Pernilles boligmanifest - Pernille Aalund
Pernille Aalund - Fotograf Henrik Adamsen
De gode, de dårlige og dem du må tilgive for at komme videre med dit eget liv.
26. februar 2018
En tale til de børn, der aldrig fik den kærlighed, de havde brug for.
4. marts 2018

Pernilles boligmanifest

Og P.S.: Der findes ingen opskrift på et hjem. Ingen god smag. Ingen dårlig. Kun din smag ...

 

 

For år tilbage – da jeg var langt yngre, besluttede jeg mig for at mit hjem skulle være åbent for alle, at det skulle bruges, elskes og være hjertet i mine børns liv. Her skulle dørene altid stå på vid gab – ingen nervøsitet over pletter på møblerne, hellere have børnene hjemme, her i reden, end de valgte andre steder at tilbringe deres tid. Altid en seng til et nødlidende menneske og så skulle det være en kreativ ramme for den skæve tænkning. Den evige inspirationskilde.

Det kom der et manifest ud af:

Pernilles Boligmanifest:

“Alt hvad vi omgiver os med har et liv, bærer en stemning og sætter en dagsorden.

Du bliver de rum, du befinder dig i – og hvis du opmærksomt fodrer dine rum, med ting der levende kan bidrage til bedre energi, mere glæde, større kærlighed og tryghed, – har du skabt dig selv en helt unik base, for alt hvad du skal udrette.
Hvis du bruger din energi på at skabe et hjem der matcher andres forestillinger om hvordan man bor ’passende’, er du på gal kurs. Du har ikke sat dig selv i centrum, for hvem du virkeligheden er – men for hvem andre forestiller sig, at du skal være. Dit nye hjem vil muligvis give dig positiv respons, men ikke give dig den ro, dybde, hygge og inspiration som du har brug for – hvis du skal løfte dig selv til nye højder.

Du må sætte dig selv fri, droppe det forudsigelige og i stedet tænke: ’Hvis det bare var mig der boede her, og ingen kunne kigge ind, hvordan ville jeg så helst leve? Hvad ville jeg stille i vindueskarmen, lægge på bordet, hvilke stole ville jeg sidde i … hvilken tallerken ville det være hyggeligst at spise af?’

Mix dit hjem med følelser, historie, gode minder, dyrebare længsler og ting du bare måtte eje fordi de rummede en ganske særlig skønhed. Frirum fyldt med referencer til alt det, der virkelig betyder noget – for lige netop dig.

Du bliver de rum, du befinder dig i”.

 

Tænkte, da jeg læste min lille note forleden.. at det var sådan det blev…

Og P.S.: Der findes ingen opskrift på et hjem. Ingen god smag. Ingen dårlig. Kun din smag …

 

♥♥♥

 

Du kan også læse talen: ‘Min barndoms rod! En opsang til det indretningshelvede så mange danskere lever under’.

I dette link fra FEMINA finder du billeder fra mit nuværende hjem i landsbyen Ledøje. Her bor vi i en gammel Godsforvalterbolig overfor forsamlingshuset.

I dette link billedgalleriet på Isabellas.dk – finder du et udsnit af billeder fra mit forrige hjem.

 

♥♥♥

Comments are closed.