Vi kan eje så meget, at vi bliver fattige ... - Pernille Aalund
‘URTELYKKE’ … en varm anbefaling af en bog du ikke vil være foruden.
22. juni 2019
Vi ønsker os et vækkeur og en fastnettelefon
13. juli 2019

Vi kan eje så meget, at vi bliver fattige …

Vi kan eje så meget, at vi bliver fattige. Vi kan hænge så meget i drømmen efter en ydre velsignelse, at vi ikke opdager, at det er de indre velsignelser der tælle.

 

I de mange år hvor jeg har arbejdet med mennesker, lyttet til mennesker og skrevet til mennesker om mennesker, slår det mig, at når vi giver udtryk for smerte, savn, sorg, uro og følelsen af at være magtesløse og trætte dybt ind i sjælen – så taler vi om en indre balance der er … ude af balance.
Men når talen falder på hvad mange af os ønsker os, så handler det næsten udelukkende om alt dét, der er udenfor det indre.
Jeg mødte en kvinde der var stum af smerte og som igen og igen opsøgte en guru for at blive forløst.
Vi talte om alle de velsignelser, vi hele tiden bliver skænket og i den forbindelse fortalte hun stolt om det ’visionboard’ hun havde kreeret år forinden: Det rummede alt lige fra hus, til hest, udsigt og en drømmebil.
”I dag har jeg fået det hele!” sagde hun glad,  … i dette ’nu’.

Vi kan eje så meget, at vi bliver fattige.
Vi kan hænge så meget i drømmen efter en ydre velsignelse, at vi ikke opdager, at det er de indre velsignelser der tælle.

Vi har så travlt med alt hvad ’uden for os selv’ kan give os af hurtige fix, at vi aldrig helt forstår, hvorfor den dybe ro ikke kan indfinde sig.

Men hvis al vores opmærksomhed er rettet mod champagnen der poppes og den nye bil der parkeres i carporten. Når tasken ER hængt på sin knage og de fine sko arrangeret i resten af den imponerende samling, så vil vi efterlades tilbage nøgne, tomme og fattige.
Smerten vil lægge sig som en tung dunken i dit hjerte og en let sitren i dit mellemgulv.
Måske kan det dulmes af et godt glas vin, en rask skilsmisse og en ny forelskelse. Måske skulle man flytte?
Så vi flytter endnu engang rundt på alt, hvad der er omkring os selv, uden nogensinde at overveje at flytte på den indre overbevisning.
DEN, der styrer det hele.

Det er dit indre liv og din indre stemme, der regerer over den helhed, du er en del af, og den helhed jeg taler om, er en universel velsignelse, hvis du vælger at se i den rigtige retning.

Du må se ud for at kunne se ind.
Men ikke efter det du kan eje; intet af det der i virkeligheden er værd at eje … kan ejes:  Vinden, solen, månen, havet og den der sidder ved din side. Træet, blomsten, tilfældige møder og de gaver vi hele tiden modtager, hvis vi ’ser’ dem og ikke forveksler lykken med endnu en konkurrence om at eje mest.

3 Comments

 1. Kirsten siger:

  Jeg har lige spist morgenmad med udsigt til en dejlig natur. Skov, marker og hører fugle der synger. Lidt over syv gik jeg en lang tur med min lånehund. Der var næsten ingen mennesker, det var bare mig og hunden og naturen i alt dens pragt. Jeg har en skøn Indre ro lige nu . Det er rigdom og det er
  ganske gratis. Det bedste i livet koster ingen penge

 2. Janne Schantz Johnsson siger:

  Godmorgen…jeg er meget glad for din lille “andagt” i dag..den hjælper mig og tak for det. I 2008 mistede jeg ham, som jeg elskede aller højest og havde været sammen med i 45 år. Tabet var fra den ene dag til den anden. Det var smerteligt, uforståeligt og meget barskt. Vi havde et vidunderligt hus og boede i et meget naturskønt område på Færøerne. Min elskede var en skøn færing med hvem, jeg havde 5 børn. Alt blev forandret..jeg skulle finde ud af, om jeg skulle blive på mine elskede øer eller vende tilbage til DK. Jeg valgte at arbejde i mit lederjob to år til, hvorefter jeg solgte huset og flyttede til DK for at være tættere på mine børn og deres familier. Hvad har dette med at eje at gøre? Jo, mit liv blev meget forandret..huset fik jeg ikke den optimale pris for, jeg valgte pensionisttilværelsen efter mange år på arbejdsmarkedet og hele mit liv blev ændret. Men jeg fandt hurtigt ud af, at min rigdom ikke bestod i at eje meget, men i guldet som er mine børn og børnebørn. Ser så mange andre, som har det hele i deres sidste alder, men mangler mit guld. En familie der holder sammen i tykt og tyndt, elsker at være sammen, deler glæder og sorger. Det kan ikke betales med gods og guld. Jeg er en glad kvinde i dag med en livserfaring, som har gjort mig stærk og taknemmelig for hver en ny morgenstund. Kærligheden er vendt tilbage i mit liv..skønt at elske et andet menneske og selv blive elsket. Ha en god dag derude…

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Janne
   Tak for dine lærerige ord om sand rigdom, tab og store valg.
   Jeg ønsker dig en dejlig dag.
   kh
   Pernille

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?