10 kilo - 10 uger! 5 hovedregler, der handler om dine måltider. - Pernille Aalund
10 kilo – 10 uger! Huskelisten!
29. april 2018
10 kilo – 10 uger! Lidt forbudt og meget forbudt!
30. april 2018

10 kilo – 10 uger! 5 hovedregler, der handler om dine måltider.

Det kræver lidt nye rutiner hvis man skal tabe sig ... men med lidt disciplin og tilrettelæggelse kan du hurtigt få skabt dig en helt ny livsstil!

 

Skal du have det optimale ud af din nye, sunde livsstil, må du se dine spisevaner efter i sømmene.
Når du så småt har fået styr på HVAD du må spise, skal du lære HVORNÅR du må spise og hvor meget.

Læs også om grundprincipperne for denne kur.

Hovedreglen lyder: STORT, mindre, mindst.

Normalt er det lige omvendt for de fleste. Og mange kvinder fortæller hinanden, at de liiige sprang morgenmaden over. Det er en stor fejltagelse; Det er i dagtimerne at vi har brug for energien, og det er i dagtimerne at vi forbrænder de fleste kalorier.
Det vigtige store morgenmåltid er også med til at stabilisere dit blodsukker i løbet af dagen og så har du fortalt din forbrænding at den skal på arbejde, IKKE at gå i dvale som var der udsigt til en hungersnød.

5 HOVEDREGLER DER OMHANDLER DINE MÅLTIDER

1.Du skal lære din krop, at spise et ordentligt morgenmåltid. Spis lige umiddelbart efter dine morgenøvelser og/eller gåtur.
2.Undgå snacks medmindre du VIRKELIG behøver det. Giv din krop mulighed for at holde lidt fri indimellem. Snacks kan være klidkiks (opskrift følger) eller grøntsager/salat.
3. Din frokost skal være ’tilstrækkelig’ og varieret. Spis ikke senere end 4-5 timer efter dit morgenmåltid
4. Aftensmåltidet skal være mindst muligt, men har du spist ordentligt i løbet af dagen, vil det ikke være noget problem. Du er højest sandsynligt ikke videre sulten. Spis ikke senere end klokken seks. Gerne ved ved fem tiden.
5. Drik urtete om aftenen. Det gør ikke noget at du er en anelse sulten før du går i seng, men skulle det være helt umuligt, så tag en lille kop A-38 med lidt kliddrys. Eller følg min dagbog og få et par andre bud til den ‘lille sult’.

Her finder du din huskeliste til madvarer og gode vaner FØR du går i gang

MORGENMAD:

Lige efter dine morgenøvelser drikker du et stort glas varmtvand med saften fra en halv citron. Mens du drikker kan du tilberede din morgenmad. Jeg lægger min maddagbog ind løbende på INSTAGRAM. Vi lærer sammen og du får udvidet dit repertoire. Udpluk af dagbogen kommer her på bloggen.
Frem til at du har fået inspiration nok til selv at tilrettelægge dine måltider, kan dette danne en ramme:

En kop kaffe eller te
En lille skål A-38 med AXA kliddrys
Et blødkogt æg
En klidkiks med banan (Frem til at du har fået købt klidkiks eller selv har lavet dem, kan et halvt stykke rugbrød gå)

FROKOST

En god salat/gode grøntsager/ tun, kylling …. magre proteiner (Jeg arbejder på løsninger der er veganske, men det var ikke på tale da jeg lavede denne kur for 17 år siden og den er udgangspunktet. Man bliver dog klogere … så jeg vil følge op på den del senere. Jeg vil dog gerne opfordre dig til at gå efter kød der har levet et ‘frilandsliv’. Vi spiser småt, men godt!

Hvis alting halter og du er på farten: Et par klidkiks med banan eller makrel.

AFTENSMAD

Et lille stykke kød med grøntsager eller en grøntsagsret. Hold øje med dagbogen.

Okinawa i Japan finder man den største koncentration af mennesker + 100 år i verden. Der er mange gode grunde til at mennesker bliver så gamle netop lige her og de fleste af dem handler slet og ret om livsstil. De propper sig eksempelvis aldrig. Men nøjes med at spise hvad der svarer til 80%. Det handler altså om ikke at bliv MÆT, men om at stille sulten.

♥♥♥

Som nævnt tidligere, er dette en løbende proces. Du får med andre ord en række grundprincipper. Resten bliver tilpasset efterhånden som der kommer nye informationer ind og kuren skrider frem.

Forløbet er skabt til INSTAGRAM. Her kommer de daglige opdateringer.

♥♥♥

2 Comments

  1. Anabirgit siger:

    Jaa, jeg er med…og glæder mig og vil holde det også i 1 uges ferie i Grækenland sist i maj.. Tusind tak for skønne dig Klemm fra Anabirgit

  2. Riana Bjerre siger:

    Hej Pernille
    Du er super sej og inspirerende. Derfor vil jeg gerne følge dig
    Kh Riana