Ryd op ... hvis kærligheden skal flytte ind - PernilleAalund.com
Om at tro på sine mål – og nå dem!
20. maj 2019
Det du vander gror …
30. maj 2019

Ryd op … hvis kærligheden skal flytte ind

En tale:

Der findes en kærlighed til alle. Du må aldrig opgive troen. Der findes en kærlighed – der matcher

dine værdier, dine længsler og vildeste håb.

Men kærlighed opstår ikke, før du har skabt et rum til den.

Et rum uden gamle møbler, sække med aflagte ejendele og arvegods fra fjerne slægtninge – uden betydning, men pladskrævende og usunde alene, fordi de befinder sig i dine loftskamre af pligt og skyld.

Pligtens og skyldens loftkamre er de sværeste at rydde op i, de er bygget på et fundament af tidlige erfaringer.

De ligger som vandmærker under huden – usynlige for det blotte øje, men tydelige alligevel – hvis man ved, hvad man skal kigge efter.

Du må rydde op, hvis kærligheden skal flytte ind. Du må rydde op og rydde ud.

Du må skure vanens gamle paneler og børste de bærende spær.

Afhøvle gulvet for alle de smertefulde skridt og vaske væggene ned.

Du må invitere fremtiden indenfor på det reneste grundlag – uden at glemme alle de etager af erfaringer, der ligger underneden.

Tro på, at alt, hvad du møder med et rent hjerte – vil være rent af hjertet.

Så vil jeg love dig, at den findes, og den kommer, og den vil fylde.

Kærligheden.

Men livet har lært mig, at vi kun får alt det, vi beder om – hvis vi giver plads til det – én gang for alle.

 ……………………………………………………………………………………………………………………

Talen stammer fra ’10 taler om kærlighed’ der kan købes på Saxo.com, lige her.

 

 

 

18 Comments

 1. Mai-Britt siger:

  Åhh hvor har du SÅ evig ret.. ❤️

  • Det er så vigtigt at få ryddet ud.
   Tag to stykker a 4 ark papirer og på det ene rydder du op.
   Skriv alt det negative fra tidligere forhold ned du gerne vil tage endegyldigt afsked med. Skriv af hjertens lyst og få det hele med.
   Så river du papiret i så små stykker at det negative ikke længere står at læse, alt imens at du tager endeligt afsked med alt det negative.
   Nu tager du det andet ark papir og skriver alt det du drømmer om i et nyt forhold. Alt imens at du sætter ord på din drøm vil en behagelig varme af positive følelser brede sig i hele kroppen.
   Du har nu mulighed for at tage papiret frem igen og igen og læse og læse og lade varmen komme tilbage med positive følelser.
   Pludselig vil du stå med et nyt og spændende kærligheds eventyr. En realisering af dine drømme, er nu blevet virkelighed.

 2. Bettina siger:

  Kære Pernille
  Dit, til dato,bedste skriv nogensinde❤️

 3. Smukke kloge ord ❤️

 4. Christina siger:

  Wow Det er så rigtigt og meget smukt skrevet. Jeg hylder dig Pernille, fordi dit skriv hjælper mig til meget mere forståelse og mening.

  • Kamille siger:

   Men søde Pernille, hvor finder jeg så kærlighed, når jeg har vasket vægge og ryddet ud?
   Alle de forfærdelige dating sider der blot tjener en masse penge…. Hvor skal jeg gå, for at finde?

   • Pernille Aalund siger:

    Du må stole på dig selv og tro på at kærligheden kommer. Alting begynder hos os selv. Prøv at slap af i processen. Nyd det 🙂 Han er der et sted derude. Måske skal du ud og være lidt social. Tilmeld dig nogle fritidsaktiviteter. Gør lidt ud af dig selv. Forkæl dig selv. Mænd elsker kvinder der elsker sig selv. Du skal stråle. Du bærer dit smukke ‘jeg’ under eget hjerte.

 5. Søs siger:

  Jeg er helt enig – fantastisk skriv.
  Hvor er det ‘simpelt’ og giver ufattelig god mening❤️

 6. Sanne siger:

  Meget fin tekst ❤ Så er spørgsmålet “bare” hvordan man rydder op

  • Dorthe Madsen siger:

   Ja, det kunne jeg også godt tænke mig at vide!!!

