Fra glad kødspiser til … øhh vegetar? Her er 4 gode grunde.
november 29, 2017
Sådan finder du kærligheden … hvis den føles tabt.
december 1, 2017

Dræb din indre svinehund … du er bedre værd.

Mere tid i hverdagen

Det liv vi lever - er det liv vi får

 

 

Jeg kendte en kvinde, der uanset hvem hun mødte og hvad hun hørte, fik vendt ord og hensigter til noget negativt.

Det væltede ud af hendes mund som gylle fra en tank. Det efterlod en stank af elendighed omkring hende og man gik derfra med lugten siddende i sit tøj. Alle livets fortrædeligheder. Denne verdens idioti. Det var, som hun udelukkende havde fokus på det, som HUN ikke fandt rigtigt, andres fejl og mangler – set med hendes øjne. Hendes verden, set med hendes øjne.

Den slags mennesker er livsfarlige og ødelæggende.

Hver gang man møder et menneske, der bukker sig ind over et bord for at tale dårligt om andre, som tømmer sin tank af affald ned over dit liv – bør man sige fra. Det er uacceptabelt og det skal stoppes. Denne totale mangel på respekt for andre, denne nådesløse, værdiforladte likvidering i ytringsfrihedens tegn, denne mangel på tolerance. Dette hylekor af ødelæggelse.

Men bag alle hylekor står en mængde af mennesker parat til at labbe alle elendighederne i sig.

”Gylle” sælger og drager, selvom vi alle sammen godt ved, at det intet godt fører med sig.

”Gylle” kan vælte en regering og ødelægge et liv.

”Gyllen” som næring til svinehunden, som underholdning og noget vi bare har valgt at leve med – en menneskelig brist, som tilladelig adfærd, som noget vi bare lader passere, måske fordi vi indimellem selv er medløbere og at de færreste kan sige sig helt fra, når det handler om at svælge i andres elendigheder – også selvom de er skabt på et bevidst fejlagtigt grundlag.

Jeg tror på ”Karma”- loven. En overordnet retfærdighed. Det har jeg valgt.

Jeg tror på, at det vi gør mod andre – det vender tilbage med dobbelt styrke.

At alle vores ord og vores handlinger møder os selv. Jeg tror på ”Karma”- loven fordi jeg gang på gang i mit liv har opdaget, hvordan elendigheden i sidste ende har hægtet sig på dem, der har båret den ud i verden og at de mennesker som det virkelig lykkes for, oftest selv har været med til at gøre godt for andre. Jeg tror på lyset og tager afstand fra mørket.

De mennesker, jeg selv vælger at arbejde sammen med, omgås med, lever med, elsker … har alle det tilfælles, at de bidrager med positiv energi og positiv styrke.

At kunne sige fra med respekt uden at såre unødvendigt, at stå ved sit ord, at ville udrette noget i en større sags tjeneste – det kan altid betale sig.

Alt er en cyklus, og jeg møder igen og igen de samme mennesker på min livsrute. Der er dem, jeg husker, fordi de i en eller anden form har bidraget til mit liv og jeg betaler tilbage med råd og dåd – skubber hvor jeg kan til deres liv og deres karriere. Omvendt har jeg selv gang-på-gang, når alt var allermest sort fået opbakning, støtte og al den tænkelige hjælp, man kan forestille sig, fra mennesker jeg selv har løftet med mig op.

Det er en universel lov.

Der er ingen af os, der kommer gennem livet uden at møde mennesker, der er ubehagelige, nedgør andre eller udviser et adfærd, der er baseret på værdier, der simpelthen IKKE er i orden.

Tag afstand! Dræb svinehunden i dig selv og luk ikke mennesker ind i dit liv, tæt, medmindre de bidrager til dig, dine valg og din udvikling. Stil dig selv følgende spørgsmål:

Vil dette menneske gøre mig til en bedre udgave af mig selv?

Hvis svaret er nej – skal du forlade scenen (om muligt).. og så i øvrigt leve efter devisen:

Vær’ mod andre som du vil at de skal være mod dig. Det er såre simpelt og det virker.

Du er bedre værd …

 

P.S. Hvis du godt kan lide denne tekst, så giv den et ♥ øverst i hjørnet. Det er min guide til de kommende emner 🙂

 

1 Comment

  1. Ditte Løgager siger:

    Plejer at sige at folk der har så pokkers travlt med andre må have et elendigt liv – og det er åbentbart lettere at flytte fokus end at turde være ærlig så ja som du skriver vær mod andre som du ønsker de skal være mod dig, det holder

Skriv et svar