Sådan gør du det umulige muligt!
Jeg har sat tiden på stand-by
9. oktober 2015
Coaching og konsulentarbejde
9. august 2017

Sådan gør du det umulige muligt!

Har jeg det liv jeg drømmer om? Bruger jeg mine talenter? Gør jeg en forskel? Føler jeg mig værdsat og elsket?

Forestil dig at sidde i større forsamling, i biffen, i teatret, til en koncert, i et overfyldt S-tog, til et foredrag. Blandt dem, der sidder omkring dig, vil der højst sandsynligt være mindst én person, som vil kunne hjælpe dig med at løfte en opgave, der ellers ville være tæt på umulig at løfte.

Lige netop den elektriker, som har løsningen på en uoverskuelig problemstilling i forhold til nogle installationer, der skal bruges til et vigtigt projekt, du har gang i. Og, nej – en elektriker er ikke bare en elektriker – en god elektriker er ham, der kan hjælpe dig med at udvikle lige præcis dén løsning du har brug for.

Vi er tilbøjelige til at begrænse vores netværk til dem, der er på ’niveau’ med os selv. Eller dem vi er vant til at færdes med.

Derved kan vi føle os trygge og vi ved hvad vi får. Tilgengæld har vi absolut ingen anelse om hvad vi går glip af og sandsynligheden for at vi gentager os selv igen og igen … er stor! Eller sagt med andre ord: Du kan IKKE tænke nyt, hvis alt hvad du omgiver dig med og befinder dig i, er gentagelser og gengangere og genbesøgte rum og rammer.

Alt det velkendte fungerer når processer skal driftes, vedligeholdes og udvikles moderat. Men de helt store forandringer – de opstår kun når der sker noget uventet!

Denne ‘tale’ er først og fremmest til erhvervslivet, men den kunne også sagtens oversættes til dit private liv… dit familieliv, dit ægteskab … dit kærlighedsliv; i alle livets aspekter vil mennesket som oftest klynge sig til det kendte og det er fint i fredstid og det er heller ikke alt man nødvendigvis bør forandre, men står man med et behov for udvikling, i stilstand, krigstid eller krise – så ER en ændring nødvendig og man bør slippe sit syn, sin tryghed og sit sikkerhedsnet for en stund. Se udover kanten og inviterer helt andre synsvinkler indenfor.

Jeg sætter en ære i at have mennesker omkring mig, på min telefonliste, i mit vennelag, mit netværk, mit nabolag som udfylder alle de kompetenceområder, jeg ikke selv besidder eller … som ser verden fra en helt anden vinkel.

For mig er det den positive indgangsvinkel og deres værdier der giver en dem plads i mit univers. Ikke deres baggrund, deres indkomst, deres religion, deres alder eller deres køn. Hvis de har noget på hjerte, bliver de en del i mit ‘opslagsværk over betydningsfulde mennesker’. Og her er alt lige fra rengøringshjælpen til milliardæren i sit italienske domicil. Politikeren, fodboldspilleren, entreprenøren, programøren og den spirituelle mentor med sine englekort. Jeg shopper rundt i den herlige farvelade af talenter og hver eneste gang jeg rækker ud … bliver jeg overvældet over alt det der kommer tilbage.

Det umulige kan blive muligt – hvis du tør forlade det mulige du kender …

 

Comments are closed.