Den ægte skønhed ... og de ressourcer du bærer under eget hjerte.
En tale til de børn, der aldrig fik den kærlighed, de havde brug for.
4. marts 2018
Din frihed til at leve eget liv!
11. marts 2018

Den ægte skønhed … og de ressourcer du bærer under eget hjerte.

Det er ikke hvad du siger, hvad du gør eller hvordan du ser ud.. det er den stemning du bringer mig i, der definerer din skønhed.

 

Ingen krop alene kan gøre det – ingen facade, påklædning eller iscenesættelse kan skabe det mirakel, der opstår når kemien er tilstede, den rigtige relation, det rette øjeblik.

Åh ja… lad os dog tale os selv ‘op’, hinanden bedre … og videre. Den stemning vi bringer andre i – er den stemning de tager med sig og næres fra.

Det er så simpelt, men det praktiseres konsekvent af for få.

Forestil dig de ressourcer vi kunne frigøre, hvis vi besluttede os for at se det bedste i hinanden:

Vi ville få det bedste af kærligheden, hvis vi løftede vores partner, stolede mere på hinanden, gav luft og mødte hvasse ord med varm tale.

Det bedste på jobbet, hvis vi kunne ’lede’ hinanden mod det bedste resultat, påskønne indsatser fremfor at vente på fejl og mangler. Stærkere og dygtigere kollegaer og ansatte. De største ledere løfter deres medarbejdere, ser deres kvaliteter og bringer dem i spil. Levende.

Børn, vokset op med opbakning, kærtegn og ros – tager den bagage med sig hele resten af livet. Dem der ikke fik den gave, skal indhente den senere, men det ER muligt; mennesker, der lander i de rigtige omgivelser, vandes, værdsættes og respekteres for hvem de er.. sætter nye stiklinger og gror sig stærkere på trods af alt.

Og det er netop dette ’på trods af’ vi skal gøde, og midt i denne magiske proces får vi selv nyt liv.

Det er de færreste, der kan modstå bare at blive elsket, talt til med varme eller blive ’set’. Og det er sjældent at dem der ’giver’ ikke honoreres tifold.

Så lad os bruge dette kommende år til at møde hinanden mere åbent, droppe disse hadefulde og vrede udbrud, der mere vidner om hvad vi selv ’mangler’, fremfor hvad andre ’er’, ’har’, ’kan’ eller ’vil’.

Der findes ingen enkeltstående sandhed. Sandheden ligger i den enkelte. Der er kun én ting vi ved med sikkerhed og det er, at alt vil slutte på et tidspunkt – så hvorfor ikke, gavmildt, ’leve’ det bedste mens vi er her.

Det er ikke hvad du siger, hvad du gør eller hvordan du ser ud.. det er den stemning du bringer mig i, der definerer din skønhed. Ingen krop alene kan gøre det – ingen facade, påklædning eller iscenesættelse kan skabe det mirakel, der opstår når kemien er tilstede, den rigtige relation, det rette øjeblik. Skønhed er en kombination af det hele: Den autentiske strøm af ærlig energi, det ægte, gode menneske. Varme og tolerance, blandet med styrke.

Ægte skønhed kommer fra ægte mennesker der gør sig umage. Umage med hvem de er og hvad de udtrykker. Umage med hvor de vil hen og hvordan de påvirker andre mennesker. Umage med sig selv.

Vi er sat her på jorden i så kort tid. Med dette legeme og alle disse muligheder.

Lad os vælge med omhu, lad os folde vejene ud. Håret ud. Få det bedste ud af alle nuancer. Fra den krop du ser i spejlet om morgenen, til det smil du forærer en forbipasserende på vej til job.

Hver dag kan du vælge … at se skønheden i dine omgivelser, skønheden i andre – samt den skønhed du bærer selv under eget hjerte. Intet menneske er uskønt i sig selv – det uperfekte alene kan repræsentere den største helhed. Hvert menneske – hver kvinde, rummer en palet af farver. Hun vælger selv hvordan hun skal stryge sin pensel. Så giv mig ikke en opskrift på skønhed – for den findes ikke. Der findes kun mennesker, de liv de lever og de valg de træffer.

 

♥♥♥

 

5 Comments

 1. Pernille siger:

  Som altid dejlig velskrevet og med masser af ord der vækker eftertanke og sætter spot på det der i virkeligheden er væsentligt at huske på.

 2. Marianne Vinther siger:

  Tak.. Smukt og velskrevet.. Vælger at bruge teksten, som en reminder til mig selv på de dårlige dage..❤️

 3. Stenderup siger:

  Smukt og sandt. Bortset fra at intet slutter❤

 4. Kære Pernille. Hvor er dine små “stik mig livet” skønne perler bare indsigtsfulde. Jeg kommenterer ikke alt, du skriver, men dine ord og budskaber gør mig sågu fortrøstningsfuld … på menneskehedens (og egne) vegne. Varmt tak til dig, bliv endelig ved. Og varm weekend til dig – og din mand – som jeg også gerne lægger øre og reflektionstid til 🙂

  • Pernille Aalund siger:

   Tak Carsten … ja vi er et hjem med mange ord 🙂 Dejligt de kan være med til at skabe glæde og ro. Jeg ønsker dig ‘læ’ og gode dage!
   kh
   Pernille

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?