10 kilo - 10 uger! Så går vi i gang! - Pernille Aalund
En tale: Put mig ikke i en kasse eller ….Vigtigheden ved at vokse frit
21. april 2018
10 kilo – 10 uger! Huskelisten!
29. april 2018

10 kilo – 10 uger! Så går vi i gang!

Da jeg vejede mig selv sidst, stod vægten på 70 kilo. Jeg skal tabe 10 kg og helst ligge lige under 60, MEN … jeg kan tabe mig helt ned til 55 kilo og stadig ligge indenfor ’normal vægten’.

 

Der findes ingen opskrift på en krop. Opfattelsen af hvad der er smukt, er en meget individuel størrelse og selvom der altid er en lille klub af mennesker, der dyrker det ideal som ’netop-nu-tiden’ repræsenterer, vil de alligevel kun høre til de færreste, for de fleste lever under helt andre betingelser.

Det er derfor op til den enkelte at lære at værdsætte, elske og omfavne egen krop, men det er også op til den enkelte, at gøre det der skal til, hvis det man har, ikke er det man gerne vil have.

Jeg har det bedst som slank og smidig; jeg er mindre syg, mere glad, mere aktiv, mere klar i hovedet og har langt mere overskud. Der er derfor ingen grund til at frygte at jeg jager den tabte ungdom, den kontrol ingen alligevel helt kan kontrollere eller et ideal der tilhører en af de mange stædigt messende designerkroppe.

Jeg er 56 år og uanset hvor tynd jeg bliver, vil der være et naturligt fald ved hofterne og en særlig blødhed lige der hvor inderlårene strejfer hinanden. Jeg har små fine rynker de mærkeligste steder, de lægger sig som et floddelta over min krop. Jeg har valgt at besigtige arealerne med den største respekt.
Men jeg vil ikke selv aktivt bidrage til, at de dalende klenodier går fra ’frit fald’ til et decideret FORfald.

Jeg vil ikke helbredsmæssigt hænge i bremsen, hænge efter eller hænge af. Jeg vil hænge på og hænge ud og vælge selv, –  ikke lade den næste flødeskumskage, kassen med kølig hvidvin eller endnu en ostetallerken bestemme min udløbsdato.

Jeg løber ud når tiden er moden!

DERFOR:
Jeg skal tabe 10 kilo!

De kommende 10 uger vil jeg tage afsæt i den bog jeg skrev i 2001: 10 kilo-10 uger!
Jeg vil gøre det sammen med dem af jer læsere, der vælger at følge med i forløbet.

SÅDAN FØLGER DU MED:

Da jeg skrev bogen, var jeg i slutningen af 30’erne. I dag er jeg i midten af 50’erne. Opgaven er altså langt mere hård nu, end den var den gang. Men de fleste af principperne er de samme og det jeg lærer undervejs, bliver skrevet ind i den næste bog: 10 kilo – 10 uger. Version 2.
Udvalgte videoer og tekster bliver lagt her på sitet.
Der vil blive sendt nyhedsbreve ud med små status opdateringer.

Hvis du vil følge mig dagligt, kan du gøre det på INSTAGRAM i de første 4 uger.

Her lægger jeg alt hvad jeg spiser og dyrker af motion ud som små historier på INSTA ’Stories’.
Indimellem som lidt større opsamlinger i den almindelige opdatering.

Hver uge vejer jeg mig og første vejning bliver tirsdag den 1 maj.
Derefter vejer jeg mig én gang ugentligt.
Jeg opfordrer dem der følger mig, til at skrive egen vægt og eget mål, men du vælger selv; Når man vælger at offentliggøre sin vægt og sit mål, delagtiggør man andre i processen og det plejer at hjælpe på motivationen.

Held og lykke til alle jer der gerne vil med på rejsen.
Læs mere her.

Da jeg vejede mig selv sidst, stod vægten på 70 kilo. Jeg skal tabe 10 kg og helst ligge lige under 60, MEN … jeg kan tabe mig helt ned til 55 kilo og stadig ligge indenfor ’normal vægten’.
Denne info er til jer der ikke mener jeg skal tabe mig
😊 Men husk også i samme moment, at det er mig der bor i min krop og derfor er jeg også den første til at mærke, hvis noget ikke føles optimalt.

