Rejsen til helvede, tilbage igen - og den himmelske fornemmelse ved at lande i sig selv
Lidt om at lære at elske sig sig selv, sine rynker og de spor livet har sat.
14. december 2017
Er du sådan en, der bare ikke kan holde op med at elske?
16. december 2017

Rejsen til helvede, tilbage igen – og den himmelske fornemmelse ved at lande i sig selv

Jeg har været i helvede.. og tilbage. Lad mig fortælle dig.. vejen dertil var kriblende smuk, vejen tilbage smertefuld. At lande med hele bagagen i eget ’jeg’ – himmelsk!

 

 

Summen af fortrydelser er til at få øje på, men gevinsten ved læring og rigdommen på erfaring – overskygger alt. Den lader tvivlen sejle og usikkerheden dø.

Jeg har gentagne gange i mit liv valgt turen til helvede. Gået til ekstremerne – med ALT! Jeg har gjort det af nysgerrighed, i jagten på en drøm, fordi det var nødvendigt, der ikke var nogen vej udenom eller slet og ret fordi der var en erfaring, en kamp, som ingen andre kunne tage og ”man får den skæbne man kan bære”, som Karen Blixen engang har udtalt.

Jeg har gjort det i pengesager, fordi jeg hellere vil leve NU end sidde med en formue senere uden helbred eller energi til at gøre alt det jeg allermest brænder for. Jeg har gjort det fordi ingen andre troede på min idé – og derfor blev det mine mursten og min bankkonto og min børneopsparing som kom til at betale for de første lønninger og de første spadestik til en ny lille forretning.

Jeg har gjort det i kærlighed.. lagt mig helt ned, bøjet alle behov, indgået kompromisser hvor jeg ikke troede det var muligt. Krydset et land og frasagt en ed.. for bare to minutter med ham jeg elskede. Ydmyget mig selv. Jeg har været vanvittig af længsel og sindssyg af sorg.

Jeg har gjort det med min krop. Presset den til ekstremer, eksperimenteret med behandlinger, træning og mad. Trukket elastikker til det yderste, drukket risvand i dunke og ligget på kolde gulve i umulige stillinger med blodsmag i munden og svømmet i timer med bankende puls. Set hvor fantastisk den har adlydet, min krop, og hvor galt det kan gå.

Jeg har gjort det mentalt. Har skreget på Gud og set fanden i øjnene. Haft tarotkort som app og betalt for et horoskop. Mødt Budha i drømme og fløjet på en sort hingst over en svedehytte i et kollektiv.

Summen af fortrydelser er et faktum, men gevinsten ved læring og rigdommen på erfaring – overskygger alt. Den lader tvivlen sejle og usikkerheden dø.

Ingen, INGEN af selv de mest tåbelige beslutninger – truffet på et impulsivt grundlag, af en følelse, en drøm , en drift – ingen vil jeg have været foruden. Og selvom jeg stadig får tæv – med jævne mellemrum – selvom der stadig er skeletter som  vælter ud af skabet og selvom mine valg har ført mig af snørklede stier, og indimellem efterladt mig fattig, udhulet, utrøstelig, blodig og slagtet – så sidder jeg her i dag, Levende på liv – rig på viden – uden bitterhed og galde.

Mere tolerant, mere nådig, mere åben, mere taknemmelige, mere elsket.

Jeg har været i helvede … og tilbage. Lad mig fortælle dig.. vejen dertil var kriblende smuk, vejen tilbage smertefuld. At lande med hele bagagen i eget ’jeg’ – himmelsk!

 

……………..

Hvis dette er en tekst der taler til dit ♥ … så må du meget gerne give den et ♥ …

 

16 Comments

 1. Lotte Vilmar siger:

  Smukt,,,
  ❤️❤️❤️❤️
  Du har ret, men jeg kan synes at slippe og komme videre kan være en udfordring.
  Når man er blevet såret af kærligheden, men personen sidder fast i en.. hvordan kommer man ud af det?

