Lidt om at forlade utilfredsheden - Pernille Aalund
Coaching og konsulentarbejde
9. august 2017
Andre menneskers had og vrede
13. september 2017

Lidt om at forlade utilfredsheden

 

Vi lever i en verden af utilfredshed. Intet er godt nok og er man ikke tilfreds med sig selv, er man sjældent tilfreds med de andre.

Hver dag næres en voksende utilfredshed med det meste.

Klædeskabets overproppede orgie af ligegyldigheder. Dét man mangler synger fra stativet i en butik, der sælger selvværd, pakket i silke med sløjfer af hån.

Overboens larm af trippende fødder og klodser der rammer gulvet. Underboens mærkelige lugte af ukendte lande og fremmede sprog. Naboens hæk. Bilen der ikke fik flyttet sig hurtigt nok og derfor hænger man længere end beregnet i et lys kryds af støj. Idiot.

Vægten der konstant bevæger sig i den forkerte retning og ham/hende ved din side – også dette år – som året før og du føler … næh ved, der findes noget andet og måske lidt bedre længere nede af vejen.

Måske er utilfredsheden en grundlæggende betingelse for alle de liv, der i virkeligheden ikke har så meget at klage over?  Thi var overlevelse en hverdagsbetingelse ville alle de timer der opstod, uden endnu en kamp – være en tilfredsstillelse i sig selv.

Det vi fodrer vokser og derfor vil ’mere ha mere’,  ‘andre bør mene det samme’ og intet bliver nogensinde helt godt nok.

Jeg tænker, at vi må være bevidste om hvad det er vi dyrker, for det vi dyrker bliver en del af de mål vi sætter for os selv.

Hvad er det vi læser, hvad er det vi ser… hvad lader vi trænge ind?

Jeg øver mig i ’godt nok’. I mådehold og nøjsomhed. Det holder indimellem hårdt. For der var engang, hvor mit liv så helt anderledes ud. Dengang måtte jeg bare konkludere, at det ikke bidrog til den lykke jeg søgte og jeg tror af et ærligt hjerte, at den pris for lykke jeg dengang betalte, er en pris jeg aldrig helt kommer til at slippe af med.

Mit hjertes konstante uro. Min hjerne, der stadig føler den skal vride det optimale ud af alle situationer.

Og det er netop denne uro og dette hastværk der tager livet af lykken, roen og balancen i de fleste menneskeliv: Jagten på enighed, anerkendelse, magt og midler.

Jeg tror på at vi alle, inderst inde, kender opskriften på lykke. Og jeg tror på at de fleste af os ved, at den opskrift ikke handler om at ’eje’.

Ikke om magt, men indflydelse.

Ikke om den rigtige sko at gå i, men derimod den rigtige vej, at gå på …

 

Men vi må øve os, før vi kan ’mestre’ 🙂

♥♥♥

Mine tekster og taler udkommer løbende som bøger. Serien hedder ’10 taler’ og du kan købe dem hos din boghandler eller via dette link 🙂

2 Comments

  1. Ellen Højlund Olsen siger:

    Kære Pernille Aalund, tak for dine fine kloge ord. Altid godt at blive “rusket lidt”

    • Pernille Aalund siger:

      Tak Ellen… jeg bruger også teksterne til at ruske mig selv og holde fast i den jeg gerne vil være og det liv jeg gerne vil leve..

Skriv et svar