3 ting ... jeg stadig øver mig i at blive bedre til! - Pernille Aalund
Pernille Aalund - Fotograf Thomas Fryd
Rejs dig op af dyndet og børst skidtet af din krop …
20. februar 2018
Lidt om at lade sig vælte …
24. februar 2018

3 ting … jeg stadig øver mig i at blive bedre til!

At lede sig selv kærligt mod det næste mål og aldrig helt glemme drømmen om at stå, ret så tilfreds, med det hele, på det tidspunkt hvor man er klar, til at slippe alt.

 

Det skader ikke … at have en lille liste over ting, man kan øve sig i. Som alt det man gerne vil flytte. At være i bevægelse mod det, der er bedre, og ikke bare lade stå til.

 

 1. Jeg ville gerne være endnu bedre til nærhed. Ikke at forveksle med den nærhed, der er i et blik eller en samtale. Ikke, at være tilstede i nuet; det mestrer jeg, men til at ligge helt tæt og holde i hånd og bare putte. Sådan lidt lillepige-agtig-svag uden helt at begribe hvad der SÅ skal ske. Den slags har jeg aldrig været rigtig god til.
 2. Jeg vil gerne være endnu bedre til at glemme de fortrædeligheder som andre mennesker er skyld i. Men det falder mig ganske svært. Jeg må skrive om det igen og igen for at flytte den smerte eller sorg som kun ganske få mennesker har forvoldt i en egen manglende fornemmelse. Som ham jeg kæmpede for at få ansat og som så alligevel gik bag min ryg ved kaffemaskinen og i kantinen. Hende der satte en personlig shitstorm i gang på de sociale medier og en-eller-anden fuldstændig ligegyldig avisskribent der konsekvent sviner andre mennesker til og derved breder der sig en smerte som ringe i fodsporet. Jeg arbejder på at tilgive både ham og avisen; det har aldrig handlet om mig, men jeg læser det på forsiden i Irma og det holder mig søvnløs om natten. Det er spild af energi og jeg burde bruge tiden på helt andre og bedre ting.
 3. Jeg ville også gerne være ENDNU bedre til at slippe hele denne tanke om at penge er nødvendigt for at få tingene til at ske. Jeg ved godt, at det er mange års vane og når man først har været rigtig velhavende, så giver det et jag af skræk hver gang en tagsten vipper eller varmeregningen pludselig har forladt budgettet, for at gå helt nye veje. Jeg drømmer om den dag, hvor hele denne grådighed jeg selv blev en del af i de hurtige år… har forladt mit landskab og gødet en helt ny grund.

 

Jeg kan også komme i tanke om andet … jeg gerne vil blive bedre til, men det handler om ting der er så banale, at jeg ikke vil trætte andre med dem mere en højst nødvendigt … lige fra at gå mere i kirke til at drikke lidt mindre hvidvin. Tale lidt mere med hunden og dyrke tomater i haven.

Og så er der alt det ’gode’, det jeg gør godt, og det må jeg også blive bedre til at huske, men af hjertet … Det skader ikke, at have en lille liste over ting, man kan øve sig i. Som alt det man gerne vil flytte.

At være i bevægelse mod det, der er bedre og ikke bare lade stå til. At lede sig selv kærligt mod det næste mål og aldrig helt glemme drømmen om at stå, ret så tilfreds, med det hele, på det tidspunkt hvor man er klar, til at slippe alt.

 

Hvad mon du skal øve dig i at blive bedre til?

………………..

1 Comment

 1. Gina siger:

  Kære Pernille.
  Engang ( når alle sjæle samles) vil vi 2 mødes og så vil jeg takke dig personligt for alle de vise, ydmyge og udviklende ord som du deler ud af. Hver gang du sender ud ( uden beregning) fylder du et andet menneske med håb og vilje…håbet om at ting kan ændres ( hvis vi selv tager teeten) og vilje til at forsøge, uanset om det kan virke uoverstigeligt.
  At have visdom og kærlighed har kun værdi når det sættes i omløb og når det frit gives ud. Det vi får skal vi dele…så vokser det nemlig.
  Tak. Kh Gina.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?