10 kilo - 10 uger! Dagbog dag 1 - 19. - Pernille Aalund
Lidt om at leve eget liv!
13. maj 2018
Hvis livet skal ændres, må vi tænke modsat
20. maj 2018

10 kilo – 10 uger! Dagbog dag 1 – 19.

Grønt grønt grønt, kød, klidkiks, Kliddrys og A38 ... det er hovedingredienserne i min madplan. Let og simpelt.

 

Her er uddrag fra min dagbog til inspiration.
Den er krydret med små tips. Dem finder du skrevet med ‘rødt’.

Husk …  dette er ‘min’ kur – jeg deler med alle. Den er derfor skræddersyet af mig til mig. Jeg foreslår du prøver dig lidt frem. Måske skal du spise mindre … og mere grønt. Måske skal du have mere mad. Måske skal du gå lidt længere ture, bevæge dig mere…

Det vigtigste er dog din kalender og din dagbog. At du får lagt din vægt ind og får lagt det ugentlige vægttab ind  10 uger frem i tiden.

Du skal KUN koncentrere dig om at tabe dig eet kilo den næste uge. Og det KAN du godt 🙂

I din dagbog skriver du al mad og motion ind. På den måde kan du holde lidt styr på dig selv og det du spiser – hvor meget du får bevæget dig.
Du skal bruge din dagbog til at justere lidt, hvis du eksempelvis ikke får tabt dig så meget som du skal; måske kræves der lidt mere , måske går det hurtigere end forventet. Hvis det går hurtigere end forventet (sådan plejer det at være med mig ). Så bruger jeg de sidste uger til at tilpasse mig den kommende livsstil. Jeg holder mig stadig fra alle de ‘forbudte’ ting.
Dette kan sammenlignes med en detox kur. Jeg VIL eksemplevis af med min sukkertrang og mit behov for alkohol.
Det går ikke hvis jeg stadig drikker lidt og spiser lidt slik. Vejen væk ER væk fra alt, hvad der havde udviklet sig til en dårlig vane.

Læs gerne de øvrige artikler i denne serie. Om kort tid bliver det hele fulgt op med relevante videoer.

Dag 1:
Vægt: 69,2kg

Morgenmad:
A-38 med AXA Fiberdrys, en kop kaffe med minimælk, tomater, et knækbrød (Wasa Sport) med en halv banan. Og et blødkogt æg.

Frokost:
(Spiste på restaurant) Laksetartar med krydderurter, grønsalat og ristet rugbrød. 1 glas isvand med citron.

Aftensmad:
Kyllingefilet (Fritgående øko), puré af kogt og blendet selleriknold smagt til med muskatnød. En bakke blandede svampe og 3 løg (delte med min mand, varmet på panden med lidt olivenolie, smagt til med lidt soya og balsamico. Dertil Hjertesalat med soya.

Andet:
Jeg har drukket vand, kaffe og te
Minus snacks

Motion:
De 5 tibetanere: 14 minutter
2 x gåtur: I alt 1 time.

Dag 2:

Alle mine dage begynder med et glas varmt vand med saften fra en halv citron. Jeg sætter vandet til at koge i min el kedel mens jeg dyrker de 5 tibetanere. Når jeg er færdig, er vandet lunkent. Dette er et fast morgenritual.

Morgenmad:
A-38  med kliddrys
1/2 æble skåret i tynde skiver og drysset med kanel
1 blødkogt æg
1 knækbrød med banan

Frokost
2 knækbrød med pålæg (Jeg har købt lidt blandet vegetarpålæg som jeg eksperimenterer lidt med… du kan pynte med agurk eller tomat)
Agurk og 1 banan

Aftensmad
Et pænt stykke kalveschnitzel
Kogt blomkål
Resten af af puré fra den kogte selleriknold
3 små tomater

Andet
Kaffe og vand

Motion
De 5 tibetanere
2 x 1/2 times gåtur

Dag 3:

Morgenmad:
A38 med kliddrys (Husk! ‘Drys’ med maksimalt klid og ingen sukker)
1 blødkogt æg
1 knækbrød med banan

Frokost
Jeg spiste frokost på Manfreds i Jægersborggade. De har en berømt tatar. Den spiste jeg uden brød. Jeg drak danskvand med frisk citron.
Hvis du savner din vin , er det lidt mere festligt at drikke sin vand med citron af vinglas!

