En tale: Lidt om at forlade utilfredsheden ... - Pernille Aalund
Man kan ikke forvente, at blive elsket på samme vis …
12. juni 2018
Engang var jeg alene og forvirret …
19. juni 2018

En tale: Lidt om at forlade utilfredsheden …

Men de fleste af os ved det jo godt, inderst inde ... lykken handler ikke om at 'eje'. Ikke om magt. Ikke om de rigtige sko at gå i, men derimod den rigtige vej, at gå på …

 

Vi lever i en verden af utilfredshed. Intet er godt nok og er man ikke tilfreds med sig selv, er man sjældent tilfreds med de andre.

Hver dag næres en voksende utilfredshed med det meste.

Klædeskabets overproppede orgie af ligegyldigheder. Dét man mangler synger fra stativet i en butik, der sælger selvværd, pakket i silke med sløjfer af hån.

Overboens larm af trippende fødder og klodser der rammer gulvet. Underboens mærkelige lugte af ukendte lande og fremmede sprog. Naboens hæk. Bilen der ikke fik flyttet sig hurtigt nok og derfor hænger man længere end beregnet i et lysregulering af støj. Idiot.

Vægten der konstant bevæger sig i den forkerte retning og ham/hende ved din side – også dette år – som året før og du føler … næh ved, der findes noget andet og muligvis lidt bedre længere nede af vejen.

Måske er utilfredsheden en grundlæggende betingelse for alle de liv, der i virkeligheden ikke har så meget at klage over?  Thi var overlevelse en hverdagsbetingelse ville alle de timer der opstod, uden endnu en kamp – være en tilfredsstillelse i sig selv.

Det vi fodrer vokser og derfor vil ’mere ha mere’,  ‘andre bør mene det samme’ og intet bliver nogensinde helt godt nok.

Jeg tænker, at vi må være bevidste om hvad det er vi dyrker, for det vi dyrker bliver en del af de mål vi sætter for os selv.

Hvad er det vi læser, hvad er det vi ser… hvad lader vi trænge ind?

Jeg øver mig i ’godt nok’. I mådehold og nøjsomhed. Det holder indimellem hårdt. For der var engang, hvor mit liv så helt anderledes ud. Dengang måtte jeg bare konkludere, at det ikke bidrog til den lykke jeg søgte og jeg tror af et ærligt hjerte, at den pris for lykke jeg dengang betalte, er en pris jeg aldrig helt kommer til at slippe af med.

Mit hjertes konstante uro. Min hjerne, der stadig føler den skal vride det optimale ud af alle situationer.

Og det er netop denne uro og dette hastværk der tager livet af lykken, roen og balancen i de fleste menneskeliv: Jagten på enighed, anerkendelse, magt og midler.

Men de fleste af os ved det jo godt, inderst inde … lykken handler ikke om at ‘eje’. Ikke om magt.
Ikke om de rigtige sko at gå i, men derimod den rigtige vej, at gå på …

Lykken handler om at ‘være’. At føle meningen og mærke kaldet.

At kæmpe for noget der ikke kan måles i misundelse eller beundring, men simpelthen, inderst inde, opleve hvordan stoltheden over at have gjort en forskel sætter sit net af rødder i dit fundament.
Og det blev gjort i kærlighed og den kærlighed vil løbe tilbage til din sjæl. Som havet. Dit ocean af langstrakte dønninger og et uendeligt dyb. Det er det du er … og du ved det godt. Inderst inde.

 

 

 

 

Men vi må øve os, før vi kan ’mestre’ 🙂

♥♥♥

9 Comments

 1. Ellen Højlund Olsen siger:

  Kære Pernille Aalund, tak for dine fine kloge ord. Altid godt at blive “rusket lidt”

  • Pernille Aalund siger:

   Tak Ellen… jeg bruger også teksterne til at ruske mig selv og holde fast i den jeg gerne vil være og det liv jeg gerne vil leve..

 2. Pia Derneke siger:

  Hej Pernille

  Har nævnt det før. Kommenteret i dine oplæg.
  Du har en unik evne til st få formuleret dig, så det dels er kløgtigt og samtidig præcist og tilgængeligt.

  Jeg kan godt forstå du er “ fulgt “ af mange …

  Fortsat god skrivelyst

 3. Karen siger:

  Tak for opbakningen

 4. Ditte Løgager siger:

  Kære Pernille

  Tak for dine ord – det er så sandt som skrevet – tænker på livet som et løg og aller inderst inde er de værdier der giver følelsen af lykke – lykke der kan mærkes i hele kroppen – lykken er at kunne mærke lykken og værdsætte den ❤️

 5. Helle Gyldenberg siger:

  Flot

 6. Lianna siger:

  Kære Pernille det er så rigtig det du skrive, jeg skal rusket igen og blive ved mad at videre udvikle mig , det stoppe aldrig kh

 7. Mariane siger:

  Du har fuldstændig ret. Tak for dit skriv, god reminder, Pernille

 8. Anne Luise Skovmand siger:

  Tak for dig, Pernille. Din visdom har vi brug for i det her “satans liv”. Du er en øjenåbner, en mønsterbryder – et menneskeligt pust midt i en hverdag, der – til tider – hylder egenrådighed, egoisme og overflade.
  Jeg havde brug for at ændre kurs og din bog om at ændre sit liv fik mig pejlet ind på et spor, der var bedre for mig end det jeg var på.
  Bliv ved og ved og ved.

  Kærlig hilsen Anne Luise