Den vigtige selvforkælelse og 13 bemærkelsesværdige ’fodnoter’ - Pernille Aalund
En detox uge på frugt!
29. maj 2018
Andre menneskers had og vrede
2. juni 2018

Den vigtige selvforkælelse og 13 bemærkelsesværdige ’fodnoter’

Jeg er kvinde med alt hvad der følger med og som tiden går, desto mere lykkelig bliver jeg for den gave det er … at alt er tilladt og intet stopper mig på den rejse og det eventyr der hver dag er en del af mit liv.

 

Sponseret partnerskab //

I årevis handlede det om andre end mig. Min krop og min sjæl befandt sig altid på to forskellige steder. Nu ved jeg, at tiden til mig selv, min tid, er essentielt for hele min mentale tilstand. MIT rum, MIN ro og MIN selvforkælelse.
Forfængelighed, kvindelighed og råstyrke … går hånd-i-hånd i mit univers.

Jeg er kvinde med alt hvad der følger med og som tiden går, desto mere lykkelig bliver jeg for den gave det er … at alt er tilladt og intet stopper mig på den rejse og det eventyr der hver dag er en del af mit liv.

Da jeg var yngre var lidt lak på tæerne en sommerdag rigeligt eller faktisk husker jeg slet ikke at jeg bekymrede mig om de der fødder…

I dag passer og plejer jeg de kære små (str. 38 ½ ) og den lokale skønhedssalon sørger for lakken … hele året!!
Jeg elsker processen … idet hele taget er mine dage fyldt med en række små selvforkælelses forløb. Fra de små rutiner på badeværelset morgen og aften. Til de jævnlige ritualer med resten af min krop.
I dag har jeg taget dig med ud i min have. Her har jeg et zink kar til fødderne, mit vildmarksbad til kroppen … duftene, produkterne. Fuglene foroven og biernes summen forneden.

My Moments by Matas står bag lanceringen af den lækreste fodbadesalt: ’Soak Your Feet Bath Salt’ og creme: ’Treat Your Feet Foot Cream’ til futterne.


Lige netop denne serie står mit hjerte nær  … Jeg har haft den på hylderne siden den ramte butikkerne. Den er produceret i Danmark og ingredienserne er høstet i Skandinavien (ekstrakt fra havtang, alger, hyben, gulerødder,  honning, blomster, raps og hvedekim)
Priserne er meget sympatiske og man kan komme rigtigt lang med et godt fodbad, en fil og en lækker creme!
God sommer!

Og P.S. Jeg kan jo ikke lade være … så jeg googlede de fødder 😊 Her får du lidt af den viden jeg fandt på nettet og i mine gamle talkshow ’gemmer’:

13 bemærkelsesværdige ’fodnoter’

 1. Fodens størrelse tillægges en symbolværdi i mange kulturer, idet en lille fod udtrykker kvindelighed. I dag har piben dog fået en lidt anden lyd: Den tyske topmodel Heidi Klum bruger eksempelvis en størrelse 43!
 2. I det gamle Kina var indsnøring udbredt i mere end 1000 år. Pigerne fik fødderne bundet
  i en meget ung alder for at hæmme fodens vækst. Små fødder, og den medfølgende immobilitet, var et symbol på skønhed. Den ideelle fodstørrelse for en voksen kvinde var kun 7.5 centimeter. Det blev forbudt ved lov at indbinde fødder i Kina omkring 1911.
 3. Der findes flere forskellige fodtyper eksempelvis: Den ægyptiske fod, Den romerske fod, abefoden, den græske fod, bondefoden, modelfoden, platfoden, hulfoden osv
 4. Zoneterapeuter hævder, at punktet for æggestokkene sidder midt på foden over hælen.
 5. Pedicure kan være en hel videnskab og hver storby har sine fashionable steder hvor fødderne bliver behandlet, pudset og nusset til den helt store guldmedalje og ofte til lidt af en formue.
 6. Fod-fetich er den mest udbredte fetich på verdensplan. Fod-fetishen kan både dreje sig om at tænde på den velplejede, nøgne fod og på den påklædte fod.
 7. Hvis vi tror vi kan tage patent på de rigtigt høje hæle i dette nye årtusinde … så tager vi fejl. Den italienske renæssance havde sin helt egen trend: Venetianske kvinder af høj rang gik i de såkaldte ‘chopines’ (Styltesko) som var plateausko fremstillet af træ eller kork. Chopines-skoene var i gennemsnit knap 14 centimeter høje, men enkelte var op til 50 centimeter høje. I 1430 forbød det venetianske storråd chopines-sko, der var mere end 9 centimeter høje. Man kom ganske enkelt for tæt på Gud!
 8. Foden vejer 100 gram, men kan bære mere end 100 kilo. Indeholder 4 buer og et kammer til fedt Foden er et sandt mesterværk.
 9. Med 26 knogler og mange flere led er foden en af de mest omstilbare dele af kroppen.
 10. Storetåen er essentiel for vores balance, har også stor betydning når vi sætter af under gangbevægelsen, så det er vigtigt at bevare en god funktion i storetåen.
 11. Der er 250.000 svedkirtler i vores fødder. De udskiller 200 mililiter sved om dagen.
 12. Det er rigtig hårdt for fødder at gå. Et nedslag på hælen svarer til en belastning på cirka tre gange vores egen kropsvægt.
 13. Mennesket er det eneste pattedyr der går oprejst og som jagten på den hellige gral har forskerne ledt efter den art og den fod, der bogstaveligt talt satte de første fodtrin på menneskets udviklingsrejse.

Matas støtter denne blog. Vi siger tak!

Grib livet! Grib tiden og grib dig selv …

1 Comment

 1. Dejligt med lidt fokus på fusserne, som de fleste overser hele livet.
  Der er intet så ucharmerende som uplejede fødder, et tydeligt tegn på at man ikke elsker sig selv nok, så tusinde tak for dit indlæg! 🙂