Aftensmad
Et pænt stykke kalveschnitzel
Kogt blomkål
Resten af af puré fra den kogte selleriknold
3 små tomater

Andet
Varmt vand med citron. Kaffe og vand

Motion
De 5 tibetanere
2 x 1/2 times gåtur

Dag 4:

Morgenmad:
A38 med kliddrys (Husk! ‘Drys’ med maksimalt klid og ingen sukker)
1 blødkogt æg
Klidbrød med hytteost og rød peber

Jeg spiser stort set den samme morgenmad hver dag, dog med lidt varianter. Nu hvor jeg har fået mine klidbrød hjem (bestil via nettet) danner de, sammen med min A-38 med kliddrys og et æg, rammen om dagens første måltid. Det er kun valget af pålæg og evt. lidt tomat eller agurk på sidelinjen, der kan variere. 

Frokost
Et helt stykke rugbrød med torskelever, salt, peber og ringe af rå løg.
(Torkeleveren kom fra en dåse og lå i en lage af olie. Jeg lagde den op på et stykke køkkenrulle og krammede det værste olie ud før jeg spiste den)
Lidt tomat og rød peber
Skiver af æble med kanel

Aftensmad
Alle mulige rester af grønt fra køleskabet. En stor tallerken med lidt blomkål, broccoli, tomater, agurk, en halv avokado. Lidt dressing på sidelinjen af A38 med krydderurter.

Andet
Vand med citron, kaffe og almindeligt vand

Snack
En lille portion skyr med mit fiberdrys og lidt æble med kanel i tern
En perfekt lille dessert, når der melder sig en trang til at ‘hygge’ 🙂

Motion
De 5 tibetanere
1 1/2 times lang gåtur i det gode vejr.

Dag 5:

Husk: Morgendrik efter de 5 tibetanere eller de morgenøvelser du har valgt
At stå op og afsætte 10-15 minutter på nogle øvelser, der passer til din krop, er et vink til kroppen om at komme igang og så kan man begynde dagen med god samvittighed og være stolt og tilpas. Både du og din krop vil elske det! Få minutter – stor forskel.

Morgenmad:
A38 med kliddrys (Husk! ‘Drys’ med maksimalt klid og ingen sukker)
1 blødkogt æg
Klidbrød med hytteost og rød peber

Frokost
Jeg har været på foredragstur i dag lørdag og jeg fik ikke smurt madpakke, men havde mine klidkiks med i tasken.
2 klidkiks på vejen.
1 diet coke og 1 vand
2 æbler skåret ud i både. (da jeg kom frem)

Aftensmad
På vej hjem fra Svendborg kørte jeg forbi en tankstation.
1 1/2 kyllingespyd (jeg var mæt og kunne ikke spise resten af nummer to)
Hertil 2 klidkiks

Andet
Kaffe

Snack ved hjemkomsten
En lille portion skyr med mit fiberdrys og lidt æble med kanel i tern

Motion
De 5 tibetanere
1/2 times gåtur i det gode vejr. (Lidt mindre end mit mål …. æv! I morgen tager jeg en lang tur i solen)

Dag 6:

Husk:
Et glas varmt vand med saften af en halv citron. (Efter de 5 tibetanere eller de morgenøvelser du selv har valgt)
Morgenmad:
A38 med kliddrys (Husk! ‘Drys’ med maksimalt klid og ingen sukker)
1 blødkogt æg
1 Klidkiks med hytteost og rød peber

Frokost
1 klidkiks med Veggie pålæg og hytteost (Jeg spiser alle de klidkiks med pålæg jeg orker – i dag er jeg bare ikke sulten – jeg er mest træt)
1/2 avocado med saft fra en citron
1/2 æble i skiver med med drys af Kanel.

Snacks
Jeg har et træbræt på køkkenbordet med lidt rød peber, agurk, en citron, et æble, kanel… Her står også en kande med vand og agurk i. Så nupper jeg lige en skive/en tår i ny og næ på en søndag som denne.

Aftensmad
Hakket ‘Veggie’ fra ‘Naturlig’, lavet som gryderet tilsat en masse blandede svampe, 1 løg, et stort fed hvidløg, en rød peber og en dåse flåede tomater. Smagt til med soya og balsamico. Salt og peber. (rigeligt til 2 personer)
Dertil en stor portion grøn salat med tomat.
(min mand spiste lidt ris til)
Godt med salat på min tallerken derefter på toppen… min gryderet.

Andet
Kaffe

Motion
De 5 tibetanere
1 1/2 times gåtur rundt om Søndersø

Dag 7:

Det var en dag på farten og jeg var lidt presset, Ikke optimal.. men igen: Sådan er livet:
På vej mod Livø og foredrag. Hele tiden lidt forsinket.

Husk:
Et glas varmt vand med saften af en halv citron. (Efter de 5 tibetanere eller de morgenøvelser du selv har valgt)
Morgenmad:
A38 (Uden drys 🙁
1 blødkogt æg

Frokost
Blandet grønt (En peberfrugt, tomater og lidt æble) med klidkiks

Snacks
Et æble og en banan

Aftensmad
Lidt bønneret fra fællesspisningen (Jeg tog en meget lille portion)
Og… endnu en banan samt en klidkiks

Kaffe og vand

Motion
De 5 tibetanere
1 times gåtur på Livø

Dag 8 – Vægt efter 1 uge: 67.7. Startvægt: 69,2

Endnu en dag på dejlige Livø. Her måtte jeg tilpasse mig lidt de madmæssige forhold.

