Mennesker, vilje og det uendelige potentiale
Lækker selvforkælelse til travle kvinder … uden problematiske indholdsstoffer
2. december 2017
Pernille Aalund - Fotograf Henrik Adamsen
Sæt kvindeligheden fri! Alle bør have retten til at vælge eget liv.
4. december 2017

Mennesker, vilje og det uendelige potentiale.

 

 

Vi havde aftalt, at holde et forretningsmøde. Du, en fremadstormende, ung erhvervsmand. Og jeg, dengang  …  hende direktøren i det store mediehus.

“Du må gerne sætte farten lidt op!”, sagde du og klappede jovialt en tjener på armen. Skoene var pudset og og slipset sad stramt. Din stemme var en anelse overlegen, det var umuligt ikke at fornemme de små nuancer.

Jeg fangede tjenerens blik i et splitsekund, men skaden var sket.”Tal ’til’ og ikke NED til” sagde jeg med et smil efterfølgende. “Han er tjener!” svarede du. “Måske ikke så længe”, noterede jeg. “Næppe!” snappede du retur.

Jeg lod dig være lidt. Men kunne ikke lade være med at ringe et par dage senere. “Pludselig, en dag, er det ham du møder på den anden side af et skrivebord. Du med dit cv i hånden. Han med din indgangsbillet til fremtiden!” Du holdt fast i din snak om ‘en gang tjener altid tjener’.. og synliggjorde derved din uvidenhed.

Lad mig dele lidt visdom:.. alle de største mennesker jeg har mødt, fra forretningsfolk til politikere og kunstnere. Dem, der selv har arbejdet sig op fra intet til ALT. De har alle haft eet tilfælles: De så potentialet i alle møder, i alle situationer og ikke mindst i alle mennesker.

Der er dem, der går med mærkerne synligt uden på tøjet, så alle kan se deres værdi, det er dem der ikke selv, tror på sig selv. De deler mennesker op i kategorier for det giver tryghed og tryghed er en væsentlig faktor, hvis man er båret af angst.

Og så er der dem, der bærer kvaliteten i hjertet og al kontakt i øjenhøjde. De dømmer ingen, for de kender virkeligheden og den er fuldstændig uforudsigelig. Det er de ‘vågne’, der vinder i sidste ende – ikke de sovende.

Jeg er en af dem, der begyndte min karriere med at tømme kattebakker, fjerne lort på et plejehjem for stærkt demente, og skure gulvene i Illums bolighus. Jeg gjorde det, fordi det var nødvendigt, men jeg gjorde mig umage hver gang. Hvis det ikke kunne være anderledes, kunne jeg i det mindste udføre opgaven, på den bedst tænkelige måde. Og ja, man kan godt lægge en strategi for at bone et gulv.

Jeg er blevet respekteret for min evne til at handle, og ‘se’ og ‘gøre’ og sikre, at målet blev nået, af chefer der selv havde handlet, og ‘gjort’ og sikret at målet blev nået – og mere til.

Døm aldrig et menneske på en titel, et omdømme, en uddannelse… ‘Se’ et menneske på vedkommendes handlinger, væsen, vilje, værdierne og evne til at få tingene til at ske.

Sande ledere ser det hele perspektiv og søger ikke bekræftelse i dominans. De hviler i egne beslutninger, søger retfærdighed og tager ansvar.

Så lad lige det slips falde – træk vejret og sæt dig så med den tjener, på kanten af det bord. For tro mig: I mødes igen!

2 Comments

  1. Lisa Næblerød siger:

    Ikke dømmende adfærd; indgangsbilletten til et rigt liv