10 ting du må forlade, hvis du for alvor vil ændre dit liv: - Pernille Aalund
En tale: Det halve, det hele og kærligheden
18. marts 2018
Vi må tage tiden tilbage … ellers mister vi os selv!
20. marts 2018

10 ting du må forlade, hvis du for alvor vil ændre dit liv:

Behovet for at begrænse os selv og andre, følger ofte med angsten for forandring. Der opstår en naturlig modstand mod alt hvad der er nyt ... men ak, på den måde ændres intet og hvis dér hvor vi er lige nu ... ikke er godt at være. Så MÅ der forandring til.

 

Vi bryder ikke den negative spiral i eget liv, hvis vi hele tiden dvæler ved alt det, der ikke er i orden, hakker på dem der tænker anderledes end os selv og i det hele taget har alt fokus rettet mod dét vi gerne vil have skal være anderledes.

Uden at vide det, tvinger vi os selv ind i en tilstand af kronisk irritation, vrede og stress.  ”Hvis bare …”

Hvis du befinder dig i en situation, hvor du kan vælge mellem at være et godt menneske og ’få ret’, bør du altid vælge det gode menneske. Vise overskud. Dermed bevarer du overblikket og vil af den grund komme tættere på den rigtige beslutning. Den sande beslutning.

De forkerte beslutninger træffes ofte som en følelsesmæssigt betinget reaktion. Hvis det ’gode menneske’ tages med på råd … fremstår du ikke alene som ’god’ i andres øjne. Sandsynligheden for at du også er god mod dig selv … er væsentligt tættere på, end hvis du plejer din vrede og din modvilje.

Jeg har samlet en lille liste over ting vi burde øve os i at forlade. Og når den så er forladt … kan vi så meget passende lave en liste over alt det der bør vandes for at gro … 😊 (følg gerne linket nederst i teksten).

 

10 ting du må forlade, hvis du for alvor vil ændre dit liv:

 

1).Dit behov for hele tiden at sætte begrænsninger op for dig selv

 

2). Dit behov for at begrænse andre, hvis de vælger at træffe andre valg

 

3). Dine behov for at dvæle ved alt det … der var engang

 

4). Alle de negative tanker du har om dig selv

 

5). Dine bekymringer for fremtiden.

 

6). Dit behov for anerkendelse og accept

 

7). De brokkerier der præger dit liv … fra vejret, til naboen, din arbejdsplads

 

8). Dit behov for altid at få ret – at have det sidste ord

 

9). Din modvilje mod forandring

 

10). Din gennemgående oplevelse af ‘De andres fejl’ efterfulgt af de evige bebrejdelser

♥♥♥

Fra det negative mod det positive … her får du 10 positive bekræftelser der kan løfte dig stærk gennem din dag.

♥♥♥

3 Comments

 1. Alex siger:

  Kære Pernille.

  Endnu en artikkel som jeg finder meget inspirerende. En tilføjelse herfra vil lyde på, at punktet omkring anerkendelse og accept. Anerkendelse og accept er trods alt også en del af de menneskelige egobehov, så jeg tror ikke nødvendigvis at man skal slippe det helt, måske bare nedtone det lidt.
  Alt det der skrives i din artikkel, er for mig ikke noget nyt. Så hvorfor er det ar vi bliver ved med at gøre de samme mønstre igen og igen.
  For mig tror jeg det er fordi jeg ikke ved hvad jeg så skal, når jeg vælger at slippe de her ting. Og den følelse synes jeg kan være svær at være i.

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Alex
   De fleste ting på listen er ‘menneskelige’ sider og/eller behov. De titter frem med jævne mellemrum. Og er derved også med til at gøre os til mennesker. Det er først når de styrer vort liv og sætter en dagsorden for alle vore handlinger eller de udmønter sig i negative og uhensigtsmæssige handlinger … at de bliver ødelæggende.
   Vi har alle sammen brug for anerkendelse og accept, men hvis man jager det … vil det skygge for lyset.
   Hvis de 10 bud tager overhånd vil de udvikle sig til dårlige vaner og ja… så kræver det disciplin at vriste sig fri. Eller …. man skal tegne et billede af det fantastiske ‘modsatte’, så stærkt, at forløsningen vil komme af sig selv. Man kan sige det på en anden måde: Det vi gør mest – er det vi bliver bedst til.
   Jeg har skrevet en lille tekst der måske kan bruges: https://pernilleaalund.com/10-helbredelser-2-gaa-modsat/

 2. Alex siger:

  Det er rigtigt. Gamle vaner og tankemønstre er svære at slippe. Måske fordi det er så utrygt at slippe det, for at finde sin egen sti at trampe. Jeg synes det er svært, selvom jeg har øvet mig længe.
  Den her med, hvem er jeg og hvad vil jeg. Jeg tror netop på at kunne vi finde fred i alle vores begrænsende tanker og handlinger, at give dem pyt knappen og et lille smil, ville de måske, med tiden, slippe af sig selv. Det er hvertfald det jeg øver mig på☺