10 kilo - 10 uger! Grundprincipper - Pernille Aalund
Man kommer ikke gennem livet uden skrammer
19. december 2019
Gør det du er god til godt, ja endnu bedre – og resten vil opstå af sig selv …
28. januar 2020

10 kilo – 10 uger! Grundprincipper

Jeg skabte et kalendersystem, der gav mig et overblik. Lavede en plan, jeg skulle overholde, men også en herlig plan, fordi den forudsagde udfaldet:

 

Det hele begyndte da jeg var i 30érne. Forbrændingen var begyndt at dale og ingen af de kure jeg prøvede … virkede ordentlig.

Som med så meget andet i mit liv lagde jeg en strategi. Satte et mål.

Jeg skaffede godt med bøger om emnet, talte med eksperterne og formede derefter en kur der passede til mig.

Jeg skabte et kalendersystem, der gav mig et overblik.
Lavede en plan, jeg skulle overholde, men også en herlig plan, fordi den forudsagde udfaldet:
Jeg skrev min daværende vægt ind i kalenderen, 67 kilo, men også det forventede vægttab, et kilo pr. uge. På den måde kunne jeg på forhånd glæde mig over slutresultatet, nemlig 57 kilo.

Med kalenderen i hånden kunne jeg se, hvor slank jeg ville blive i løbet af kort tid. Jeg vidste, jeg ikke ville kunne overskue at tabe mig 10 kilo, men at jeg bare skulle tabe mig 1 kilo inden næste tirsdag – det var til at magte!!!

Jeg førte ligeledes dagbog over alt hvad jeg spiste og om jeg spiste af sult (S) eller af lyst (L).

I kalenderen begyndte hver uge med gode intentioner, nedskrevet, og de skulle overholdes. Det var som en kontrakt.
Efterhånden som ugerne skred frem blev antallet af intentioner øget, og nye vaner erstattede de gamle og uheldige.

Jeg kalder denne form for planlægning en selvopfyldende profeti. JEG har bestemt udfaldet på forhånd. JEG kan se og forestille mig resultatet.
Jeg VED det går i opfyldelse.

Kalenderstrategien endte med at blive en stor succes. Jeg tabte mig mere end de 10 kilo og siden har jeg brugt formlen et par gange.
NU er det tid igen. (Vi starter 1 maj).

Hele denne kur ligger som et kursus (flere kurser)  LIGE HER.
Her guides du step-by-step gennem hele processen og lærer også alt om de erfaringer der opstår undervejs.

VÆRD AT VIDE:
Mine intentioner består hovedsagligt af ’bevægelse’/motion samt nye, gode madvaner der kan erstatte de gamle. Maden er simpel og kræver ikke stor forberedelse. Det skal være let.
Det er SUND fornuft.

Kuren er MINE erfaringer og den passer til mig, min kropstype og mit liv. Derfor kan jeg ikke love, at den virker for dig, men jeg ved fra dengang i 2001, at den var en stor succes for rigtigt mange mennesker.

SÅDAN KOMMER DU I GANG:

Din månedskalender:
Du downloader en månedskalender fra nettet og skriver din nuværende vægt ind d.d..
Derefter skriver du din vægt minus eet kilo ind på ugedagen efter og fortsætter med at skrive et kilo mindre på alle efterfølgende ugedage frem til at alle 10 uger er gået.
NU kan du se den dag i kalenderen hvor du er 10 kilo tyndere!!
JUBIII!! Du kan allerede glæde dig og tænke på hvilken herlig sommer dette vil blive.
Herefter koncentrere du dig KUN om den kommende uge og det kilo du skal tabe.
I starten vil du sikkert tabe dig mere end i slutningen.
Det er let at overskue ET kilo, men svært med 10…. derfor er denne kur til at rumme. En lille ugentlig konkurrence med dig selv.

Din dagbog:
Du køber en bog med hvide sider. Her skriver du ned hver dag, alt hvad du spiser og drikker.
Du skriver også ned hvor meget du bevæger dig.
Udfor din mad skriver du et (L) hvis du spiser af lyst og et (S) hvis du spiser at sult. Det skal du gøre, fordi det er vigtigt at lære HVORFOR vi spiser så vi kan tænke lidt mere over det fremadrettet, når vægten skal holdes.
I din dagbog gør du også plads til alle de gode råd, du samler op på rejsen.

Jeg vil selv løbende samle info op og dele dem med dig.

