10 kilo - 10 uger! Lidt forbudt og meget forbudt! - Pernille Aalund
10 kilo – 10 uger! 5 hovedregler, der handler om dine måltider.
30. april 2018
Pernille Aalund - Foto: Henrik Adamsen
En tale: Indimellem må man slippe alt
4. maj 2018

10 kilo – 10 uger! Lidt forbudt og meget forbudt!

Indimellem er det lettere at vide hvad man IKKE skal spise ...

Lidt om afhængighed, afsked og en kold tyrker!

Desværre kommer jeg ikke uden om alle de ting, jeg IKKE må spise, hvis jeg ønsker en effektiv kur, men det er nu meget godt for en som mig… jeg har nemlig brug for at ændre mine vaner fuldstændigt, hvis jeg skal holde vægten efterfølgende.

Der er drikkevarer og fødevarer jeg ganske enkelt må opbygge et helt nyt forhold til. Andre jeg bør tage afsked med for altid.

Jeg har en profil der er grænseløs og jeg kan ikke kontrollere, at bare spise ‘lidt’ slik, drikke’lidt’ vin, spise få kager.
Hvis jeg først er fanget i en cirkel af behov, så spiser jeg hele fadet, alle lakridserne og drikker hele flasken.
Det er DERFOR jeg har taget så meget på.

Så hvis jeg ikke tager en kold tyrker og sætter en helt ny scene. Så forstår min hjerne ikke budskabet og fortsætter uanfægtet i samme spor. Min krop føles som ville den gå i døden for et stykke fyldt chokolade eller en kølig hvidvin.

Det der gjorde mig tyk FØR, jeg gik på kur, vil også gøre mig tyk efter … medmindre jeg vælger at gå helt andre veje.

 

Her er så min egen personlige liste over ting, jeg skal holde mig fra:

 

MEGET FORBUDT
Disse ting vil stå i vejen for mine mål og tilskynde tilbagefald.

 1. Sukker, slik og kager
 2. Hvidt brød
 3. Pasta og ris
 4. Smør
 5. Ost
 6. Chips
 7. Alkohol
 8. Tørret frugt
 9. Frituremad

LIDT FORBUDT
Disse ting vil trække min kur lidt i langdrag … så kun i moderate mængder!!

 1. Nødder (Max 5 stk pr. dag)
 2. Mælk (Max et enkelt skvæt pr. dag … 1 kaffekop eksempelvis)
 3. Avocado (En sjælden gang i mellem i en salat)
 4. Gulerødder (Kun som tilbehør … nævner det fordi jeg har set kvinder spiser adskillige poser om dagen. Der findes så meget andet man kan udforske)
 5. Frugt (Kun som hygge og tilbehør … ikke til at stille sulten)
 6. Rugbrød (Helst ikke hver dag … bland med klidkiks)
 7. Kunstige sødemidler (I små doser er det ok, men det ødelægger min tarmflora)
 8. Kartofler i store mængder

Jeg elsker min ‘forbudt’ liste, den er til at forstå og når jeg bevæger mig helt uden óm alt det, der står på listen – så ved jeg hvordan mine vaner langsom ændrer sig og jeg får nye sunde alternativer.
Jeg må tilgengæld spise magert kød, gerne økologisk og kun fra frilandsdyr! Alle denne verdens fantastiske grøntsager og krydderurter – et slaraffenland. Hjemmelavet fiberboller og klidkiks, mager hytteost, A-38, te, kaffe, vand … og ja, tjek dagbogen efterhånden som den ruller sig ud på INSTAGRAM.

Jeg vil selv komme til at eksperimentere løbende. Dette ER et eventyr og så samler jeg alle de gode råd op som jeg får fra jer der følger med.
Kun 1 kilo om ugen … og  #sund fornuft mht mad og bevægelse.

Læs også om grundprincipperne for kuren, måltider og ‘huskelisten’.