Morgenmad:
Havregryn med lidt mælk

Frokost
Klidkiks med tomat
1 rullepølse mad fra den lokale Cafe… minus smør 🙂 MEN med løg

Aftensmad hos min mor i Holstebro
En Rib-eye bøf (Jeg skar fedtet fra)
En stor portion blandet salat med tomater og radiser

Kaffe og vand

Motion
De 5 tibetanere
1 1/2  times gåtur på Livø

Dag 9: 

Fridag hos min mor i Holstebro. Det er min mors køleskab der sætter den dagsorden. Min mor er 78 år, hun er 166 cm høj og vejer meget stabilt 63 kg. Jeg sætter min lid til hende i dag.

Morgenmad:
1 banan
1 kiwi
2 stk klidbrød (som jeghar med hjemmefra)

Frokost
En portion Havregrød med lidt mælke
1 lille glas gulerodsjuice

Snacks
5 vindruer og 2 små tomater

Aftensmad
1 stykke laks fra panden og en ordentlig portion blandet salat.

Motion
De 5 tibetanere
(ALT for lidt bevægelse i dag …. til gengæld sov jeg den længste middagslur længe 🙂

Dag 10: 

Fridag hos min veninde Charlotte Bøving i Varde. Charlotte er læge så det gav anledning til en masse snak. Hun er fortaler for motion, mente ikke jeg behøvede at tabe mig 10 kilo, men at jeg burde smide 5 kilo af hensyn til mit helbred. De sidste kilo er forfængelighed. SÅ … jeg lytter til hende og skruer op for motionen.

Morgenmad hos min mor før jeg kørte til Varde:
2 stk klidbrød (som jeghar med hjemmefra) med vegetar postej og humus
En lille portion havregrød med kanel
1 æg
1 lille gul peber

Frokost
Med Charlotte på restaurant
1 stor pariserbøf med æg og tilbehør. Minus brød under

Snacks
1 lille æble

Aftensmad
1 kyllingefilet med salat og en anelse kartofler

OBS! Første OG sidste alkohol svipser på den kur: 2 gin/tonics!! Men Åh Gud hvor det dog smagte godt.

Motion
De 5 tibetanere x 1
1/2 times gåtur

Dag 11 

Stadig hos  Charlotte i Varde. Jeg bor på gæsteværelset i kælderen og her er der også motionsrum. Det gør hele projektet en anelse lettere!! 🙂

Morgenmad :
Skyr med kliddrys, granatæble og klid

Frokost
Sen frokost med resterne af kyllingen fra gårsdagen, svampe og salat.

Snacks

Aftensmad
På restaurant med med Charlotte og Pernille
En stor portion muslinger med grøn salat i stedet for fritter. Jeg rørte ikke den ‘fløde’ suppe de lå i 🙂
(OBS! du kan altid bede om en grøn salat i stedet for det tilbehør der ellers plejer at følge med)

Motion
De 5 tibetanere x 1
1/2 på løbebånd
20 km på cykel i landskabet sammen med Charlotte… Jeg har SÅ ondt i min bagdel af at sidde på den cykel ha ha ha…

OBS! Jeg faldt lift i ‘lakridsgryden’ da Charlotte købte lidt slik på turen. Det blev til 5 stk. Zulu under køreturen.

Dag 12: 

Stadig på weekend i Varde. Jeg bor på gæsteværelset i kælderen og her er der også motionsrum. Det gør hele projektet en anelse lettere!! 🙂

Morgenmad :
2 klidkiks med pålæg

Frokost
2 klidkiks med pålæg og tomat

Snacks

Aftensmad
Skiver af en Culottesteg jeg havde sat i ovnen. Lidt ovnbagte kartofler og en masse god, blandet salat.

Motion
De 5 tibetanere x 1
1 times blandet træning i motionsrum. Løbebånd, gulvøvelser, løbebånd igen …
1 times gåtur

Dag 13: 

Kører fra Varde og hjem

Morgenmad :
Skyr med kliddrys, banan, æble, granatæble og klid

Frokost
2 klidkiks med makrel.
1 kyllingespyd fra tankstationen

Snacks
1 æble i bilen og 1 cola light

Aftensmad
Salat
1 dåse torskerogn i tern med lidt A38 og løg

Motion
De 5 tibetanere x 1
1/2 times gåtur

Dag 14: 

Hjemme igen til en normal arbejdsdag dog med et frokostmøde i København. Jeg er snart en sand mester i at finde de ‘gode’ ting på et menukort.

