Alder ingen hindring! Kirstens vægtab - Pernille Aalund
Når det smertefulde, uventede sker og man intet kan gøre. Hvad gør man så?
10. august 2018
Det liv vi lever, er det liv vi får
16. august 2018

Alder ingen hindring! Kirstens vægtab

Kirsten har skrevet et brev om sit eget vægttab. Her deler hun sine erfaringer. Alder er ingen hindring, hvis du ønsker at leve mere sundt og være mere slank.

 

Det er aldrig for sent at få den krop man drømmer om …
Kirsten er 69 år og så er det ikke let at tabe sig. Alligevel har Kirsten haft flotte resultater.
Forbrændingen daler med årene og derfor kræver det en del.

Netop af den grund burde mange af dem, der kæmper med vægten, læse med her; De yngre ville tabe sig langt mere hurtigt, de lidt ældre ville få en række brugbare råd og dem på Kirstens egen alder ville opleve, at det ALDRIG ALDRIG ALDRIG er for sent at ændre den krop man står med … til en udgave langt mere sund og langt mere stærk. GODT GÅET KIRSTEN!!

Men allerførst: Navn: Kirsten. Alder:  69 år. Højde 178. Startvægt 87 kg. Uddannet sygeplejerske.

Kirsten lider af en sygdom hvor hun næsten ingen brusk har i sine led, både store og små. Har kunstige knæ, kunstige skuldre, stivgjort i lænden med 12 cm lang metalskinne og skruer. ”Men når du ser mig bevæge mig, ville du ikke drømme om det. Jeg går, og sætter mig, helt naturligt”.

Det, som Kirsten ikke kan, er at gå ned i knæ og løfte lidt tunge ting foran kroppen

”Og jeg ligner en svært handicappet elefant, hvis jeg skulle rejse mig fra gulvet”.

Grundet dette er der jo også snævre grænser for hvilken motion Kirsten kan dyrke. Det eneste hun kan, uden problemer, er at gå.

 

I forbindelse med projekt: 10 kilo – 10 uger. Skrev Kirsten et brev med sine egne erfaringer.
Dette er uddrag fra Kirstens brev:

”I nogle år havde jeg drømt om en bestemt ”skønhedsoperation”, men havde lovet mig selv, at det skulle være som præmie, hvis jeg først havde tabt mig ned til 70 kg, altså 17 kg. Tidligere har jeg prøvet enkelte slankekure, og noget hjalp det, men lige så snart det blev daglig mad igen, så steg vægten.

Så prøvede jeg at beslutte mig for en dato til at starte op på, men så skulle vi have gæster, så skulle vi ud til venner, så ………………

Det lykkedes heller ikke. Til sidst vidste jeg, at hvis jeg blev for gammel, ville de nok ikke operere mig. Så jeg bestilte tid til samtale hos lægen. Han accepterede, men bad mig tabe 3 kg! Og jeg blev opereret den 24. april.

Samme aften jeg havde talt med lægen, den 19. marts i år, gik jeg i gang uden problemer. DET VAR STARTEN. Og lige som du, Pernille, så tabte jeg 1 kg. om ugen. 10 kg. på 10 uger. Jeg er nu fortsat med at falde i vægt, har tabt 12 kg. Jeg har ikke længere så travlt, så nu går der ca. 2 uger med 1 kg. Men jeg er meget glad for at fortsætte. Jeg er nede på 75 kg. nu. Efter vi lagde kosten om, har min mand, der også ville tabe sig, tabt 8 kg.
Min anbefaling til andre er at få et ”skub” udefra, som jeg fik, eller gå i gang sammen med en anden. Men det skal ikke være en konkurrence, for så kan man let opgive.

Kirstens kostplan:

I store træk har Kirsten spist som anbefalet i ’10 kilo – 10 uger’… og så har hun gået 5-8 km hver dag.

”Jeg spiser dog ½ stk. fuldkornsrugbrød til frokost, med hvilket som helst pålæg, jeg har lyst til. Det er dagens frihed.

Til morgen spiser jeg A-38 med et tykt lag hørfrø oven på. Det holder maven i gang, og smager vanvittig godt. Hørfrø optager du ikke. Dette vil jeg hellere bruge i stedet for klidkiks. Så skal man blot huske at drikke et par glas vand til.

Når man sparer på sukker og fedt kan det godt sætte maven i stå. Derfor er hørfrø super godt.

Hvis man i nogle måneder ikke har spist chokolade, kan kroppen skrige efter chokolade. Så er det en god ide at købe en hel plade og spise den på en gang. Det, der kommer hurtigt ind, kommer hurtigt ud. 95 % af det drøner igennem dig, og sætter hurtigt maven i gang. Og det skader ingen steder på vægten. Det vil det gøre, hvis du over en periode indtager lidt ad gangen. Så optager du det hele. Efter jeg spiste 1 plade for 1 måned siden, har jeg ingen lyst haft til chokolade. Min krop blev tilfreds.

Efter IKKE at have drukket vin et par måneder begyndte jeg, til fester, at få et enkelt glas, som jeg nippede til, og en masse vand. Ingen spurgte til det, for de kunne jo se, jeg havde vin i glasset. Vand drikker du jo alligevel til.

Pasta spiser vi stort set ikke. Men når der er ris til aftensmaden, kan jeg tage en enkelt håndfuld, som endda er pænt lille. Kartofler begrænser jeg også til ca. 2 små. Men vi spiser masser af salat og en masse tomater af forskellige typer og farver. Det gør dem mere spændende.

Vi drikker meget danskvand med brus. Men hvis vi skal have noget ”ekstra godt” vælger vi som regel 1 Cola Zero i stedet for vin. Det har vi efterhånden mere lyst til.

Min oplevelse er, at man skal være obs. på, at vægten kan svinge fra dag til dag grundet væske i kroppen. En morgen var jeg på 77.5, næste dag på 76.2. Grundet væskemangel. Næste dag var jeg på 77 kg, hvilket virkede tilpas. Så man skal ikke få dårlig samvittighed eller opgive, hvis vægten opfører sig underligt.

I dag oplever jeg, at kroppen efterhånden reagerer på en måde, hvor den slet ikke har lyst til hvidt brød, wienerbrød m.m. Når jeg går forbi en bager, kunne jeg ikke drømme om at købe andet end fuldkornsrugbrød”.

Tusind tak til Kirsten for dit brev! Det er skønt at høre andres erfaringer! Hvis du der læser med, selv har egne gode erfaringer, må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet nedenfor 🙂

♥♥♥

 

Comments are closed.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?