  • Pernille Aalund siger:

   🙂 Jeg tror vi ‘rydder’ op på forskellig vis. Vigtigst er det at man forlader det tankesæt man har. At man så at sige … erstatter alt det der var – med nyt. At hver gang tanken om ‘ham’ eller ‘hende’… bitterhed og smerte, gamle ritualer og vaner… de dukker op. Så erstatter man dem med gode nye.
   Det vi vander gror… og man må vande nyt, hvis der skal vokse nyt.
   For nogle mennesker vil den proces være efterfulgt af en decideret oprydning af rituel karakter. For andre er det nok at skrue for tankestrømmen. Man skal dog vide at det kræver disciplin, mod og tid – for det kan være mere trygt at blive i gamle tankerammer fremfor at tillægge sig nye. Og det kan tage måneder før hjernen har accepteret de store ændringer. Men det vil ske…

   • Thomas siger:

    Undersøgelser viser, at man har ca 5 sek til at udskifte en negativ tanke med en positiv. Har selv prøvet det – flere gange nu. Især ifht et tidligere, svært brud. Jeg kunne blive nærmest lammet/ låst i sorg, vrede osv.. Og det virker – hver gang! Nu sker det nærmest pr automatik… Dvs det stadig popper op indimellem. Det er bare ikke længere et problem. Og det kan bruges på alt muligt andet. Efterhånden vil jeg påstå, at netop denne svære oplevelse, lærte mig mere end jeg turde drømme om
    Dejligt skriv Pernille, tak!

 7. Knud siger:

  Så, sandt, så sandt

 8. Andreas siger:

  Svært, er der slet ikke tvivl om………Jeg mistede min elskede Rikke for 7 måneder siden, til cancer, 40år gammel Alt for tidligt, vi var kun lige på vej til for alvor at skulle leve livet. Tid læger alle sår, siges der, men såret vil aldrig hele helt. Dette vil følge mig resten af mit liv. Jeg og børnene skal vende os til at leve i en forandret verden. Vi arbejder os, med hjælp fra psykologer og skyggebørn, stille og roligt igennem sorg processen. Jeg tror, og håber, aldrig, at dette smukke liv vi havde sammen, kan ryddes op og efterlades som glemt. Det ønsker jeg på ingen måde, det Rikke og jeg havde var smukt, og jeg ser det smukke i børnene i dag ❤️ Måske jeg engang bliver klar til at åbne mit hjerte og elske igen, men jeg vil for altid “gemme og mindes” det smukke liv jeg havde sammen med Rikke ❤️

  • Pernille Aalund siger:

   Kære Andreas … “Du må invitere fremtiden indenfor på det reneste grundlag – uden at glemme alle de etager af erfaringer, der ligger underneden”. Rikke ligger som et sundt fundament underneden. Hun skal på ingen måde vaskes bort. Det skal pligt, skyld og skam derimod …. hvis det er det man bære på. Det kan være pligten overfor det der ikke ‘er’ længere som kan dræne… hvis du forstår. Den smukke fortælling om Rikke bør bevares 🙂 Alt godt til dig og dine. Jeg sender dig gode tanker.
   kh
   Pernille

 9. Susan siger:

  Til Andreas ❤️
  Til dig Pernille ❤️

 10. Yana siger:

  Hej Andreas
  Det er trals at Rikke rejse til hemlen
  Non menneske i den verden har besværlig liv uden mennesker som elsker dem
  Du skal vær telmodi for din dregne bliver god setiation
  Habe din drenge god
  Onskul hvis har mange fejl fordi jeg har lært dansk kort tid

 11. Dan siger:

  Er ved at blive skilt.bor i samme hus da det skal sælges.min hustru gennem 14 år fik en dep for 4 år siden.og nu kikker hun på mig og siger jeg elsker dig ikke
  Jeg er et menneske som giver alt i et forhold og gør virkelig alt for at vi sku få et godt liv vi har 3 børn.dem er vi enige om.hun dresser sig ud og ligner pludselig en million.det er derfor svært at se man skal tømme for at komme videre ..for hvordan ku det ske….jeg var alt det man læser og hører på alle punkter rigtig mand romantiker galant pæn old School tja alt men hun forsvandt…..og min lille familie bliver splittet……hvordan tømmer man og fylder det rum igen
  Kram larsen

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?