Morgenmad :
2 stk klidkiks med makrel
1 æble i skiver med kanel

Frokost
Restaurant Alsace…
En flot tallerken fine fjordrejer med både af citron til at presse udover. En dobbelt portion salat.

Snacks

Aftensmad
Jeg var godt mæt. Så jeg klemte et par klidkiks ned med lidt blandet pålæg.

Motion
De 5 tibetanere x 1
1/2 times gåtur

Dag 15 – Vejedag!  67.2! startvægt 69,2.
2 uger = 2 kilo

Wiiii…. jeg har ‘opdaget 7 minuttes Workout efter en anbefaling fra jer derude … den mixer jeg nu med de 5 tibetanere (21 repetitioner pr. øvelse)
I alt ca. 25 minutter på ‘gulvet’.
Husker altid 1 stort glas varmt vand med citron bagefter!

Jeg er meget opsat på at få motioneret mere. Jeg må også få hængt lidt af al den løse hud lidt højere op 🙂 🙂 Få numsen hævet en anelse og ja… min krop trænger bare til et eftersyn. Jeg skal have den med mig hele resten af dette liv!

Morgenmad :
2 stk klidkiks med blandet pålæg
A-38 med kliddrys
Tomat
1 blødkogt æg

Frokost
2 klidkiks med banan

Snacks

Aftensmad
Til stor middag hos min ven Ole. Vi var 14 i alt og der var dækket op med 3 retter. Jeg skulle sørge for dessserten!!!!
Forret: ‘Ruller’ med fyld af grøntsager og kylling. Jeg spiste 1 og et par salatblade.
Hovedret: En skøn fiskegryde. Jeg tog 2 små portioner (Minus brød)
Dessert: Jeg havde anrettet tallerkener med små ‘visit’ kager fra La Glace, frugt og is. Jeg spiste lidt frugt og smagte på isen.

Motion
De 5 tibetanere x 1
Appen: 7 Minute Workout
1/2 times gåtur

Dag 16: 

Normal arbejdsdag. Dog med salon i haven i aften. Jeg plejer at anrette lidt hygge i form af frugt, kage, snacks, te, kaffe og vin. I aften må jeg holde mig fra det hele og bare nipse lidt frugt.

Morgenmad :
A38 med kliddrys
1 klidkiks med banan

Frokost
1 klidkiks med makrel
1 Æble
1 tomat

Snacks
Jeg nippede lidt hindbær og druer mens der var aftengæster i salonen.
3 ekstra tynde riskiks (fandt dem i Netto)

Aftensmad
1 blandet salat med et stykke kalvekød. Små tomater.

Motion
De 5 tibetanere x 1
Appen: 7 Minute Workout
1/2 times gåtur

Dag 17: 

I dag har vi optagelser til ‘Pernilles Univers’ (arbejdstitel) et særligt område for den ‘tribe’ jeg i øjeblikket er ved at skabe herinde på dette websted. Her vil jeg lægge videoer, interviews med eksperter og andet i den dur… Vi optog ’10 helbredelser’ … en lille videoserie på 10 afsnit. Hygge … jeg elsker at arbejde med mit videoteam.

Morgenmad :
A38 med kliddrys
1 klidkiks med banan
1 æble med kanal

Frokost
1/2 stykke rugbrød med gravad laks
1/2 stykke rugbrød med skinke

Snacks
Jeg nipper i øjeblikket til en skålfuld blade fra hjertesalat. Jeg dypper dem indimellem i lidt soya. Jeg har en idé om at jeg skal have mere salat. Det føles godt …

Aftensmad
1 lille kyllingefilet med blandede grøntsager 

Motion
De 5 tibetanere x 1
Appen: 7 Minute Workout
1/2 times gåtur

Dag 18: 

I aften er der ‘tribe’ i haven: 14 skønne kvinder samles omkring bålet for en snak om livet. Alle har medbragt egen mad til et fælles bord.

Morgenmad :
A38 med kliddrys
1 klidkiks med banan
1 æg

Frokost
2 klidbrød med blandet pålæg

Snacks
Jeg nipper stadig til blade fra hjertesalat.

Aftensmad
Jeg spiste løs af den megen salat. Nød også laksen. Blev måske lidt for mæt og der røg også nødder ned (ups!) nødder er godt … men ikke i store mængder når man gerne vil tabe sig 🙂

Motion
De 5 tibetanere x 1
Appen: 7 Minute Workout
1/2 times gåtur

Dag 19: 

Det er lørdag. Pinsedagene er begyndt og jeg har besluttet mig for at købe en cykel i dag. Jeg fandt en cykel, der kan lidt af det hele og det er en fest … jeg fejrede det ved at køre en dejlig lange tur på næsten halvanden time.

