Selvhelbredelse og kunsten at tage eget ansvar for egen sundhed - Pernille Aalund
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Alt ER muligt…
11. januar 2018
En tale: Om at tro på sig selv, sine mål – og nå dem!
11. januar 2018

Selvhelbredelse og kunsten at tage eget ansvar for egen sundhed

Den ayurvediske læge, Dr. Dinesh Edirisinghe midt i sin helbredsundersøgelse. Han sætter rammerne for diæten og den urtebaserede medicin.

 

 

Det ’alternative’ er ikke så alternativt endda, men muligvis for første gang anerkendt for den udvikling, der har fulgt i kølvandet på kulturer i tusindvis af år: Den grønne mads velsignelse, de helende urter. Tankernes kraft.  Troens kraft.

 

Hun var svært syg af cancer. Opgivet. Den sidste livsforlængende operation bestod i at fjerne den lunge der havde startet det hele. Derefter var det bare at vente. Det var disse metastaser der spøgte. De var dukket op forskellige steder og det gik ikke med flere indgreb. Nu handlede det om at få børnene afsat. De praktiske ting. Hun orkede dem egentlig ikke, men det trak i hende med de børn. De fyldte mere end hendes egen død.

Det var sådan det var før, hun besluttede sig for at skrive historien om. Hendes egen snarlige slutning. Derefter fik fortællingen en anden lyd. Det blev til en ny sang.

Dengang, for 30 år siden, anerkendte man ikke ret megen af den viden som man i dag i langt højere grad forstår omfanget af. Nemlig hvor stor en del af vores livsstil der hænger sammen med vores tilstand fysisk som psykisk. At mad, bevægelse og sunde tanker er afgørende for vores sundhed og livskvalitet:

”Der er ingen sammenhæng mellem kræft og kost” sagde lægen til hende, da hun foreslog en kostændring som et livsforlængende supplement til alt hvad hospitalsvæsnet havde udsat hende for.

Det er 30 år siden.

Da familien mødte op for at sige det endelige farvel. Var al angst erstattet af kål i kasser, urtemedicin, sækkevis af grøntsager og et stædigt fokus på at leve, pleje og vogte over de kvaliteter der, hver dag, viser sig i en eller anden form for alle mennesker.

Videnskab, religion og spiritualitet blandes i disse år. Det ’alternative’ er ikke så alternativt endda, men muligvis for første gang anerkendt for den udvikling, der har fulgt i kølvandet på kulturer i tusindvis af år: Den grønne mads velsignelse, de helende urter. Tankernes kraft. Troens kraft.

Medicinstudiet som vi kender det bliver i højere og højere grad det alternative vælg. Et supplement til det liv vi alle bør leve. Et liv der forebygger og hjælper kroppen til selv at tage sin del af ansvaret for en overlevelse.

Denne refleksion er skrevet fra Sri Lanka. Hvor et power retreat danner rammen for een uges intenst fokus på krop og sjæl ved hjælp af en tilpasset ayurvedisk diæt, urter, massage, kropsbehandlinger, yoga, meditation og en masse søvn. Husk… du kan gøre meget selv. Man behøver ikke rejse ‘ud’ for at tage sin egen helbredsmæssige tur … ind.

Del meget gerne dine egne erfaringer om helbred og behandlinger. Her nederst på siden i kommentarfeltet.

Links til sundhedsrejser: Zen Luxury Travels , Kropsinstituttet og det smukke sted jeg skriver fra:  Jetwing Ayerveda Pavilions

Comments are closed.