Den gode søvn og en pude der hjælper - Pernille Aalund
Lidt om at forlade alt og bygge nyt på ny …
8. oktober 2017
Rød. En historie om kærlighed.
23. oktober 2017

INNOVATION//EN ÆRLIG ANBEFALING//

Søvn er en undervurderet størrelse i den hektiske tid vi lever i. I mange år sov jeg maksimum et sted mellem 3 og 5 timer hver nat. Her, i mit nye liv, stod søvn øverst på listen over ting jeg skulle prioritere.

I dag ved vi hvor vigtig søvn er for kroppen og jeg har trænet mig selv frem til en sammenhængende søvn på omkring 8 timer hver nat. Det har ændret mit liv.

Jeg har med andre ord gjort det til en idræt at sove. Jeg ved at min hjerne og mit helbred har brug for den søvn. Jeg ved nu, at søvn er helende og opbyggende. Mange kvinder bruger formuer på dyre cremer – en god nats søvn kan gøre mere for dit ansigt. Men frem for alt giver du din krop og din hjerne den nødvendige ro for at kunne arbejde optimalt  dagen efter.

For 2 år siden stiftede jeg for første gang bekendtskab med ’Save my face’ puderne. Det lyder lidt som et TV-shop produkt og de lover meget… lige fra færre rynker, til mindre smertende nakke, skuldre og ryg. Bedre vejrtrækning. Men ikke destomindre er denne sjove lille opfindelse blevet til en fast inventar i mit soveværelse. Puden lover som før nævnt meget og jeg kan ikke svare på om mine puder også har indflydelse på antallet rynker på kinden … om man faktisk bliver lidt mindre ’krøllet’ når man bruger dem, men jeg kan love en god nats søvn og hvis man som jeg, falder i søvn med en bog stort set hver aften – kan puden foldes på et hav af måder, som kan støtte et hoved når man kravler lidt rundt om sig selv for den rigtige hvilestilling.

Puden passer også godt i rejsetasken til både flyvemaskiner og hotelværelser og så er de super lækre at ligge med.

Ordet ’skønhedssøvn’ er en gammel sætning og i dag ved vi at der er noget om snakken… vi regenererer i søvnen… Jeg lagde nu mest vægt på valget af puden med argumentet ’sundhedsprodukt’; jeg ved at søvnen heler en øm sjæl og verden bliver ny igen efter en god nats søvn. Vi læges.

Jeg vil så gerne slå et slag for puden. En optimal gaveidé og jeg kan ikke forestille mig at der er nogen der vil gå galt i byen hvis man investere i den lille sag (Findes i øvrigt i to størrelser man kan bruge sammen eller hver for sig).

Du kan læse mere om puden på https://www.savemyface.dk. Måske kunne man med rette kalde den ’savemysleep’ 😊 Rigtig god fornøjelse.

8 personlige råd til en god søvn:

 

1. Prøv så vidt det er muligt at komme i seng senest klokken 10.

2. Skab nogle gode vaner før du går i seng … en kop te, et par kapitler i en god bog, et varmt bad eller lidt rolig musik

3. Undgå at se tv i soveværelset. Undgå i det hele taget at se fjernsyn der bringer sindet i kog før du skal sove; din hjerne arbejder videre med alle de indtryk du har hentet ind.

4. Sørg for at der er luftet godt ud i soveværelset.

5. Kan du sove med vinduet på klem er det rigtig fint

6. Tænk over alt det gode du har oplevet i løbet af dagen. Skab ro og glæde – ikke bekymringer.

7. Spis ikke for sent.

8. Lad din mobil ligge … der gælder de samme regler som med tv. Det sidste vi ’henter’ ind er ofte også det vi tumler med i drømme. Igen… skab ro.

 

Hvis du læser dette må du gerne selv komme med egne gode erfaringer til glæde for andre.

 

…………………………………………………………………………………………………………

Pernilles anbefalinger er skrevet med hjertet og alt er testet over tid.

1 Comment

 1. FORANDRE DIT LIV PÅ 21 DAGE.

  Verden er i konstant forandring, bevægelse om du vil, alting går op og ned, aldrig bare ligeud, i hvert fald ikke så længe af gangen, selvom det er det de fleste stræber efter HVER DAG, hvis du ikke forandre denne stræben efter evig lykke, vil du altid være i en form for sindstilstand, hvor din krop og dermed din hjerne er på overarbejde……..også når du sover….
  Derfor er det vigtigt “at bryde vanen” hvis du virkelig gerne VIL bryde en vane, tager det faktisk kun 21 dage, det gælder for mennesker, hunde og heste, en vane er noget du gør pr. automatik, eks. at dreje til højre/venstre på din cykel, det tænker du ikke over mere, din hjerne er på autopilot i den situation.

  Hvis du eks, vil stoppe med at ryge, og beslutter dig for, at tage et glas vand når du bliver rygetrængende, vil det tage dig 21 dage, førend du ser dig om efter en vandhane når du bliver rygetrængende.
  For at få succes med at bryde en vane, skal du og din sindstilstand være ved startlinjen, det er her den gode søvn kommer ind i billedet, hvis du IKKE er udhvilet i alle 21 dage, kommer du ikke i mål…….sorry…..men det er den nøgne sandhed…….

  INVESTER I DIT LIV – BRYD VANEN

  Hilsen
  Henrik Ljungström

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?