  Skønneste dag og dejligste tanker din vej

  • Pernille Aalund siger:

   Dine tanker bliver til følelser. Ting bliver siddende fordi vi tillader at tanken bliver siddende. Hvis man vil slippe, må man stædigt tænke nyt hvergang tanken om det man har mistet besøger en. Skriv alternative tanker ned. Sig dem til dig selv, når den gamle dukker op. Og bliv stædig ved… pludselig en dag, vil din hjerne helt af sig selv tænke nyt og dermed er du kommet videre. Du er stærkere end du tror …. 🙂

 2. Susan Petersen siger:

  ❤️

 3. Marianne Olander siger:

  ❤❤❤ godt at vide at der er en vej til (bage?) til “mig selv” sidder midt i den største “storm” i mit liv.. tak for altid gode ord fra dig

 4. Jeanett WULFF siger:

  ❤️❤️så sandt og et stort takfor du deler

 5. Thomas Jakobsen siger:

  Åh ja, den kærlighed , tror de fleste har en eller flere de ikke kan slippe, vejen videre er måske at fortælle sig selv man har elsket, og at det er en god ting, for uden kærligheden føles livet fattigt, heldigvis findes der mange slags kærlighed.

 6. Jeanette siger:

  Kære Pernille
  Jeg er så fyldt op med had til min eksmand,og faren til mine fire børn. Han har svigtet børnene og jeg så meget,og jeg har svært ved at slippe og rumme disse hadefulde følelser. Har du et godt råd til at komme hel ud på den anden side?
  Jeanette

  • Pernille Aalund siger:

   Tilgivelse …. at slippe det helt. Det trækker dig ned. Det er dine tanker og de følelser der bliver født af dine tanker … der kan ende med at ødelægge dit liv – ikke ham. Du må skrive en række positive bekræftelser ned. Gode tanker og ønsker …. hav dem parat og tag dem frem HVER gang du tænker på ham. Erstat alle de dårlige tanker med gode nye…. langsomt vil du slippe de gamle ; de nye har fået overtaget. Du ‘skruer’ derved på din hjerne… den bygger nye broer … nye vaner. Du er stærkere end du tror…

 7. Maria siger:

  Det er så rigtigt. Jeg ville aldrig være foruden det ene eller det andet. Det er rigtigt at rejsen derhen er smuk, vild og fantastisk uanset om det er kærlighed, en forretning eller andet. Men rejsen tilbage igen er så givende og når man står på den anden side, er ude af det mørke krat med alle de forvirrende kringelkroge, er man langt stærkere, klogere og i større balance end da man startede rejsen. Klar til en ny epoke i livet ❤️

 8. Connie siger:

  ❤❤❤ Du har så ret, livet er som en rutchebane, op og ned og op igen…..kan godt følge dig, og synes du er så sej Det er bestemt ikke nemt at sige en fast stilling/lønindkomst op, for at være sin egen og ikke vide, hvor meget man tjener til dagen og vejen, det har jeg prøvet. Og det med kærligheden er bestemt heller ikke nemt. Men lærerigt det er det i hvertfald. Du har skrevet det så godt. Tak for at du deler ud af din livserfaring

 9. Maria Waldemar siger:

  ❤️ Oh ja, livet er smukt og livet gør ondt. Vægtskålene skiftes til at veje let og tungt, det er alt sammen værd at turde begive sig ud i og ud af.

 10. Margrethe Maibøll siger:

  Nu forstår jeg bedre, at dine indslag er så kloge. Jeg læser dem med stor interesse og glæde. Tak!

 11. Marie siger:


  Glædelig og varm jul til dig og dine Pernille

 12. Jette siger:

  ❤ YES!!!

 13. Eva Stig siger:

  Livet er fyldt med udfordringer, gode som dårlige. Hvis man ikke er bange for at tage dem op, arbejde med dem, le med dem, græde med dem, udfordre dem og til slut se dem blive til støv og forsvinde i aftenvinden, så vil du se, mærke og ikke mindst elske livet!

 14. Maj-Brit Hansen siger:

  ❤️❤️❤️ Lige mine ord 😉 Haft ondt i livet og tager smerten/ kampen som tegnet på jeg finder min sti skridt for skridt

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?