet nedenfor 😊

 

Remedier:

 • Et stort stykke karton du kan have hængende.
 • Hvidt papir til kontrakten
 • En god bog med hvide sider. Denne bog fungerer som en blanding af dagbog, til noter og research. Jeg har flere bøger kørende og gennem årene er det blevet til mange bøger- Hver bog – sit projekt.
 • En fysisk års kalender du køber eller printer ud. Der skal være overblik over dage, uger og måneder.
 • En blyant
 • Et viskelæder
 • Overstregningstudser til mål og delmål

 

P.S. Hvis du godt kan lide denne artikel så giv den ♥ øverst i hjørnet. Så kan jeg se hvilke områder, jeg skal skrive mere om 🙂

Måske kunne du også få glæde af denne artikel: 12 leveregler, der kan ændre et liv!

♥♥♥

4 Comments

 1. Søren Rifbjerg siger:

  Det er en model som er som en ramme om det jeg bære i hjerte og sjæl nu venter jeg på at jeg og det nye spire frem på en ny måde og det bliver godt !!

 2. Frk . JENSEN siger:

  Lige hvad jeg manglede Tak og skriv endelig mere om det ❤️❤️❤️

 3. Bodil siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at skrive en børnebog om spiritualitet. Har du et godt råd til, hvordan jeg kommer i gang med det ? Jeg vil også gerne udvikle mit maleri, så de kunne blive en del af bogen.Det samme med mine digte…Kh Bodil

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Bodil

   Mit bedste råd til dig finder du under punkt nummer 1. Nemlig at finde ud af hvad du skal fokusere på. Hvis vi vil for meget på een gang, bliver det sjældent grundigt nok. Du skal vælge dine kampe. Når kampen/drømmen er valgt kan du begynde din research… undersøge og lægge planer 🙂
   kh
   Pernille

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?