 

♥♥♥

103 Comments

 1. Helle siger:

  Ja tak

  • Pernille Aalund siger:

   Du er velkommen!! 🙂 Du får mest ud af det hvis du følger mig via INSTAGRAM 🙂

 2. Vil meget gerne være med Pernille❤️

 3. Tine siger:

  Hej Pernille
  Jeg vil gerne følge dig og har faktisk din bog fra 2001.
  Jeg er desværre ikke på Instagram og vil derfor høre om du også vil skrive det på FB ?
  Så kan jeg følge med der
  Held og lykke med projektet – glæder mig til at blive inspireret og skal selv tabe mindst 10 kg
  Med venlig hilsen
  Tine

  • Pernille Aalund siger:

   Du kan sagtens følge med alligevel, men jeg lægger ikke op dagligt som på INSTAGRAM… lad os se hvad der kan pusles på plads 🙂

  • Jeanne Galler siger:

   Ja tak
   Jeg benytter dog ikke instagram pt., men må jo hellere logge på, i den gode sags tjeneste.

 4. Marianne siger:

  Har haft din bog, det var en fantastisk hjælp for 15 år siden. Men kan ikke finde den mere, tror den er blevet væk i nogle flytninger 🙂
  Er det stadigvæk muligt at købe den gamle bog? og hvornår kommer den nye?

  • Pernille Aalund siger:

   Den nye kommer først når de 10 uger er vel overstået med alle de nye erfaringer. Man bliver klogere med alderen og dette er et skønt eksperiment: Holder det hele stadig nu her 17 år senere..
   Den gamle bog lægger jeg ud på bloggen her lidt senere.

 5. Marianne siger:

  Hej igen 🙂
  Glemte lige at skrive at jeg rigtig gerne vil følge dig <3

 6. Elisabet Liv larsen siger:

  Vil gerne følge dig i processen.
  Skal selv tabe ca 10 kg.

 7. Dorthe siger:

  Wauuu, jeg vil også meget gerne med

 8. Laila Hauge siger:

  Vil Meget gerne følge med

 9. Grete Helen siger:

  Sejt, kan man ikkefølge på FB ?

 10. Ann-Britt Svanholm siger:

  Jeg vil rigtig gerne med på vognen.
  Har din bog og har fulgt den med stor succes for ca 15 år siden…og som du selv nævner, så bliver det ikke lettere efter at have rundet de 50 år .

 11. Pernille siger:

  Ja meget gerne❤️

 12. Zan siger:

  Jeg vil følge med 🙂

 13. Grethe siger:

  Det er lige det motiverende “spark” jeg har ventet på. Er SÅ motiveret og glæder mig til at være med. 10 kg er lige mit mål.

 14. Lott rask siger:

  Sidder med ben i gips, læser dine dejlige ord, gisper ved tanken at søge inspiration, til livest inderst jeg, du giver livsmod på den gode måde, ❤️Får mange aha ja, det er da det samme jeg skal føle, med vise ord op på hesten i med gang og mod gang ❤️

 15. Bente siger:

  Vil gerne følge dig og lade mig inspirere til at tabe mig.. måske ikke 10 kg men 5. Er der behov for at have bogen??.

 16. Lissen Daa siger:

  Ja tak, jeg vil meget gerne følge dig…. 😀 Men jeg har heller ikke instagram

 17. Eva Marie Storm siger:

  Vil gerne være med. Er blevet 60 år i jan. Har det bedst med at veje 55- 57 kg. Vejer lige nu 62. Det sidder på lårene, men bag ser stadig fin ud, men at stramme op er skønt, så jeg er med.
  Gerne fedt til muskler
  Så klar….

 18. Lykke siger:

  Ja tak, jeg vil gerne med❤️

 19. Kim Williamsen siger:

  Hej Pernille,
  Jeg følger med da jeg selv gerne vil smide mindst 10kilo. Jeg må sige jeg frygter det for jeg synes ikke at det er nemt nu hvor jeg er blevet 57. Men jeg vil ikke slæbe rundt på de overflødige kilo længere!!
  Let’s go! Kram K

 20. Grethe hnsen siger:

  Jeg vil også være med, går ind og finder dig på instergram ASAP. Det bliver spændende❤️

 21. Nynne Fabricius siger:

  Jeg er med og har fuldstændige de samme mål og tal som dig
  Var på vægten i morges og det var nedslående med 70, 1 kg Skal helst veje 60 kg
  Så vi kan følges ad Pernille og hvor køber jeg din bog?
  Kh Nynne

  • Pernille Aalund siger:

   Det er en meget gammel bog … der kommer en opdateret bog lidt senere. 🙂

 22. Birgitte Pedersen siger:

  Vil rigtig gerne være med.. fylder 50 år om en måned,
  og nu er det tid til at få smidt de 10 kilo der er kommet på over årene og som bare blir sværere og sværere at smide med årene og så gå ind i et nyt årti med fornyet energi og en krop jeg kan være glad for.. glæder mig❤

 23. heidi siger:

  Jeg vil også gerne med på vognen, men behøver jeg virkelig at downloade og sætte mig ind i hvordan endnu et socialt medie fungerer☹️
  Plz kan vi få en copy paste på fb

  • Pernille Aalund siger:

   Jeg samler op på FB … men det er lettere at lægge ud dagligt på INSTA. Jeg skal nok holde jer orienteret. Tilmeld dig evt. nyhedsbrevet her på siden 🙂

 24. Mette siger:

  Nu skal ingen jo nogensinde mene noget om hvad andre skal og ikke skal men at forestille mig dig 10 kg tyndere er meget svært og et underligt billede. Kender jo ikke din højde men for mig at se har du en harmonisk og smuk krop . Men når det er sagt så ved man jo kun selv hvordan det føles i den krop så jeg vil da med glæde følge projektet . Ku helt sikkert sagtens tabe 10 kg og stadig være normalvægtog men 5 ville være nok til st føle mig godt tilpas, så det skal være mit mål. Så kan hele den store garderobe også stadig anvendes.
  Held og lykke til os alle

 25. Lisa Mygind siger:

  Jeg skal SÅ meget med på vognen… har 15 kg jeg skal af med, men napper gladeligt de 10 alene, hvis bare der sker noget!!

 26. Janne Duckworth siger:

  Det var dog et dejligt positivt skriv. Jeg er med på sidelinjen Pernille, for jeg kan godt bruge opbakning til mig selv med de sidste 10 kg.
  Jeg er gået fra 84 kg til 79 kg , så jeg er på vej nedad. Glæder mig til at være med.

 27. Gitte siger:

  Hej Pernille.
  Jeg trænger også til vægttab dog 25 kg. Men vil gerne følge med. Det skal jo starte et sted.
  Holder dog pause dem 26.5 da jeg skal giftes.
  Og ja det øger motivationen at følges med andre.

 28. Nina Neyra siger:

  Ja, tak. Jeg vil tappe mig 10 kilo på 10
  Uge. Jeg er 50 år gammel.

 29. Kristin Einarsdottir siger:

  Jeg er med! Skal ned 17 kg til at starte med.

 30. Dorthe Mogensen siger:

  Jeg vil gerne følge med

 31. Malene siger:

  Hej Pernille… Følger også gerne med. Har din bog fra dengang… Skulle gerne smide 5 kg. – er ikke vild med at vægten kryber langsomt op mod de 60 (jeg er kun 158 i højden :-)l

 32. Zofia Alberts siger:

  Jeg er på har selv lige taget samme beslutning… så jeg følger med

 33. Ulla Elisabeth siger:

  Åh en super ide
  Jeg er MED

 34. Susanne siger:

  Ja, tak… vil også gerne af med 10 kg på 10 uger…kg som jeg har samlet sammen ovenpå et rygestop…

 35. Dorte siger:

  10 kilo på 10 uger

 36. Merete siger:

  Vil så gerne være med – lige hvad jeg behøver lige nu

 37. Didde siger:

  Jeg ønsker at være med. Glæder mig.

 38. Didde siger:

  Ja tak. Jeg ønsker at være med. Glæder mig.

 39. Tina Frank siger:

  Jeg føler også med. Måske det så bliver nu jeg kommer på Instagram
  God kamp

 40. Mette Willum siger:

  Ja tak – jeg er med, det bliver fedt at dele og at støtte hinanden.

 41. Lotte siger:

  Jeg er med
  Må jeg spørge hvor høj du er Pernille?
  Synes ivrigt du er SÅ skøn❤️

 42. Jette Clausen siger:

  Vil gerne med

 43. Tina siger:

  Jeg er også med på 10 kg

 44. Tina Locht Karkov siger:

  Jeg vil gerne følge med:)

 45. Marianne Friis siger:

  Hej Pernille. Jeg vil også gerne følge dig og tabe 10 kilo. Jeg er snart 51 og ska da lige love for at overgangsalderen gør noget ved en – der skal virkelig hænges i. tak for det spændende initiativ.

 46. Dorota Jonas siger:

  Ja tak, vil rigtig gerne være med ❤

 47. Helle siger:

  Jeg vil også gerne med, skal tabe 8 kg.