Morgenmad :
A38 med kliddrys
1 klidkiks med banan
1 æble med kanal

Frokost
1 klidkiks med banan
1 klidkiks med gravad laks (min nye favorit)

Snacks
Jeg nipper stadigvæk til blade fra hjertesalat. Jeg dypper dem indimellem i lidt soya.

Aftensmad
Rester af salat og laks fra gårsdagens ‘tribe’

Motion
De 5 tibetanere x 1
Appen: 7 Minute Workout
Halvanden times tur på min nye cykel

37 Comments

 1. Merete Østergaard siger:

  Tak for dine gode ord. Følger dem dagligt, og glæder mig hver morgen til din morgenhilsen

  • Pernille Aalund siger:

   Tak Merete … Ja, det er hyggeligt at begynde dagen sammen 🙂

 2. Jeanette siger:

  Tak for dine fine svar og dejligt at vi kan følges ad de næste par uger. Hilsen Jeanette

 3. Anja siger:

  Kære Pernille
  Tak for inspiration. Jeg er enig med Merete, at det er en dejlig morgenhilsen.
  Kan supplere med, til dem, der savner vin er danskvand en rigtig fin erstatning. Og en dag med lidt travlhed, enten morgen eller frokost er en banan, en håndfuld persille og koldt vand blendet godt sammen, både et sundt og hurtigt måltid.
  Mange hilsner
  Anja

  • Pernille Aalund siger:

   Super gode tips!!! Jeg vil prøve den med bananen!! Tak Anja og lad os endelig høre hvordan det går med dig!

 4. Maibritt Nielsen siger:

  Hej Pernille. Jeg følger dig trofast dit fiberdrys hvor meget kulhydrat er der i? Jeg har fundet noget med 40% kulhydrat men det er måske for meget. Det er uden sukker. Men kulhydrat indhold må jo stadig ikke være for højt.

  • Pernille Aalund siger:

   Jeg kigger ikke på kulhydrater når det kommer til klidkiks. Jeg kigger efter fiber indholdet og det ligger på 46%. Jeg tror godt man kan finde noget der er bedre, men dette er mine favoritter fordi det også smager godt. Og ja… minus sukker. Kig efter fiberindhold. og Husk …. jeg er ikke ekspert, jeg deler mine egne erfaringer og min egen kur. Så følges vi ad og inspirerer hinanden … Ha’ en fantastisk dag og sejt du er så engageret. Det er det bedste udgangspunkt. At man virkelig gerne VIL og TROR på det.

   • Maibritt Nielsen siger:

    Tusind tak for svardet er dejligt motiverende. Nu har jeg fundet dit drys og dine klidkiks og bruger dem. Det er jeg glad for. Jeg vejer 80 kg og vil gerne tabe mig til 70 kg. Jeg er 50 år. Jeg er vist midt i overgangsalder og har helt utroligt svært ved at tabe mig. Jeg har prøvet jernhård stenalder kost og jeg har været på Sense. Intet giver vægttab. Jeg kan måske tabe mig en uge men næste uge har jeg taget på. Nu har jeg fuldt dig denne uge og har simpelthen taget et kilo PÅ. Jeg kan ikke lave tibetanere pga øresten og svimmelhed men håber ørelægen får styr på dem snart. Jeg går kun en halv time dagligt. Eller følger jeg 100%.
    Men jeg følger trop og ser om der mon sker noget næste uge. Det må DS kunne lade sig gøre.

    • Pernille Aalund siger:

     Kære Maibritt
     Ja… vi er forskellige allesammen. Du skal selvfølgelig IKKE lave de 5 tibetanere når du har problemer med dit helbred, men du skal gøre hvad du kan for at bevæge dig . Lav nogle øvelser med dine ben når du sidder ned… din arme. Få lidt gang i din krop. Gå gerne flere små ture.
     Det er muligt du skal justere din mad lidt mere… endnu flere grøntsager. Hvis intet hjælper foreslår jeg at du får en diætist med indover.
     Jeg er jo ikke ekspert, blot en kvinde der deler sin egen kur med andre til inspiration.
     En ting er dog sikkert: Du KAN slanke dig … det kan alle 🙂 Du skal blot have fundet den vej der passer lige til dig 🙂

 5. Vicky siger:

  Herlig dag med solskin på mavsen. Jeg sidder i min have og slikker lidt af strålerne. Og hver gang, jeg lader blikket ramme min frodige kvindekrop, tænker jeg på, at den om 10, snart 9 uger bliver min stolthed. Jeg GLÆDER mig til tirsdag morgen, hvor jeg forhåbentlig får en stor gevinst i form af eet kilo mindre at vise frem. Een dag, een uge, eet kilo af gangen. Og indimellem bare een time af gangen.. så går det godt og roligt fremad 🙂

  Med ønsket om en dejlig aften.
  Kh Vicky
  Startvægt: 67,2 kg

  • Pernille Aalund siger:

   Seje seje dig …. det er lige præcis den helt rigtige indstilling!!!NYD DET BIG TIME … det er jo en gave du giver dig selv!!!! Jeg bliver helt stolt indeni på dine vegne.