 

Indkøbslister videre info følger

 

27 Comments

 1. Sascha siger:

  Ja tak

 2. Annette larsen siger:

  Glæder mig til at følge dig

 3. Jette siger:

  Super spændende – god “rejse” til dig og mig de kommende 10 uger ❤️

 4. Hanne Johansen siger:

  Ja tsk

 5. Berit Overvad siger:

  Glæder mig til at smide 10 kilo sammen med dig

 6. Bente siger:

  Ja tak

 7. Jeg er selv 55 og har prøvet at leve sundt i 8 uger uden det store vægttab så er spænd på at følge din 😉

 8. Inger siger:

  Lyder som en dejlig medhjælper på min lille rejse til en bedre følelse i mig selv ♥

 9. Lisa Tørnqvist siger:

  Ja tak… Jeg vil SÅ gerne tabe 10 kg…TAK ❤

 10. susan mac lennan siger:

  tak for inspiration og motivation

 11. Glæder mig- bliver helt sikkert meget inspirerende og sjovt

 12. Gitte siger:

  Er klar

 13. Susan siger:

  Det lyder helt fantastisk …..

 14. lene siger:

  ja tak

  • Pernille Aalund siger:

   Det er jeg enig i … sådan er jeg selv skruet sammen. Men de gange jeg har gennemført forløbet har det virket. Jeg har fået nye vaner og fundet glæde i projektet i stedet. Et mål … en vej …. Jeg tror ikke jeg kan hjælpe alle, men måske kan jeg hjælpe nogen til at hjælpe sig selv og det er jo også godt nok. Ingen skade at introducere sund mad og sund livsstil midt i en tid hvor flertallet er overvægtige. Måske kan man bare bruge det til inspiration eller tappe lidt ind på god energi 🙂 Det var mine tanker..

 15. Anne siger:

  Et spørgsmål… synes det er super spændende og vil meget gerne følge dig! Du skriver at vi skal lære at mærke efter at spise efter lyst og sult. Jeg synes i høj grad (efter egen erfaring) at spise efter følelser er en meget stor del af overspisning og de ekstra kilo der tit kommer på… Hvad tænker du om det… ?

 16. Line siger:

  Så er der handlet, notesbogen ligger klar og jeg er ved at indstille mig rent mentalt på hvad der skal ske de næste 10 uger.
  Glæder mig til at følge med på siden:o)

 17. Rikke siger:

  Yes

 18. Deanna Hansen siger:

  Kære Pernille

  Jeg var så heldig at se din nye kur, 10 kilo 10 uger. Det motiverede mig til at følge den. For 11 år siden stoppede jeg med at drikke alkohol og for 3 år siden stoppede jeg med at ryge. Jeg har lovet mig selv at jeg ikke vil tage på .-på grund af rygestop og det har jeg stort set holdt. Henover julen 2017 tog jeg 3 kg på og jeg har først lige tabt dem i sidste uge.
  Jeg synes det kunne være spændende at se, om jeg kan tabe yderligere 10 kilo og vil tage alle dine gode forslag med mig. Samtidig med at jeg vil holde fast i det som jeg selv har fundet frem til. Jeg bliver glad i selskab med dig og er i den grad motiveret. Jeg cykler 6 km om aftenen, efter spise tid og idag kunne jeg bruge et af dine råd. Der var stiv modvind på vej ud og jeg sad derfor og glædede mig til hjemturen. Lidt ligesom, jeg bliver glad når jeg ser i min kalender den 10 juli.der står 56,8 kg. Jeg vil slutte med at fortælle en lille anekdote. Mine bedsteforældre der var meget indremissionske kom til vores bryllup i 1969 altså for 49 år siden. Vi festede ikke helt som der blev festet i deres hjem. Da de sagde farvel dagen efter sagde min bedstefar “Vi ta`r kun det gode med hjem mor” Jeg glæder mig til at fortsætte, kuren og vil tage alt det gode med mig.
  Venlig hilsen Deanna Hansen

  • Pernille Aalund siger:

   Sikken en skøn besked at få … jeg håber jeg kan bidrage med god energi og en masse gode råd! Alt det gode ….! 🙂

 19. Tanja siger:

  ❤️Vil meget Gere hoppe med Pernille. Ønsker dig det bedste på rejsen. Mit eget mål er minus 8 kilo

  • Pernille Aalund siger:

   Du er velkommen ….. alle kan hoppe ind. Vi har fælles vejning hver tirsdag! Og du kan løbende følge processen på Instagram 🙂

 20. Gurli siger:

  Hvad urtete anbefaler du til den faste

  • Pernille Aalund siger:

   Den urtete du har brug for… Her i varmen har jeg drukket te med vandrivende effekt. Mine ben hæver 🙂

 21. Annika siger:

  Måske et dumt spørgsmål, men hvis der i kalenderen står, at jeg har tabt mig til fx 66,3 kg mandag d. 17/9 og jeg har tabt mig mere end 1 kg, når jeg når til dagen, skal jeg så rette næste uges tal til 1 kg mindre eller blot følge det oprindelige mål på 65,3 kg d. 24/9? Håber du forstår hvad jeg mener 😉

  • Pernille Aalund siger:

   Det vælger du selv …. jeg plejer at lade det stå, ganske enkelt fordi jeg ofte taber mig mindst i slutningen af forløbet. Det er dejligt at ‘spare’ lidt op … andre gange har jeg rettet til. Prøv lige at lade en uge eller to gå før du retter 🙂