 48. Maybritt siger:

  Jeg er også med

 49. Lene siger:

  Jeg vil også gerne være med, men jeg har Instagram, jeg følger facebook og følger in side

 50. Lene siger:

  Jeg vil også gerne være med, men jeg har Instagram, jeg følger facebook og følger in side

 51. Annette siger:

  Jeg glæder mig til at følge dig – skal også tabe minimum 10 kg og det er lidt sjovere og lettere, når man er flere

 52. Lisa Sølling siger:

  Ja tak, jeg vil også gerne være med, på de 10 kg

 53. Susanne dahl siger:

  Jeg har også bogen fra dengang – og tabte mig fint. Jeg er også 56 år og pyh hvor er det meget vanskeligere i dag jeh vil gerne være med. Ønsk mål 10 kg-

 54. Lisa Sølling siger:

  Ja tak, jeg vil også gerne være med

 55. Gitte siger:

  Jeg følger også med

 56. Marianne Clemensen siger:

  Jeg er så klar

 57. Anne Sommer-Madsen siger:

  Ja tak

 58. Jeg vil rigtig gerne være med og følger dig allerede på Instagram Pernille .. jeg har samme alder som dig nemlig 56 men skal dog gerne smide 12-15 kg ..

 59. Linda siger:

  🙂

 60. Gitte Ibsen siger:

  Kære Pernille,

  Jeg er med

 61. Hanne Rasmussen siger:

  Jeg følger med.

 62. Ulla siger:

  Jeps!
  Overgangsalderen gør det ikke nemmere at holde vægten!
  Jeg tabte mig rigtig meget ved at følge din bog, da den udkom i sin tid og har leget med tanken om at prøve igen, nu hvor kiloene er kommet tilbage! Så jeg er bestemt med! Vi ses på Insta

 63. Ulla siger:

  Hej Pernille
  Jeg havde stor glæde af din bog, da den i sin tid udkom! Tabte mig meget. Kiloene er kommet retur her i overgangsalderen, og jeg har tænkt, om jeg skulle genbesøge bogen, så nu har jeg en god anledning Vi ses på Insta

 64. Pia hansen siger:

  Jeg vil også gerne være medHåber på nogle gode input på Fb. Er ikke på insta.

 65. Tina Juul siger:

  Jeg er så KLAR

 66. Karina Dyrstrøm siger:

  Jeg følger også med

 67. Dorte siger:

  Tak Pernille, har tabt mig med din bog i 2001 og er helt klar på at hoppe med igen. Den var fantastisk ❤️Jeg tror ikke 10 kg er målet for mig,6 kg vil være bedre for mig, er også 56 år og vejer det samme som dig 69,5. Jeg tabte mig 6 kg for nogle år siden ret hurtigt og min hud hang i gardiner, så det er ikke så pænt med løs hud. Måske du har et godt råd for det?
  Brækkede et ribben for en uge siden, da jeg gik tur med 3 hunde og faldt, så håber jeg kan være med alligevel .

 68. Pia siger:

  Ja tak

 69. Julia siger:

  Jeg vil gerne følge dig, jeg er klar

 70. Pia lauridsen siger:

  Jeg vil rigtig gerne følge dig! Og ja jeg får også at vide at jeg ikke behøver at tabe mig men som du selv siger det er mig som bor i min krop❤️

 71. Helene siger:

  Jeg er også på! Vil gerne tabe 5 kg 🙂

 72. Mette Rasmussen siger:

  Hej Pernille
  Rigtig godt intiativ, jeg hopper da også lige med på vognen. Jeg skal helst smide 15-20 kg, Er ikke så høj 158, og vejer desværre 74 kg, så de skal gerne væk..
  Held og lykke til alle.

 73. Vif Videler siger:

  Jeg følger med kunne godt trænge til lidt motivation

 74. Ulla siger:

  Super at dele dette “projekt” med andre Pernille. Må tilstå jeg har smugtrænet de sidste 2 uger og tabt 1 kg. Har været lidt skade-plaget, men er “på” igen. Bliver 50 til efteråret og vil finde “min balance” igen, som jeg havde for tre år siden. Kender ikke omtalte bog, så jeg glæder mig. Det skal nok blive godt. Tak for dig ❤️

 75. Malene siger:

  Godt initiativ!! Jeg vil også være med håber jeg kan hitte ud af INSTA.

