De bevidste muligheders rum for held - Pernille Aalund
En tale: Om at give sig selv et meningsfuldt liv!
2. marts 2021
Plakat med ‘Taknemmeligheds Bønnen’
11. marts 2021

De bevidste muligheders rum for held

Hvis vi ønsker en forandring, må vi invitere ændringerne indenfor.

 

’De bevidste muligheders rum for held’ sådan fik jeg forklaret det engelske ord ’Serendipity’ af en af jer læsere.
Den hurtige oversættelse lyder ’Lykketræf’, men det giver slet ikke den samme mening; held og lykke er ikke nødvendigvis noget man behøver at have held for at opleve.
Lykken behøver ikke være et lykketræf, vi kan selv iscenesætte mulighederne, ved helt bevidst at invitere dem indenfor.

Vi kan åbne vores hjerter, vi kan åbne vores hjem, vi kan åbne hver dag som en bog vi nysgerrigt har valgt, men ikke kender indholdet af.

Forestil dig at du leder efter kærligheden, men den dukker ikke op?
Når jeg så spørger dig om hvordan dit liv ser ud, så vil du muligvis forklare mig om din vennekreds og dit hverdagsliv, men hvornår har du sidst gjort noget helt andet end det du plejede?
Det er ofte den samme kaffe, de samme venner og de samme udflugtsmål.

Der er noget trygt over gentagelserne, men hvis man drømmer om et eventyr, opstår det kun sjældent indenfor de samme ritualer og vante rammer. Deraf ordet ’eventyr’.

Vi ender ofte med en partner, der mindede om den vi havde sidst, også selvom det vi havde sidst, ikke endte med at blive en holdbar historie.
Vi begynder i nye jobsammenhænge, men det er alligevel den samme trummerum, selvom vi drømmer om at udvikle os og måske lave noget helt andet end det vi har gjort i årevis.

Her er hele pointen:
Intet nyt bliver født i de samme rum, medmindre vi vælger at se helt nyt på det, vi har eller udvider den etværelses til at blive en villa i flere plan.

Kunne du forestille dig at du inviterede mennesker indenfor i dit hjem, selvom du dårligt nok kendte dem, tog på et museum for moderne kunst, selvom du aldrig har været der før og egentlig ikke helt forstår genren?
At du klippede udklip ud fra en avis … ja, at du ligefrem samlede på udklip alene med det formål, at lave en liste over ting du skulle opleve af ’nyt’, og med nyt mener jeg virkelig ’nyt’.
Og hvad hvis jeg foreslår dig at du gjorde det alene?
At du mødte mennesker med helt nye øjne og hver gang du faldt i snak med en du ikke kendte; så tænkte du … dette kunne blive begyndelsen på et nyt venskab (en kærlighedshistorie) eller en job mulighed.
At du forlod dine forbehold …

Det er dét, der menes med ’De bevidste muligheders rum for held’.
Du skaber en ny scene, du rører i vandet, du forlader det vante klæde og tager en helt ny dragt på.
Tillidsfuldt og ikke låst i gamle mønstre.

Lige dér … i den proces, kan der vente et eventyr, et ’held’, et lykketræf.
Vi er ikke vore tanker, ja når det kommer til stykket kan vi end ikke kendetegnes af vores ord. Vi er vores handlinger …
Husk ordet: ‘Serendipity’ … det kan ændre dit liv.

2 Comments

  1. Margit siger:

    Ønsk det du ønsker dig , sig det højt eller bare sig det inde i dig selv . Men du skal virkelig ønske det enderligt Men i livet skal du også være åben åben åben . Du får så meget når du er nysgerrig på alt hvad du møder. Jeg vælger hver morgen at tænke , på ny dag som et nyt eventyr , og siger til mig selv , ihhh hvor er det spændende og ønsker mig selv en god dag

  2. Margit Schelde siger:

    Jeg satte mig for at gøre noget nyt hver dag, og en dag tænkte jeg efter jobbet ,at nu køre til venstre ud af p pladsen på jobbet og ikke højre som jeg plejer. Jeg kom ud på grusvej med de smukkeste buske der lige var sprunget ud . Dagen efter spurgt mine kollegaer hvad jeg skulle i går , de havde bemærket jeg kørte den anden vej . Min kommentar var , nååå jeg ville bare prøve noget nyt . Hvor de efterfølgende svarede NÅ .Så nu køre jeg den vej fordi den meget smukkere ind den anden. Hvem holder ikke af alt det smukke

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?