 6. Kirsten løssl siger:

  Kære Pernille
  Jeg har siden «Vi» startede tabt 2,4 kg og gået 4 cm ned i livvidde ~ det bedste af det er at maven ikke går i stå, som den jo ofte gør når man forsøger at tabe sig… Dejligt med dine daglige indput, de er så motiverende… må solen skinne på dig hele søndagen.
  KNUS fra Kirsten i Fredensborg

  • Pernille Aalund siger:

   Hvor er du sej…. det første vi taber er jo vædske. Jeg snakkede lige med min gode læge veninde… for mit vedkommende er det omkring 2 kg… vi talte om hvordan kroppen reagerer når man fjerner sukker og alkohol. Den slipper. Derfor taber vi os mere i starten og mindre i slutningen, men jeg er glad for den start, man oplever fornyet energi.
   Hvis man ikke har tabt sig, må man ind og kigge på sin dagbog og stille sig selv spørgsmålet: Hvor kan der reguleres? Skal jeg gå et kvarter mere hver dag eller justere maden en anelse… flere grøntsager, mere kød … Men Kirsten … så sejt du er så godt på vej. Hold fast! Du bliver en rolle model!

 7. Marika siger:

  Jeg er begyndt om aftenen med at tænde et stearinlys, ved siden af min lille træ Buddha. Dyrke 7 min bedtime yoga fra you tube. Bagefter 9 min mindfulness (det hjælper på drossle ned til en god og rar søvn. Og få tankerne væk fra sukker trangen:).

  Jeg glæder mig allerede til min morgenrutine i morgen tidlig – tak for så fint et tip. Morgen bliver bedre – og maden nydes på en hel anden måde.
  Tak for skøn inspiration.

  • Pernille Aalund siger:

   Sikken nogle fine vaner du har fået skabt omkring dig selv … jeg vil lære lidt af din aften rutine. Den lyder sund og god!

 8. Bente SJ siger:

  Mit vægttab bliver slet ikke så stort. Jeg gransker min uge og kan se jeg har haft lidt flere mellemmåltider og en lørdag hvor jeg ikke var helt konsekvent. Jeg lever aktivt og oplever meget sult… i denne uge bider jeg i det sure æble og går ombord i klidkiksene… lille fif som har virker dor mig ved trang til det søde….. kogte æbleslices med kanel el vanille. Og det seneste blender jeg frosne bananskiver og frosne blåbær.. det bliver helt cremet som is. Det må ku lade sig gøre for mig også

  • Pernille Aalund siger:

   Du skal forestille dig, at du er på en god rejse. En nødvendig en … for hvis du fortsætter med at leve som du har gjort tidligere vil dit problem ‘vokse’. Nu er det lidt lige som at gå i skole – være på kursus. Du lære med tiden og der findes en vej ….
   Sådan ser jeg på det selv og det gør det til en spændende rejse!! Tak for de bedste tips, når det hele kniber. Jeg kniber selv munden lidt sammen ha ha… jeg er for bange for at falde ‘i’. Jeg er for let at lokke hvis jeg ikke holder fast. Ha’ en fantastisk dag og lad os endelig høre fortsat, hvordan det går.

 9. Kære Pernille
  Tak for den 1.uge i vores fælles mål -10 kg
  Jeg har tabt mig 1,4 kg, og det er med meget lidt motion
  Jeg følger dine råd og lytter dagligt til dig på insta. og det er super motiverende for mig og holder mig til ilden , tak
  Den 1. uge har været helt okay, det eneste er at jeg går lidt kold om eftermiddagen, ved 15,00 tiden.
  har nogle dage taget en klidkiks med 1/2 banan, eller lidt kærnemælkskoldskål ( sukkerfri ) med en klidkiks i,eller har klaret det med min cool mint te fra Rema
  Min krop har det godt, lidt hovedpine om morgen men den forsvinder med kaffen.
  Hvis jeg er blevet fristet af det forbudte i løbet af dagen, kigger jeg på det billed jeg har liggende på min mobil af min krop før vægttab og det virker rigtig godt for mig
  Jeg kan, jeg vil, jeg skal og så igang med uge 2 og endnu engang tak for at have fået mig igang Pernille
  En rigtig dejlig dag til dig ☀️

 10. Nathalie siger:

  Hej Pernille og alle 🙂 Tak for dejlig inspiration. Jeg har smidt 1,5 kilo på uge 1.
  Lidt ideer: Jeg spiser græsk youghurt 2 % med bær og havreklid på – havreklid fås i Brugsen og er kendt for sine gode egenskaber til at “binde” fedt og bringe kolestorol ned – og fandt en opskrift på en meget smagfuld og hurtigt tilberedt thaisalat med oksekød eller kylling, krydderurterne og dressingen gjorde den utrolig frisk, og næsten ingen kalorier.
  Hav en vidunderlig dag og uge!