 76. Charlotte siger:

  Keg bil gerne være med. Keg bil gerne tabe 15 klog 10 er en rigtig god begyndelse.
  Jeg er 54 år

 77. Charlotte siger:

  Jeg ønsker meget at være med. Vil du komme med opskrifter osv? Jeg er heller ikke på Instagram. Men ønsker det så meget. Håber du kan hjælpe.

 78. Mette siger:

  Har præcis samme vægtmål og udgangspunkt som du har, jeg er med på IG

 79. Mette Henenlund siger:

  Ja, tak :-). Brugte din bog for 10 år siden , og var glad for den, må se om den stadig er i reolen. Når man som jeg har rundet de 60 år er det virkelig svært at komme af med de kg der bliver ved at snige sig på.. Vil rigtig gerne følge dig

 80. Vil gerne følge med på FC

 81. Anne siger:

  Ja tak – det bliver spændende

 82. Kirsten Ohlsson siger:

  Vil gerna följe dig i detta

 83. Charlotte siger:

  Den bog er jo ren nostalgi – måske heg skulle finde min frem fra gemmerne

 84. Helle Christensen siger:

  Jeg er med

 85. Maj-Britt siger:

  Kære Pernille,
  Jeg vil rigtig gerne være med. Jeg er 53 år og 167. Jeg kan se, at mange andre følgere er på vores alder. Det er bare blevet sværere, så jeg glæder mig til at følge dine og andres erfaringer. Ligesom dig har jeg det også bedst med en bestemt vægt. Der er det bare mere min krop. Når jeg har tabt 7-7 kg, vil jeg have det fantastisk og have 3 gange så meget tøj
  Tak for initiativets inspirationen

 86. Ann siger:

  Jeg vil gerne være med i dette søsterhood. Har ikke Instagram -et online medie må være nok:-)
  Håber virkelig at du vil overveje at lægge tingene op her på fb til os….

 87. Åse Rahbek siger:

  Jeg vil gerne være med! Held og lykke

 88. Jytte Linde siger:

  Ja tak.

 89. Jette siger:

  Hej Pernille
  Endnu en gang tak for rigtig god inspiration. Jeg har tabt lidt over to kilo – næsten 3 kilo i alt.
  Jeg hørte din morgentale i dag- som jeg gør hver dag- og du sagde noget om slappe numser…. Jeg har en ret god øvelse til ballerne – min datter er balletdanser fra det kgl teater, og det er hende der har lært mig øvelsen. Øvelsen kræver lidt instruktion, men jeg kan evt få min yngste datter til at optage en video, hvor jeg fortæller undervejs? Øvelsen er let, men lidt teknisk. Jeg sender dig lige et billede af min numse taget bagfra her til morgen efter lidt træning i skoven. Jeg synes selv min numse er ret lækker 😉 især, når jeg tænker på, at jeg har født otte børn, og under alle graviditeter tog jeg imellem 20 og 30 kilo på. Jeg er 57 år og vejer nu 77,3 kg startede på 80,1 så jubiiiii.
  Jeg vil lige fortælle lidt mere om mit forløb her sammen med dig.
  – jeg har fået rigtig meget god energi i løbet af den sidste uges tid
  – jeg har været syg sammenlagt ca 8-9 uger her i foråret, og det har været virkelig træls. Jeg har haft stress symptomer, mit astma har været gået amok, og jeg har ikke kunnet komme mig. Nu tror jeg det er vendt, eller i hvertfald stærkt på vej i den rigtige retning.
  – Jeg har sagt farvel til rigtig meget sukker. Jeg får ingen sukker i kaffen, og jeg drikker ikke 1 liter cola om dagen. Jeg spiser heller ikke slik og kun få nødder/mandler.
  – jeg har skåret ned på mit fedtindtag. I den kommende uge vil jeg have mere fokus på træning nu, hvor jeg har fået det fysisk bedre, og jeg har fået fornyet energi. Det er især på mit job jeg kan mærke energien, og jeg glæden mærker jeg generelt.
  Jeg vil også bruge mine fridage på at bage noget klidbrød/boller og, så vil jeg eksperimentere lidt med noget grønsagspålæg med hørfrø som bindemiddel- bliver det godt deler jeg det her.
  Knus Jette. <3
  PS jeg sender billedet fra min mobil – jeg har lige sendt det på instagram – måske alle kan se det, hvilket ikke er meningen 😉

 90. Tanja siger:

  Følger med skønne Pernille❤️Er også på Instagram hvor jeg følger dig. Kan dog kun finde din forberedelses historie