10 helbredelser #6. 'Stenen' og de energier vi kan fylde i selv de mindste symboler.
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Når det hele er allermest umuligt! Hvad gør man så?
15. januar 2018
Et opråb: Når brokkeriet tager magten på arbejdspladsen!
19. januar 2018

10 helbredelser #6. ‘Stenen’ og de energier vi kan fylde i selv de mindste symboler.

Den 6.Helbredelse i denne lille serie er ’ting’, der manifesterer den vision du har. Om det er en lille hvid sten, du forærer væk eller selv bærer… som et symbol på din kærlighed. Et armbånd som et symbol på den helbredelse du er midt i - din styrke til at blive rask. (Foto Sri Lanka)

 

 

Et lille symbol i din lomme? Du vil bærer på en energi, hvad enten du er af den overbevisning, at det er tingen i sig selv, der bærer energien eller energien opstår, fordi du tror på, at det virker og den konstante tilstedeværelse minder dig om, hvad du skal huske at tænke, gøre og leve efter…  for at forlade den tilstand du befinder dig i og derved skabe den nye, nødvendige virkelighed.

Jeg har skrevet om det før og jeg gentager det igen og igen … : I disse år smelter videnskab, spiritualitet og religion sammen; Der har udviklet sig en helt masse logiske forklaringer på mirakler, troens stærke rolle i mange menneskers liv og sammenhængene mellem lykke og det meningsfulde liv.

Så hvad ved vi? Vi ved, at mennesker med en stærk tro har en større sandsynlighed for at komme gennem store tragedier, svær sygdom og ulykkelige hændelser; med troen kommer styrken, energien og hele kroppen følger med.

Som en dygtig læge forklarede mig en gang … så producerer patienten, der tror stærkt på sin egen helbredelse, ’killercells’; … hele immunforsvaret er gearet til kamp og derved ER der en større sandsynlighed for helbredelse.

Når vi tror på det bedste, er der med andre ord langt større sandsynlighed for, at det bedste vil SKE!

Vi kan ikke fjerne smerten, men den kan mindskes og måske endda bruges konstruktivt til den videre rejse. Man kan insistere på at få et bedre liv. Gøre sig mere umage.

Men hvordan husker man så sig selv på det nye mål … helbredelsen og vejen væk?

Hvordan husker man at tænke ’godt’, når alt er skidt. At handle ’sundt’, når det er det modsatte, der trækker?

At erstatte savn, med taknemmelighed over alt det der har været? At bryde vanen og erstatte tvivl med tro?

Alle religioner har symboler. Symboler der minder os om det, der bør være i fokus.

I årtusinder har vi hængt det på væggene, båret det på kroppen, om anklen, om armen… korset eksempelvis. Og hvis vi arbejder videre med den viden vi har i dag om, at alt ER levende … og derfor har et eget liv (Hvis vi bryder det ned til de allermindste bestanddele) så begynder det for alvor at blive spændende. Og det kunne være en af forklaringerne på, at der er ting med en ganske særlig energi, steder med en ganske særlig energi. Men den snak gemmer vi lige til en anden artikel og så kigger vi i stedet på den enkelte ’ting’ … symbolet.

Jeg har en lille fortælling jeg gerne vil dele:

Da jeg var en ung pige, et sted i 20’erne’ oplevede jeg en stor og stormende forelskelse. Desværre var den udkårne helt og aldeles immun overfor mine lidt kejtede forsøg på opmærksomhed. Og det gjorde hele situationen meget ulykkelig.

Sådan var livet i mere end et år. Til sidst var jeg helt slidt og det fyldte alt. Jeg var ung og vidste ikke, hvad jeg ved i dag. Der var ingen vej væk for mig dengang. Jeg lagde en plan: Under en lang gåtur på stranden, fandt jeg en fin lille hvid og blank sten. Det var weekend og jeg tog den med hjem. I de efterfølgende dage ’bar’ jeg den indeni mig. Først i munden … derefter … (det må du selv tænke dig til) Så skyllede jeg den og havde nu besluttet mig for, at denne sten var blevet til en del af ’mig’.

Næste dag på jobbet gik jeg hen til den udkårne, vi arbejdede sammen, han så mig som en god og sød kollega. Jeg takkede ham for at være en god kollega og gav ham stenen som en lille gave. ’Den bringer held!’ sagde jeg og forklarede ham, hvordan jeg havde fundet den på stranden. Han blev glad og puttede den smilende i sin lomme.

Kort tid efter blev vi kærester og det kom til at vare i nogle gode år. Der var ingen tvivl om at ’stenen’ havde gjort en forskel. Udover at han blev gjort opmærksom på min interesse, så gik han jo med det lille fine eksperiment i lommen og mellem sine fingrer hver dag. Jeg blev pludselig en person han tænkte på uden for jobbet … det var magisk.

Senere da vi valgte, at gå hver til sit, var det en lang og besværlig proces og en dag hvor jeg talte med ham, fortalte han om, hvordan han hver dag tænkte på mig og det var svært ikke at længes. Jeg spurgte ham om han stadig havde stenen. ’Ja!’ sagde han og trak den op af lommen. Jeg fortalte ham dén historie, jeg altid havde holdt for sig selv. Han blev meget overrasket og gav mig øjeblikkeligt den lille fine, hvide sten tilbage.

Det var en ung piges handling, men den havde rødder i noget der var langt dybere. Man kan vælge at anskue historien fra flere vinkler. Men vi hæfter ofte vores hukommelse på billeder, steder og ting.

Den 6.Helbredelse i denne lille serie er derfor ’ting’, der manifesterer den vision du har. Om det er en lille hvid sten, du forærer væk eller selv bærer… som et symbol på din kærlighed. Et armbånd som et symbol på den helbredelse du er midt i – din styrke til at blive rask. Et lille kors. En perlekæde, hvor hver enkelt perle repræsenterer et ønske… konklusionen er, at det virker!

Du bærer på en energi, hvad enten du er af den overbevisning, at det er tingen i sig selv, der bærer energien eller energien opstår, fordi du tror på, at det virker og den konstante tilstedeværelse minder dig om hvad du skal huske at tænke, gøre og leve efter…  for at forlade den tilstand du befinder dig i og derved skabe den nye, nødvendige virkelighed.

Og husk så: Vi kan ikke få alt det vi drømmer om. Men vi kan øge sandsynligheden for at det vil ske ved, at ’tro’ på at det vil ske.

Og sker det ikke … så rummer vi den erfaring og bevæger os videre mod nye mål.

Taknemmelige.

 

Er det spændende læsning? Kunne du bruge det til noget? Læs også #5 Bønnen

2 Comments

  1. Christina siger:

    Spændende og tankevækkende 🙂 Er selv glad for at bære smykker fra bestemte personer når jeg skal bruge lidt ekstra held – hvad enten det er halskæde fra min mand, ring fra min mor, perlekæden min datter selv har lavet.

  2. Merete siger:

    Dejlig læsning og det mindede mig straks om den gamle store og meget gulnede 2 krone med Frederik den 9 på som jeg har båret i min pung siden jeg var en lille pige på 5-6 år. Jeg fik den en nat da det var tordenvejr og jeg forskræmt kravlede ind i dobbeltsengen til min far og mor. Min far trykkede mønten i min hånd mens han holdt om mig og sagde at den nok skulle hjælpe min angst. Siden den dag har den hjulpe på at min økonomi stort set altid har været god, eller det tror jeg på.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?