♥♥♥

10 Comments

 1. Nathalie siger:

  Hej Pernille,

  Skønt initiativ! Et tip fra DUKAN, som jeg engang tabte 8 kilo med: havreklid på A38’en, det holder kolestetolet nede og suger fedtet til sig….

  Jeg er med!
  Nathalie

  • Pernille Aalund siger:

   Super godt bud …jeg samler ind! Tak … vi begyndte i dag på INSTA. Senere i dag vil jeg starte en dagbog op!! 🙂

 2. Frue siger:

  Lavede disse klidkiks igår og de smager fantastisk http://anneseidelin.dk/klidkiks-opskrift-pa-en-billig-variant/ (Lavede kun halv portion – delte dejen op i to så der blev to plader og de blev tynde og sprøde og er meget velsmagende.

  Lavede også denne http://anneseidelin.dk/kiks-af-kikaertemel-og-havreklid-proteinrig-klidkiks/ (også kun halv portion men delte den ikke i to så de blev tykkere og ikke så sprøde men skal prøve igen da protein-et i kikærtemel mætter bedre og holder længere.

  Og de er nemme at lave.

  Håber det er ok jeg deler – så hvid jeg kan se passer den med ingredienser der er tilladte 🙂

  • Pernille Aalund siger:

   Det er SÅ godt. SUPER tak…… jeg vil også meget gerne dele din opskrift! Jeg laver en artikel. Nok lidt senere i aften. Her vil jeg lægge opskrifter og links ud på klidkiks! Du er go!!

 3. Frue siger:

  Bliver nødt til at dele denne også…. Hummus dippen fra samme hjemmeside er virkelig god til grøntsagstave, under pålæg etc. Det var min aftensmad (ikke hele portionen ,-)) igår og mættede så jeg ikke havde trang til sødt efter aftensmad. Hvidløg kan udelades og kan varieres med egne præferencer og den tog 5 min at lave.
  OBS: Tahin (uden sukker – check deklaration!)

  • Frue siger:

   og selvfølgelig opskriften…
   100 gram frisk spinat (alt mellem 50-200 gram fungerer)
   1 dåse kogte kikærter a ca. 240 gram
   2 spiseskefulde tahin
   ½ øko citron, den gule del af skrællen og saften
   ½ dl. øko olivenolie
   ½ teskefuld salt
   ½ teske spidskommen
   4 fed hvidløg
   Et par gode vrid sort peber

   Fremgangsmåde:
   Spinaten skylles grundigt (der er altid lidt jord på) og blendes i en foodprocessor eller blender.
   De øvrige ingredienser tilsættes.
   Køres til du har din foretrukne konsistens.

 4. Britta Andersen siger:

  Hej Pernille
  Jeg følger din kur og fører dagligt bog over min dag. Dog skal motionen mere ind i programmet.
  Det føles allerede fantastisk. Jeg skal smide ihvertfald fald 10 kg..
  Jeg laver dog en smoothie 1-2 g. ugl. af soyamælk, 1 banan, 1dl blåbær, 1spsk. hørfrø og 3 spsk. valleproteinpulver.

  En rigtig dejlig dag til dig. Nu vil jeg hoppe på cykelen og køre på marked.

  Kh. Britta.

  • Pernille Aalund siger:

   Sejt og dejligt du deler et godt tip… tror jeg vil smage din shake.. 🙂

 5. Mette siger:

  Hej Pernille
  Sikken skøn blog som jeg suger til mig. Men jeg mangler hjælpe til hvad der så er på listen over tilladt at spise. Jeg spiser alt hvad der er på den forbudte liste – så….. hvad pokker skal jeg så istedet finde på??
  Du er så smuk og en kæmpe inspiration
  Knus fra Mette

  • Pernille Aalund siger:

   Grøntsager… alle denne verdens grøntsager 🙂 vand, te… kylling, kalv, lam, fisk… Magert pålæg på dine klidkiks. Tjek ‘huskelisten’ inde på bloggen. Der er SÅ mange muligheder 🙂 Ha’ en fantastisk rejse! Og tak for de søde ord.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?