 11. Katja siger:

  Pernille, tak for dig og tak for at vise mig vejen
  Start vægt 67,9.
  Jeg er blevet meget bevidst om, hvad jeg kommer i munden, hvornår jeg kommer i munden. Jeg nyder smagende og min mad meget mere end jeg nogensinde har gjort før og jeg er super bevidst omkring min mad mere nu, det var heller ikke før.
  Det er hårdt, men det hele værd
  Jeg har tabt knap 3 kg.
  God aften❤️

  • Pernille Aalund siger:

   Hvor dejligt ….. du er på vej!!!! Det helt rigtige sted hen. Du lærer en helt masse om dig selv og din krop! Hvilken glæde Det er en fantastisk proces!

 12. Deanna Hansen siger:

  Hej Pernille

  Som jeg skrev på Instagram så går det rigtig godt med kuren. 1,7 kg Her hos os er der trængsel ved køkkenbordet. Vi hygger os med at tilberede alle de skønne ting der indgår i kuren. Og kører gerne langt for at få fat i det vi ikke vil undvære. Min mand spiser også det meste, og jeg er spændte på om det har en positiv indvirkning på hans Diabetes Håber på at komme igang med de 5 tibetanere i denne uge. Jeg er lidt i tvivl om hvor meget frugt der må indgå i den daglige kost. Men tusind tak fordi du viser vejen. Ha en rigtig god aften

  • Pernille Aalund siger:

   Tak for den dejlig kommentar. Jeg håber der kommer rigtigt mange tips ind på artiklen om ‘brugernes tips’ her de kommende dage. Jeg vil lægge den første version ud i dag. Så kan du få endnu mere inspiration.
   Jeg undgår frugt i store mængder, ja begrænser det ligefrem i slankeperioden… Jeg tyr til frugt, når der ikke lige er andet, hvis jeg er på farten eller er desperat efter noget hyggeligt. Jeg koncentrere mig om at få en masse GRØNT… det er så godt. Gerne med et lille stykke kød til. Husk at se de film der ligger på nettet om de 5 Tibetanere. Det bliver du glad for.. Pøj pøj med det hele og hils din mand 🙂

 13. Sally thomsen siger:

  Og så havde jeg tabt yderligere 800 gram siden igår morges til trods for stor salat med dressing til aften tusind tak for dig du var liiiige hvad jeg havde brug for
  Kh Sally

  • Pernille Aalund siger:

   Wiiii 🙂

   • Jette siger:

    Hej Pernille og alle I andre seje kvinder.
    Her kommer lige lidt inspiration til morgenmaden:
    Aftenen i forvejen kan man blande lidt chiafrø og nogle løst frosne hindbær i sin morgenmad ( A38 – skyr – græsk yougurt) og stille det på køl natten over- det smager godt – også med lidt polynesisk vanille pulver på toppen❤️
    Hilsen Jette -57 år- Silkeborg- nu 78 kg 177 cm og mor til 8 børn❤️

 14. Pia Bast siger:

  Tak pernille for opdatering det så dejligt
  Jeg har jo fulgt dig fra dag 1 og har tabt 1,6 pt er så glad i låget
  Trods sygdom og jeg harværet så deprimeret men nu jeg oppe igen pga dig ,min mands opbagning og livet omkring mig
  Kan fortælle at min hjerne er blevet glad og dårlige personer 5stk er ude a mit liv
  Og det har hjulpet .
  Jeg følger din kur næsten og så går jeg 4kilometer om dagen ik nok men kan ik mere pt kommer nok
  Igen tak tak tak ❤️❤️❤️❤️

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Pia …. jeg følger dig jo lidt fra sidelinjen og syntes at du gør det fantastisk!! Jeg holder fast i dig fortsat … det kommer til at gå så godt det hele! 🙂

 15. Kære Pernille

  Jeg er 57 år, bor i Næstved. Er socialrådgiver, coach og psykoterapeut med egen virksomhed gennem mange år.

  Tak for det fantastiske initiativ du har taget. Det har motiveret mig til at deltage på min måde. Det er både sjovt, lærerigt og spændende hvor mange kilo alle disse kvinder inkl dig og mig selv, der bliver smidt ud uge efter uge.

