'Ren kærlighed’ … og ’De 10 bud på en sund livsstil’ - Pernille Aalund
En tale: Om at miste sig selv … og vinde alt.
16. marts 2018
En tale: Det halve, det hele og kærligheden
18. marts 2018

‘Ren kærlighed’ … og ’De 10 bud på en sund livsstil’

"Øv dig for himlens skyld først på de små ting, og fortsæt så til de større." -Epiketos

 

En varm anbefaling// Det kan siges meget enkelt: Du bliver hvad du spiser og du føler hvad du tænker! At slippe de mange bekymringer, gå en rask tur og så ellers sørge for at det, der lander på dit spisebord er så naturligt som muligt … så er du godt på vej!

Det er ingen hemmelighed, at jeg er svært begejstret for stort set alt hvad der kommer fra de to livsstilseksperter, forfatterparret Zennie og Martin Bonde Mogensen.

Hele deres transformerende ‘sundhedsrejse koncept’, deres unikke behandlinger … Og bøgerne: Fra ’Den fede faste’, ’Den sejeste suppekur’ (og alle de øvrige), til nu her senest: ’Ren kærlighed’ … jeg er fast, glad gæst i deres univers. Men i dag skal det primært handle om det sidste skud på stammen: ’Ren kærlighed’.

Det var juicekonceptet der satte gang i det hele.

Parret var med til at starte bølgen af sunde, grønne juicer i Danmark, men ’Ren kærlighed’ burde i og for sig have været den første. Den handler nemlig ikke bare om et enkelt element i den store plan for dit liv, men om helheden: Din kærlighed til dig selv og din krop.

Thi det er ingen hemmelighed, at det du putter i munden, de tanker du fylder dit hoved med og den bevægelse/motion du giver dig tid til, ikke blot er med til at give dig den krop og det helbred, du gerne vil have … næ din sindstilstand vil også følge med og hvis du kan lande det hele som fornuftige vaner i din hverdag, så skal der meget til at vælte dig af pinden!!

Vi tonser rundt i hamsterhjulet, spiser hurtigt og dårligt. Vi glemmer at elske (både andre og os selv), glemmer at tilgive og snupper de mange hurtige fix … for at overleve det pres vi dagligt udsætter os selv for.

Jeg tænker lidt, at vi lever i en ’bundlinie’ kultur, hvor mennesker er blevet ligegyldige … det er penge og vækst der sætter den store dagsorden. Absurd; vi ved nemlig gennem talrige undersøgelser at hvis mennesket er i centrum, vil alting blomstre helt af sig selv!

Dette er helt for egen regning, men jeg tror nu at både Zennie og Martin vil give mig helt ret; det er netop ro, kærlighed og omtanke der ligger som en fin rød tråd gennem alt hvad de laver de to.

’Ren kærlighed’ bugner med gode og praktiske råd om livsstil og mind-set, personlige historier, skønne billeder og opskrifter. Omdrejningspunktet er ’bowls’ proppet med de bedste råvarer, men der er også juiceopskrifter og sunde desserter. Det hele er antiflamatorisk, glutenfrit og mælkefrit. Størstedelen vegansk.

Men mest af alt værdsætter jeg bogens personlighed … den er ‘privat’, det er ikke tomme ord, de er levet og praktiseret af den lille familie. Godt og ærligt. Og føler man sig lidt overvældet af det store informationsflow, så kan man synke lidt ind i en stemning og plukke lidt her og der … til sund inspiration for den næste dags middagsret eller den søde tand til fredagshyggen i sofaen.

 

Zennie og Martins 10 bud på en sund livsstil:

1.Spis og drik fornuftig, naturlig og gerne økologisk mad uden fanatisme

2.Bevæg dig HVER DAG

3.Få din nattesøvn

4.Sørg for daglig ”mig” -tid og ro med meditation eller visualiseringer

5.Hav fokus på dit mind-set. Slip bekymringerne

6.Sørg for mindst én årlig udrensningskur i form af faste, suppe- eller juicekur

7.Smid masken, og vær dig selv

8.Hav et sundt parforhold

9.Dyrk gode relationer og fællesskaber

10.Træk vejret dybt – helt ned i maven

 

’Ren (selv) kærlighed’ af Zennie og Martin Bonde Mogensen, People’s Press

♥♥♥

Du kan læse mere om hvad Zennie og Martin har at tilbyde lige her.

Og så er der, for de læselystne, netop i denne uge en stor artikel om parret i Alt for Damerne.

♥♥♥

Comments are closed.

Log ind

Mistet din adgangskode?

Opret en kundekonto?