At turde være sig selv! - Pernille Aalund
De 9 skilsmisseråd
26. august 2018
’SHA’ – de bedste sundhedshedstips
3. september 2018

At turde være sig selv!

Man kan snildt bruge første halvdel af et liv på at lære at være som de andre. Den sidste halvdel af et liv på at lære at være sig selv. Og glemme de andre.

En tale:

Man kan ikke være andre end sig selv. Hvis man forsøger noget andet, vil man fejle eller lide eller tiltrække mennesker og ting, man slet ikke har brug for, men som optræder, fordi de ubevidst bliver inviteret indenfor.

Man kan ikke fortsætte med at tilpasse sig noget, der ikke passer.

Det hele bliver skævt og ude af sync.

En rodet masse, hvor man ikke selv kan huske, hvad det var, man mente, for det, man mente, var ikke født under eget hjerte, men i et andet menneskes sind eller værst af alt: I den flok, man pludselig er endt med at være en del af.

Man kan ikke leve i et katalog, hvor alt, hvad der står på hylden, står der, fordi det stod på hylden i det magasin, man købte, fordi man ønskede at finde sig selv.

Men i stedet fandt man andres drømme og gjorde dem til sine; man kan ikke længere mærke, hvad man selv har brug for.

Og nu bor man så dér – i de andres hjem – og dem, der kigger forbi, bor lidt på den samme måde og ingen er helt glade, men alligevel lidt glade, fordi de ikke er helt så alene som før – nu hvor andre har truffet de samme valg.

Man kan ikke leve og elske som andre end sig selv.
Den, DU er, kræver noget særligt.
Og skal man give ilt til andre, må man først og fremmest kunne trække vejret selv – leve længe nok til at se forandringer ske og hjælpe dem, der kommer efter, med at samle styrke til fremtiden.

Man må være tro mod den, man er – og den man er, er ofte den man VAR, før alt blev mudret af dem, der ville have det på deres måde.

Som det skolesystem, der forventer, at alle mennesker kan modtage undervisning under de samme vilkår i    det samme lokale og inden for det samme tidsrum.

Som den grundejerforening, der kræver alle hække i samme højde.

Som den virksomhed, der sætter alle sine medarbejdere i åbne kontormiljøer, og forældre, der ønsker, at deres børn skal træffe samme valg som dem selv, klæde sig som dem – leve som dem.

Og sådan blev mangen en kunstner aldrig kunstner og kirurgen aldrig kirurg; alt for mange havde alt for meget at sige og alt for meget magt til at overføre eget grundlag til andres verden.

Man kan snildt bruge første halvdel af et liv på at lære at være som de andre.
Den sidste halvdel af et liv på at lære at være sig selv.
Og glemme de andre.

Men når man først tør tage springet.
Skrive, hvad man føler for, sige det, gøre det, leve det …
Dér kommer energien.
Den, der gør en forskel, den, der kan række en hånd, den, der kan tænke længere end egen forhave.

Det er dér, man bliver ‘hel’ eller en del af det perfekte team. Curlingholdet på vej mod en sejr … SÅ kan man feje foran de forreste tropper eller selv sende stenen mod sit mål.

For mennesker med overskud, tæt på egen kerne – er i sidste ende også dem, der ikke er bange for at overlade styringen til andre.
De er trygge nok i egen rolle.
Rolige nok i eget liv.

Man skal turde være sig selv …

♠♠♠

 

4 Comments

 1. Hanne Moeslund siger:

  Fantastisk skrevet. Ja jeg bliver helt rørt. Det er så meget min historie i mit ægteskab som jeg brød ud af for 4 år siden. Midt i alle tankerne, kvalerne, al den dårlige samvittighed inden jeg flyttede, fik jeg et billede i mit hoved,tror det var sendt fra mit eget dybeste indre. Jeg så en boks med en masse låger på en lang række og hver låge symboliserede mig, men alle låger var lukkede. Der var ikke mere tilbage af mig selv. Her 4 år efter er jeg så meget mig selv med mine egne værdier, mit hjem er varmt og her er plads til at mine børn og jeg må være nøjagtig som vi er og ikke som andre mener vi skal være.

 2. Jette Nielsen siger:

  Hvor er det bare rigtigt IGEN kære Pernille ❤❤❤
  Jeg skulle lige igennem 2 skilsmisser før det gik op for mig hvem jeg i virkeligheden er
  Men hvor er det fedt at nå hertil BRAVO!!!
  Det ønsker jeg for alle.
  Knuzzz fra introverte mig

 3. Charlotte siger:

  Du er en vildt inspirerende kvinde

 4. Betina Winkler Kevings siger:

  Hvor er det godt skrevet ♥