  Store og skelsættende begivenheder har betydet at hele min verden har ændret sig til et dejligt, nærværende og kærligt liv med min nuværende mand.
  De sidste 4 år med min nuværende mand har betydet af jeg har taget 12 kg på – i bar kærlighed til ham og livet. Min helbredstilstand har på alle måder forbedret sig og så synes jeg nu alligevel at jeg fylder temmelig meget på steder af kroppen jeg ikke bryder mig om

  Så derfor deltager jeg og har bestemt mig for at tabe mig lidt over 7 kg. (Fra 72,2 kg – 65 kg.)
  Mit fokus har været at være mere aktiv og derfor går jeg nu på 3. uge til hotyoga. Gradvis kan jeg mærke et mere kropsligt fokus hvilket har betydet at jeg nu også er begyndt at løbe, cykle og gå noget mere. Mere forunderligt er at jeg ser til på sidelinjen; at jeg også spiser mindre og spiser anderledes.

  I de første 2 uger har jeg tabt 1, 4 kilo.

  Det går langsomt og det læner sig ind i opmærksomheden fra dit initiativ.
  Opmærksomheden er altid forandrende.

  • Pernille Aalund siger:

   Hvilken dejlig besked at få … jeg glæder mig til at følge dig og høre om dine forandringer. En fantastisk rejse du er på 🙂
   (Ikke skidt at tage på i kærlighed … men man kan godt elske videre i en slank krop med nye vaner …. ikke sandt 🙂

 16. Deanna Hansen siger:

  Hej Pernille.

  Jeg er 69 år og følger med meget stor glæde stadig din rejse. Jeg glæder mig hver dag til at høre nyt fra dig og de andre der er med på rejsen. Jeg elsker denne kur og jeg har spist alt hvad jeg kan af ting jeg godt kan lide og har til morgen tabt 2,9 kilo på de knap 3 uger der er gået. Som jeg skrev tidligere har jeg faktisk aldrig spist morgenmad. Idag kan jeg vågne om morgenen og glæde mig til mit morgenmåltid. Jeg sulter ikke og jeg cykler og går tur hver dag. Jeg fortæller gerne til alle dem der gider høre at jeg er på verdens bedste kur og jeg har trods alt prøvet et par stykker undervejs. Humøret er i top og hvad kan man så forlange mere. Tak for alle de gode indslag du kommer med. Du må bestemt også være fyldt med energi, med alt det du kan overkomme.
  Vh Deanna

 17. Bente siger:

  Hej Pernille
  Hvor køber du dine klidkiks henne?
  Vh Bente

 18. Annette siger:

  Hej Pernille har et spørgsmål til grøntsager. Hvorfor skal man spise 600 gr grøntsager om dagen, når man følger en kur?? Ved godt det er anbefalet af sundhedsmyndigheder, men tænker er man mæt ved at spise klid eller andet brød, lidt kød og æg, hvad er så formålet med at stoppe sig yderligere med grønt?
  Bh Annette

  • Pernille Aalund siger:

   Hej Annette
   Hvis du er glad og det kører for dig … så skal du endelig fortsætte 🙂
   Min situation er den at jeg er 56 år og det går lidt langsommere for mig end det gjorde for år tilbage. Så jeg justere lidt løbende. Grøntsager er det absolut bedste du kan give din krop – så jeg har skruet lidt mere op for den del. Det er godt for mig og på den lange bane vil jeg gerne have flere grøntsager ind i min kost. Derfor. 🙂

 19. Mia siger:

  Hej Pernille,

  Du er så stor en inspiration. Jeg er 48 år, og har fået mine 2 børn der er 19 og 15 med på kuren også, da vi alle trænger til at blive sundere og så smide nogle kilo. Jeg mangler at smide 10 kilo. Vi har været i gang i 3 uger nu og jeg har smidt omkring 4 kg. I starten fulgte vi dig slavisk, og det var rigtig fint for så var vi i gang, men nu laver vi nok en kombi, men stadig uden sukker, vin, hvidt brød mv., men bruger måske lidt pesto på salaterne men vi taber os alligevel. Klidbrødet er fint med banan og laks på..den har vi taget til os samt vand med citron. Vi får leveret middagskasser og der kan man vælge en let på kalorier ret, og det er så nemt til aften. Vi holder ud og følger dig fortsat. Du er så sej og tak for din ærlighed også når du er faldet i. Det gør det så mere ærligt og tillidsfuldt. 🙂

  • Pernille Aalund siger:

   Det er SÅ perfekt …. jeg har jo ikke opskriften på andet end hvad der fungerer for mig. Jeg er ‘inspirator’ 🙂 Tillykke med det flotte resultat og tak for din tilbagemelding!
   Kh
   Pernille

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?